Ik ben naar een lezing van Bea Johnson geweest!

Een hele tijd geleden maakten de blogsters van Emma + John bekend dat Bea Johnson naar Amsterdam zou komen om een lezing te geven. Zij hadden dit georganiseerd, supergaaf! O, wat was ik daar blij mee! Ik geloof dat ik als een van de eersten een kaartje heb gekocht. 14 maart was het zover, en ik was erbij.

Bea Johnson is bijna niet te missen binnen de zero-waste wereld, ze is een soort queen B. Bea is een van de eerste die een zero waste levensstijl adopteerde, en daar ging dan ook haar lezing over.

De lezing was in Amsterdam, wat toch wel een uitdaging is voor deze 18 jarige meid uit Enschede. Ik voel me dan echt een verdwaalde toerist in een grote stad en zo zag ik er waarschijnlijk ook uit haha! Ik was alleen, m’n iPhone 4 liet me in de steek, en de boot sprong ik in de laatste 10 seconden op, pfiew! Toch was het ergens ook wel weer stoer.

Bea gaf door middel van foto’s een rondleiding door haar huis en dat vond ik ontzettend inspirerend. Bea leeft een zero waste lifestyle, maar is ook ontzettend minimalistisch aangelegd. Wanneer zij en haar gezin bijvoorbeeld op vakantie gaan passen alle bezittingen van elk persoon in één eigen koffer, vier koffers dus voor het hele huis! Zo kan ze haar huis verhuren als airBNB zodra ze weg zijn, erg slim. Ik vond haar huis ontzettend mooi, ook al heeft ze helemaal niet veel spullen. Vooral dit minimalistische gedeelte van haar levensstijl heeft me weer aan slag gezet.

Na het gedeelte waar Bea aan het woord was kwamen er nog veel leuke vragen naar voren, zo’n discussie achteraf vindt ik altijd leuk. Bea heeft ook een boek geschreven (genaamd: Zero Waste Home) en ook deze kon je achteraf kopen en laten signeren. Hoe gaaf ik dat ook vond, met de minimalistische gedachte achter in m’n hoofd heb ik het kunnen weerstaan. Geheimpje: ik heb het boek nog niet gelezen. Ooit hoop ik het boek nog te kunnen lenen of tweede hands te kunnen bemachtigen.

Het was leuk! Ben jij ook fan van Bea?

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Ik ben naar een lezing van Bea Johnson geweest!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *