Een ervaring rijker: De Gouda Clean-up

Zoals ik eerder schreef, ben ik op zaterdag 4 maart voor de tweede keer op pad geweest met Greenpeace. Heerlijk op de zaterdagmiddag op naar Gouda, we gingen daar namelijk de straat(en de grachten) op om op te ruimen. Samen met De Partij Voor De Dieren en lokale Rotterdam Greenpeace groep is het een leuke, inspirerende dag geworden.

‘S ochtends in de trein was ik opgewekt, maar toch ook een beetje nerveus. Ik wist namelijk niet precies wat me ging overkomen, want dit was nog maar de tweede actie die ik meedeed met Greenpeace. Oh ja, en ik ben geen held (lees: ramp) op het gebied van openbaar vervoer.

De middag werd ingedeeld in twee delen, twee keer twee uur ongeveer. De eerste ronde ging ik met een groepje de straat op om op die manier afval op te ruimen, met een soort prikstok en een vuilniszak. De gekste dingen vind je dan hoor! Een flesje parfum en een oude poetsdoek vielen mij op haha.

De tweede ronde ging ik mee met het kano team, want ook die was aanwezig. En wat vond ik dat gaaf zeg! In een Greenpeace kano door de grachten van Gouda varen, om de boel mooi en netjes te houden. Jahoor, daar word ik nou blij van! Ook hier vonden we gekke dingen, waaronder een fiets! Samen met omwonenden hebben we de fiets uit het water gehaald, teamwork at his best.

Naast dat ik me ontzettend goed voel na zo’n dag, is het altijd leuk om mensen te ontmoeten die over veel dingen dezelfde mening als jou hebben en zich in willen zetten voor dezelfde idealen. Ik ben dus niet de enige gekke geitenwollensokkendragende-boomknuffelaar op deze wereld. Ook vind ik de reacties van de omstanders ook meestal erg lief, mensen maken echt kenbaar dat ze waarderen wat je doet (al krijg ik opvallend vaak de vraag of ik er voor betaald krijg, waar ik ook altijd om moet lachen). Misschien heb ik 4 maart 2017 wel iemand geïnspireerd, u never know, right?

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Een ervaring rijker: De Gouda Clean-up”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *