Experiences, not things

In het stukje over mij als schrijver op WordPress staat dat ik een ‘Wannabe minimalist’ ben. Want ik ben flink op weg naar een minimalistische levensstijl. Het wordt allemaal steeds extremer, je merkt het wel. Leven zonder afval, veganist worden, meer vrijwilligerswerk doen, een zo klein mogelijke footprint hebben en minimalist worden. Ik geloof dat er aan de buitenkant van mij niet zo veel veranderd is in de tussentijd, ik krijg nog steeds verbaasde blikken van bekenden als ik vertel dat ik blogger of vegetariër ben. ‘Echt waar?’. Maar van binnen, in mijn hoofd, is er zó veel veranderd. Vooral mijn overtuigingen zijn heel anders worden, en één daarvan is dat ik ervaringen belangrijker vind dan spullen.

‘Experiences over things’, ik heb het al vaker vermeld in deze blog. Ook afgelopen week in mijn mijn weekoverzicht toen ik jarig was. Het is namelijk vooral toepasselijk op verjaardagen. Ik riep mensen op om mij vooral géén cadeaus te geven! Dit is misschien een beetje gek. Helemaal als ik mezelf vergelijk met een aantal jaar geleden. De nieuwste trends, kleding en spullen! Gaaf, ik moest het hebben. Als ik een dagje ging shoppen, dan gaf ik 200 honderd euro uit bij de Primark (ja, dit is echt gebeurd! ). Grote cadeaus op verjaardagen vond ik ook geweldig. Nu dus niet meer. Ik vraag liever ‘experiences’, gebeurtenissen en herinneringen.

In plaats van nagellak (dit is dus typisch zo’n ik-weet-niet-wat-ik-moet-geven-dus-ik-doe-dit-maar cadeau), boeken of kleding te vragen, vraag ik een stukje van iemands tijd. Bijvoorbeeld een dagje naar de sauna (wat ik dit jaar van mijn vriend heb gekregen, hmmm), een traktatie op het terras of een keertje naar de film. Deze dingen kun je allemaal samen doen, waardoor je mooie herinneringen maakt. Zo’n potje nagellak is lief bedoeld, maar toch zonder betekenis. Nu noem ik allemaal prijzige dingen op, maar je kan het zo duur maken als je zelf wilt. De bioscoop kan vervangen worden door een gezellig filmavond thuis met zelfgemaakte popcorn of je kan bijvoorbeeld ook naar een openbare gelegenheid (in Enschede zijn er vaak genoeg gratis evenementen, check vooral www.uitinenschede.nl eens!). Als iemand een stukje taart op mijn verjaardag komt eten is dat ook al genoeg!

Met cadeaus krijgen probeer ik dit toe te passen, maar ook met cadeaus geven. Zo kreeg één van mijn beste vrienden vorig jaar kaartjes voor de muziekband Bastille van ons allemaal, én wat een ervaring was dit (helaas was ik zelf niet mee, maar ik heb geweldige verhalen gehoord)! Ook gaf ik een andere vriendin een avondje op het terras op mijn kosten en voor de verjaardag van mijn vriend gaan we een dagje naar Disneyland Parijs! Je kan zo creatief zijn als je zelf wilt, zo lang je een stukje van jezelf geeft.

‘Experiences over things’, die mentaliteit zijn er bij mij al goed in. Het heeft me al veel mooie ervaringen gebracht en er zullen er nog veel volgen! Ik raad je aan het zelf ook eens te proberen, want spullen zijn gewoon veel minder leuk dan herinneringen.

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Experiences, not things”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Experiences, not things

In het stukje over mij als schrijver op WordPress staat dat ik een ‘Wannabe minimalist’ ben. Want ik ben flink op weg naar een minimalistische levensstijl. Het wordt allemaal steeds extremer, je merkt het wel. Leven zonder afval, veganist worden, meer vrijwilligerswerk doen, een zo klein mogelijke footprint hebben en minimalist worden. Ik geloof dat er aan de buitenkant van mij niet zo veel veranderd is in de tussentijd, ik krijg nog steeds verbaasde blikken van bekenden als ik vertel dat ik blogger of vegetariër ben. ‘Echt waar?’. Maar van binnen, in mijn hoofd, is er zó veel veranderd. Vooral mijn overtuigingen zijn heel anders worden, en één daarvan is dat ik ervaringen belangrijker vind dan spullen. (more…)

0 thoughts on “Experiences, not things”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *