For Your Inspiration: mijn 5 favoriete bloggers

Misschien is dit een beetje gek, omdat ik natuurlijk ook blogger ben. Want vandaag deel ik mijn 5 favoriete bloggers met jou! Spoiler alert: It ain’t me. Want zoals ik dat zelf ook probeer te zijn voor anderen, zijn een aantal bloggers een inspiratie voor mij. En omdat ik ze allemaal erg graag volg, deel ik ze vandaag met jou. Want wellicht ken je ze nog niet, en nieuwe ladingen inspiratie zijn altijd welkom, toch? Daarbij is bloggen gewoon geweldig, dus extra credits voor hen die het doen! Voor sommigen is het zelfs hun beroep geworden. Dus, tatatatatatataaaa (*standaard geluidje die je hoort voor een spannende films*), hier zijn ze. Mijn favoriete blogs.

 1. Stevie via www.tradingwasteforabundance.com
  Dit is ab-so-luut mijn favoriete blogger aller tijden. I love this girl! Hoe een mens zo positief in het leven kan staan, het is mij een raadsel maar daarbij mijn grote streven. Stevie blogt over duurzaam leven (uiteraard) met de daarbij hangende labels, zero waste/palmoil free/love for nature/veganism/selflove en positive thinking. Zoals je misschien al wel verwacht is haar blog dus wel in het Engels, hopelijk geen probleem. Stevie is naast haar blog heeeeel actief op Instagram, wat ik geweldig vind. Het mooiste aan Stevie vind ik toch echt haar positieve vibe, heerlijk! Ik zou haar wel plaatsen in de categorie ‘vrij extreem groen’, want ze doet echt heel veel om de wereld te redden. Ik kan nog wel lang doorgaan, maar voor nu: onto the next.
 2. Iris via www.ikbenirisniet.nl
  Deze meid staat bij mij op twee, maar niet per se omdat ze verschrikkelijk groen leeft. Misschien wél omdat ze ook in Enschede woont, haha! Ik lees haar blogs echt áltijd, en ik heb ze ook allemaal terug gelezen naar hoe ze begon in 2010 (geloof ik). Wat ik tof vind aan de blog van Iris is dat ze altijd heel eerlijk is en ook écht persoonlijke verhalen deelt. Ik vind dat best knap! Zoals ik al zei volg ik haar dus niet per se omdat ze zo heel groen leeft, maar dat betekend niet dat ze niets doet in die categorie! Ze heeft een ‘groene tips’ categorie en blogt vooral heel vaak over Fair Fashion en vegetarisch eten!
 3. Nicky en Jessie via www.hetzerowasteproject.nl
  Als je into leven zonder afval bent, dan valt dit tweetal uiteraard niet te missen! Ik denk dat Nicky en Jessie wel de bekendste zero waste bloggers van Nederland zijn. En dat is natuurlijk geweldig. Hoe meer aandacht zij krijgen, hoe meer aandacht de zero waste levensstijl krijgt! That’s a win for everybody. Ze hebben ook een eigen bedrijf in duurzaamheid, Het Zero Waste Project. Als dat geen goals zijn! Ook organiseren ze ieder jaar samen met anderen het Plasticdieet. Het is wel duidelijk dat deze dames vooral over leven zonder afval bloggen, vooral hun DIY recepten ben ik gek op. Wat ik tof vind aan ze is dat ze ook gewoon veel kennis over het onderwerp hebben, ze weten waar ze het over hebben!
 4. Lindsey via www.treadingmyownpath.com
  Lindsey is geen Nederlander, ze woont in Sidney, Australië. Ik ben gek op haar blog. Zo zie je maar dat zero waste overal is, en dat we samen zo veel impact (of juist niet?) maken! Ik ben gek op de schrijfstijl van Lindsay, vooral omdat ze altijd zo nadrukkelijk positief is. Bij haar gaat het niet om perfectie, maar over een reis. De reis naar minder tot geen afval. Ze belicht erg vaak dat je niet kan falen als je zero waste gaat, maar dat alles wat je doet goed is! En daar kan ik me 100% bij aansluiten. Lindsay is vooral lokaal ook actief, ze heeft een aantal E-books geschreven en ook heb ik een TEDx-talk van haar gezien! Erg inspirerend.
 5. Evelien via www.greenevelien.com
  Tja, ik moet eerlijk zijn. Evelien staat niet in mijn lijstje omdat ze mijn favoriete schrijfstijl of lay-out heeft. Ze staat er in omdat ze wél valt in de categorie ‘extreem groen leven’. Maar dan echt. Alles, maar dan ook echt alles staat bij haar in het teken van duurzaam leven. Maar dat is juist heel leuk om te lezen vind ik! Ik hou wel van een beetje gekkigheid. Voor mij gaat het helaas iets te ver allemaal (en dat heb ik niet snel hoor). Ze hebben bijvoorbeeld een composttoilet wat ze daarna in de moestuin gooien en ze slapen met alle kinderen en ouders in één kamer. Ik vind het knap.

Zoals je misschien hebt gelezen hierboven waardeer ik het aan bloggers als ze vrij extreem groen leven. Wat ik ook belangrijk vind is eerlijkheid. En vooral een lekkere nuchtere en vrolijke schrijfstijl! Waar ik totaal niet van hou is blogs met geen duidelijk thema en bloggers die alle soorten samenwerkingen aangaan. Dan krijg je ook al snel allemaal pruttel in huis. Vooral als je groen probeert te doen snap ik dit niet zo goed. Af en toe samenwerkingen zijn prachtig, vooral als je het merk echt steunt! Maar ik vind dat blogs hun waarde verliezen als ze allemaal prullaria aanprijzen. Erg jammer.

Uiteraard zijn er nog veeeel meer blogs die ik geweldig vind! Ik zou misschien wel door kunnen gaan tot 30 of 40. Vooral via Instagram vind ik altijd veel inspiratie! Maar goed, niet iedereen kan op Romee’s Wall Of Fame (en dat is uiteraard zeer speciaal) komen. Dit waren mijn favorieten, ik hoop dat jij ze ook tof vindt!

Liefs,
Romee

0 thoughts on “For Your Inspiration: mijn 5 favoriete bloggers”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *