Kijktip: Before The Flood

Een goede documentaire, mét Leonardo Dicaprio erin, wat wil een mens nog meer? Daarover wil ik toch wel een stukje schrijven vandaag. Deze documentaire gaat niet zo zeer over afval, maar over klimaatverandering. In 2016 is namelijk de documentaire Before The Flood van Leonardo Dicaprio uitgebracht. Heb je deze documentaire nog niet gezien? Dan raad ik je zeker aan hem te kijken. Want ja, hij was best heftig en zet je toch even met beide benen op de grond.

De documentaire duurt 1,5 uur en is zeker het kijken waard. Hij gaat over klimaatverandering en laat je namelijk zien hoe het nú gaat met de wereld, en geloof mij, dat is niet overal al te best. Ja, in de toekomst is de situatie waarschijnlijk erger, maar er is nu ook al (te!) veel aan de hand met onze mooie planeet. Helaas (of gelukkig, het is maar hoe je het bekijkt, hè) merken wij hier in ons veilige Nederland erg weinig van klimaatverandering, maar dat geldt voor veel andere (vaak armere) mensen niet. Daarom vind ik het erg belangrijk om te zien wat onze handelingen allemaal veroorzaken elders op de wereld. De documentaire gaat op meerder aspecten van klimaatverandering in. Ik vond het erg leuk om te zien dat Leonardo al zo lang met dit onderwerp bezig is! Dat wist ik helemaal niet, go Leo!

Een aantal random feitjes uit de documentaire die mij zijn bij gebleven (spoilers, wil je dit echt niet weten, lees dan niet verder!):
In de afgelopen 30 jaar is 50% van al het koraal op de wereld al verdwenen.
– 47% van al het land in de VS wordt gebruikt voor het verbouwen van eten, en 70%(!) hiervan wordt gebruikt voor het verbouwen van eten voor vee. En dat terwijl er mensen sterven door honger.
– Koeien stoten methaangas uit, methaangas is 23x zo schadelijk als CO2.
– Florida heeft een burgermeester die niet in klimaatverandering gelooft, terwijl Florida als een van de eerste steden van de VS wordt getroffen door het stijgen van de zeespiegel.

Deze feitjes zijn misschien een beetje deprimerend (en heel random door elkaar, ik leer altijd verschillende dingen haha), maar gelukkig is er ook genoeg wat wij kunnen doen! Ik ben in ieder geval overtuigd en heb me gefocust op een nieuw doel: palmolie elimineren! Bedankt, Leonardo Di Caprio.

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Kijktip: Before The Flood”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *