Een vork, mes en lepel voor onderweg

Als typisch meisje-meisje heb ik altijd een aantal standaard dingen bij me in mijn tas als ik ergens heenga. Dit herken je als vrouw (of man haha!) misschien wel. Deze standaard artikelen zijn vaak onmisbaar en iedere dag nodig. Sinds kort heb ik iets nieuw aan mijn moet-ik-in-mijn-tas-hebben lijstje toegevoegd. Ik heb een setje bestek gekocht!

Mijn katoenen tasje is vaak de standaard handtas die ik ergens mee naartoe neem. En hierin zit zoals je inmiddels weet altijd mijn herbruikbare waterfles. Ook heb ik altijd mijn telefoon, oortjes, portemonnee en vaak ook labello bij me. Ohja, en niet te vergeten, mijn persoonlijke alarm, voor als ik ’s avonds de straat over moet , ja écht (thanks dad).

In de zomer wordt het lijstje al wat uitgebreider en ga ik al meer de kant op die je bij sommige mensen wel herkent. Miljoenen bonnetjes, honderd labbello’s en heel veel andere dingen in één kleine tas gepropt. Maargoed, zo ver laat de minimalist in mij het ook weer niet komen hoor! En duh, geen bonnetjes voor mij #zerowasteforme. (Voor de labello komt ook binnenkort een andere vervanging zodra deze op is, geen zorgen).

In de zomer komt er bij mij bij: zonnebrand, o ja, sinds kort ben ik zo iemand geworden die bang is voor de zon omdat ik heb overal heb gelezen dat je er rimpels van krijgt, iek! Hallo glimhoofd en factor 1000. Een zonnebril, nu nog van plastic maar als hij kwijt, kapot of zoiets dergelijks is ook niet meer. Mijn zonneoplader (hierover later meer) en sinds kort dus, tum tum tum, mijn bestek van bamboe. Ja, ik vind dat dit echt bij de zomer past want hallo festivals, superschattige foodtrucks, lekker naar het strand en lekkere terrasjes. En dus, eten.

Door altijd een setje bamboe bestek bij me te hebben kan ik ‘Nee, dank u’  zeggen tegen die akelige plastic disposables. Weer een lekker nutteloos plastic product vind ik namelijk. Ik kon helaas geen tweedehands bamboe bestek vinden, dus net als bij de emmer van vorige week, op de fiets en naar de Dille en Kamille. Je hebt er kant en klare setjes bestek, maar daar zit echt een mini-lepel in #nietfijn, en er zit papier omheen #nietnodig. Dus heb ik een vork, mes en een extra grote lepel allemaal apart gekocht voor maarliefst 2 euro en 65 cent! Prikkie of niet? Ik ben er in ieder geval erg blij mee.

Bamboe is ontzettend licht en daarom makkelijk mee te nemen. Tevens groeit het snel en hoeven er dus geen bomen worden gekapt voor dit mooie setje bestek. Tip: heb je wat stof over van bijvoorbeeld een oude kapotte tas of een t-shirt? Maak dan zelf een mooi hoesje waarin je het bestek bij elkaar kan houden. Dit staat ook op mijn lijstje, zodra ik vakantie heb begin ik eraan.

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Een vork, mes en lepel voor onderweg”

  1. Ik heb ook altijd een setje eetstokjes bij 🙂 In Japan geven ze in heel veel restaurants wegwerp-eetstokjes erbij. Als je dan zelf een setje niet-wegwerpeetstokjes bij hebt, vinden ze dat overal echt heel goed! In Japan wordt er nog veel meer dan in Nederland gebruik gemaakt van plastic verpakkingsmateriaal en wegwerpspul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *