Kijktip: Rot op met je milieu!

Vandaag een kijktip in de vorm van een serie. Een serie van vier afleveringen. Het was destijds een week te zien op NPO 2. Ik heb het over: Rot op met je milieu. Echt een fijne serie die je laat zien hoe verschillende mensen verschillende meningen hebben over het milieu en hoe we daarmee om moeten gaan.

Het idee is best simpel. Er worden zes mensen twee weken lang in een huis gepropt met totaal verschillende meningen over het milieu. En met totaal verschillend bedoel ik ook echt totaal verschillend. Zo hebben we bijvoorbeeld Anne Fleur de activist en veganist, maar ook Donny die zegt dat mensen die zich zorgen maken om het milieu een bedreiging zijn voor de samenleving. Je snapt het al, de spanningen lopen hoog op (sappig).

Daarbij gaat er eigenlijk niets meer het huis uit. Ze moeten al hun afval houden en de CO2 uitstoot wordt aan ze gegeven in ballonnen! Het afvalwater wordt opgeslagen in een tank, en zodra die tank vol is, tja, dan is ‘ie vol! Zo zie je bijvoorbeeld dat een feestje met veel wegwerpproducten ze later tegen komt te staan (mijn favoriete inzicht voor de deelnemers natuurlijk hahaha).

Iedere dag (of twee dagen geloof ik) gaan ze in groepjes op pad en leren ze over bepaalde aspecten van ‘het milieu’. Even de afleveringen op een rijtje.

1. In deze aflevering leer je de deelnemers kennen en worden ze vuilnismannen en vrouwen!

2. Voedselverspilling. In deze afleveringen leren ze meer over ‘dumpsterdiving’ en koken ze met overgebleven voedsel in een restaurant.

3. Uitwerpselen, iel! De deelnemers gaan het riool in, bezoeken een varkenshouderij en ontdekken gekke dingen over urine.

4. Plastic. Ze gaan op pad met iemand die op afval ‘jaagt’, zien hoeveel plastic er uit de oceanen wordt gehaald en vinden plastic in dieren.

Ik vind de serie echt een aanrader (vandaar deze blogpost haha!), het laat je naar onderwerpen kijken die ons eigenlijk allemaal aangaan maar waar niet iedereen zich bewust van is. Zo leerde ik in een aflevering veel over de gevolgen van hondenpoep, hah! Ik denk dat ik zelf qua mening wel het meest op Anne Fleur lijk, maar ik vind het jammer dat ze zo extreem wordt afgeschilderd. Misschien ben ik dan zelf ook extreem, haha! In ieder geval, veel kijkplezier en laat vooral weten wat je vindt!

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Kijktip: Rot op met je milieu!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *