Een paar langetermijndoelen voor mezelf

Vandaag wil ik een aantal doelen van mijzelf delen. Ik weet het, waarom deed ik dit niet aan het begin van het jaar? In december had ik geen zin en zag ik het nut van doelen niet zo. En de doelen waarover ik het heb zijn niet voor dit jaar. Het zijn langetermijndoelen waar ik uiteindelijk naar toe wil werken. Ik deel ze nu met jullie omdat ik de laatste tijd aan het evalueren ben geweest.

Uiteraard is het ook goed om aan de dingen te denken die wรฉl zijn gelukt en goed gaan. Zo eet ik al ruim twee jaar vegetarisch en ongeveer een half jaar vegan. Ook heb ik al heel lang geen nieuwe kleding gekocht en ben ik dit in de toekomst ook zeker niet meer van plan. Ik heb geen rijbewijs en rij dus geen auto. Kleine ritjes doe ik zoveel mogelijk met de fiets en daarnaast met het openbaar vervoer. Ook qua zero waste (waar deze blog voornamelijk over gaat) ben ik goed op weg waar ik kan, maar omdat ik nog thuis woon ben ik in boodschappen beperkt. Jeetje, dit klinkt heel erg als opscheppen. Sorry.

Maar, zoals ik al zei, ik wil nog veel meer. Ik heb nog veel doelen. En om even te verduidelijken, dit voelt niet als een beperking of dat ik iets te kort kom. Dat denken mensen namelijk vaak als ik over bijvoorbeeld mijn vegan dieet praat. Maar het tegendeel is waar! Ik haal er juist heel veel voldoening uit en leef naar mijn waarden. Dat is een gevoel waarvan ik zou willen dat iedereen het ervaart! Dus, logisch, daar zijn die doelen weer. Op naar meer reflectie en voldoening. Voor nu staan de volgende dingen op mijn lijstje. P.S, ik probeer ze zo concreet mogelijk te maken.

1. Nog meer minimaliseren. Ik wil nog minder spullen bezitten. Er zijn nog te veel spullen in mijn kamer waarvan ik denk: jou wil ik niet meer. Beetje bij beetje schrap ik ze, en probeer ik ze op een verantwoordelijke manier een nieuw leven te geven. Minimalisme is zo fijn! Hoe minder hoe beter. Ik voel me zo bevrijd nu ik uit de ‘rit’ ben gestapt waar zo veel mensen in lijken te zitten. De rit van altijd kopen, kopen, kopen. Ik voel me eindelijk een toeschouwer in plaats van een deelnemer om het zo maar even te noemen.

2. Polyester uit mijn garderobe bannen. Alleen tweedehands kleding kopen lukt prima, nu nog polyester mijden. Want tja, soms vind ik praaltjes bij de tweedehands winkel, en als ik die dan vind en ze bestaan uit polyester, dan is het moeilijk te weigeren voor mij. Maar, hier wil ik toch naar toe werken! Het lukt met 100% polyester kleding vrijwel altijd wel, maar bij minder is het nog lastig. Polyester is plastic en dus slecht voor ons milieu. Hoe dat precies werkt zal ik later nog toelichten in een blogpost.

3. Een plasticvrije make-up collectie. Ik ben nu vooral al het oude nog aan het opmaken. Maar alles wat ik nieuw koop, wil ik graag plasticvrij. En dat is best een opgave, waar ik langzaam naar toe werk. Met hobbels en gaten in de weg. Terwijl andere verzorging zo goed gast, bijvoorbeeld mijn tandpasta en diva-cup! Over de weg naar plasticvrije make up komt binnenkort ook een blogpost online te staan!

4. Een capsule-kledingkast. Een capsule-kledingkast is een kledingkast met alleen items die ik geweldig vind! Maar dan ook echt geweldig. Toen ik laatst mijn ‘nieuwe’ tweedehands jumpsuit aan had, voelde ik me geweldig. Mijn figuur komt er geweldig in uit en ik voel me zelfverzekerd. Zo moet ik me elke dag voelen! Dus geen dagen meer in slobberige truien en saaie t-shirts. Dahรกรกg! Een capsule-wardrobe is trouwens ook zo minimalistisch mogelijk, sluit mooi aan op doel nummer 1 van hierboven. Want ik heb echt te veel kleding. Vandaag nog heb ik iets apart gelegd wat ik nooit aan heb en dus naar een tweedehands winkel kan worden gebracht. Dit doel is voor mij zรณ lastig. Geen idee waarom.

5. Niet meer vliegen. Ook deze is zo moeilijk! Vooral omdat ik zo gek ben op reizen. En voor dit jaar staan nog veel reizen op de planning. Bijvoorbeeld met mijn vriendengroep naar Kreta. Ik ben aan het uitvogelen of ik er met de trein/bus kan komen voor ongeveer dezelfde prijs. Maar het is maar hopen dat dit allemaal lukt en kan. De rest gaat namelijk wel vliegen. *zucht*, bestonden er maar vliegtuigen op zonne-energie. Voordeel van trein/bus is wel dat je onderweg zo veel ziet! Ik zie zoals ik eerder al zei dit ook totaal niet als iets wat ik opgeef (mits ik onderweg ergens kan overnachten, want slapen in een bus/trein is hell).

Ooooo, en ik heb nog zo veel meer doelen! Maar die kunnen eigenlijk pas worden uitgevoerd als ik op mezelf woon en over meer zaken ga, maar dat zit er voorlopig nog niet in. Wel leuk, als het zo ver is heb ik nog zo veel challenges, ik hou ervan.

Dus, dit waren mijn voorlopige doelen. Wat denk je ervan? En wat zijn die van jou? En niet te vergeten: deel vooral tips als je die hebt!

Liefs,
Romee

31 thoughts on “Een paar langetermijndoelen voor mezelf”

  1. Mooie doelen Romee, succes. Ik lees graag meer over plastic vrije make-up. Polyester kleding draag ik al zo min mogelijk. Is ook gewoon niet lekker ๐Ÿ˜‰

  2. Mooie doelen Romee, succes. Ik lees graag meer over plastic vrije make-up. Polyester kleding draag ik al zo min mogelijk. Is ook gewoon niet lekker ๐Ÿ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *