Mijn strategie om plastic bekers te mijden

Geen cup of tea, maar een cup of party. Want deze post gaat over feestjes, en ik ben dol op feestjes! Feestjes met vrienden, muziek, drankjes, snacks en lekker veel plezier. Maar! Ja, er is helaas een maar. Feestjes passen wellicht niet helemaal in mijn zero waste lifestyle. Want, er zijn altijd die ellendige red cups.Je kent het vast wel, je bent uitgenodigd op een feestje en dus ga je ernaar toe. Leuk! Maar dan tum tum tum (lees: dramatische muziek), je wilt een drankje inschenken en daar staan ze dan, de Amerikaanse Red Cups. Iek! Deze single-use cups zijn erg gebruikelijk bij een feestje. Jammer, want je gebruikt ze maar één keer. En, ik raakte die van mij ook nog altijd kwijt dus dan verspil je nog meer plastic op één avond. Nee, hier doe ik niet mee.

Ik snap het ook wel hoor. Als je een feestje geeft heb je de volgende ochtend he-le-maal geen zin om lekker te gaan afwassen, en de meeste mensen doen dit dus ook niet. Dus voor mij rest er nog maar één optie: mijn eigen cup meenemen! Er is geen feestje waar ik heen ga zonder mijn eigen cup van roestvrij staal die je hierboven op de foto ziet (sorry voor de slechte foto’s, ik spaar voor een goede camera). Makkelijk, zij geen afwas, ik geen afval! En een leuke plus: wanneer een cup van roestvrij staal valt, breekt hij niet, zoals eentje van glas.

Wanneer je er zelf eentje aanschaft raad je aan om eerst tweedehands te zoeken, in mijn ogen niet vies, in een restaurant hergebruiken ze glazen ook. Even in de vaatwasmachine en de beker glimt als een keutel in de maneschijn, hè? Ikzelf heb de cup geruild met mijn vader, hij gebruikte het als pennenbakje en ik had nog een leeg pennenbakje over die ik wel voor de cup wilde ruilen. Prima deal dus. Wil je de cup nieuw bestellen, dan zou je er bijvoorbeeld hier eentje kunnen bestellen.

Geef je je eigen feestje en ben je net als ik die wegwerp bekers zat? Vraag op je uitnodiging of mensen hun eigen glas of beker mee willen nemen, zo maak je zeker een statement! Misschien werkt dit niet voor iedereen, dan kun je zelf nog een paar glazen of roestvrijstalen bekers (deze vallen niet stuk!) bij de kringloop aanschaffen, dit kost vaak bijna niets en na gebruik kun je ze zo weer terug brengen. Het is wel even afwassen, maar het is voor een goed doel, niet?

Heb je je eigen cup voor als je naar feestjes gaat net zoals ik? Dan kun je die zeker voor meerdere doeleinden gebruiken. Op werk voor een kop thee of koffie bijvoorbeeld. Wees creatief, zou ik zeggen haha.

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Mijn strategie om plastic bekers te mijden”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *