Leestip: Detox je huid

Ik ga vandaag een boek over cosmetica met jullie delen. Huh, wat? Ja, echt. Je hoort me vaak preken over hoe niemand deze zalfjes en smeerseltjes nodig heeft, maar dit is anders. Ik las namelijk een boek over échte verzorgingsmethodes en ben er heel enthousiast over. Het boek sluit echt perfect aan bij mijn idealen (dat is waarschijnlijk de reden waarom ik zo enthousiast ben), less is more. Ik las: Detox je Huid van Adina Grigore.

Wanneer ik naar de bibliotheek ga om een nieuw boek te lenen (lenen = delen = duurzaam) kijk ik voordat ik op jacht ga altijd even door de ‘net binnen’ sectie. Zoals de titel al zegt is dit een hoekje waar je boeken vindt die net zijn ingeleverd. Ik vind het altijd wel interessant, om te zien wat andere mensen nou lezen. En hier stond op een dag ‘detox je huid’ tussen. De titel en vooral de achterkant van het boek trokken me aan. De nadruk werd meteen gelegd op goed eten, goed slapen en goed hydrateren, en niet op stomme crèmepjes. Ik nam het boek mee.

En wat werd ik aangenaam verrast. Als we even terugkijken op de kleine preekjes die ik over dit onderwerp geef, is dit boek echt de perfecte vertaling daarvan. Een goede huid komt van binnenuit en de waarheid over crèmepjes komt aan het licht. Een gezonde levensstijl is de key tot een mooie huid!

Nou lijkt een gezonde levensstijl áltijd het antwoord op alles. En ergens is dat ook wel logisch. Maar wat is nou écht gezond voor je huid? Adine legt het allemaal voor je uit. Zoals de achterkant van het boek vermeld gaat het vooral heel erg terug naar de basics, goed slapen en vooral goed eten. Aan goed eten wordt echt een héél groot gedeelte van het boek besteed, een mooie huid komt immers vooral van binnenuit. Dat vind ik echt een goed gedeelte van dit boek.

detox je huid 2.JPG

Wat later in het boek komt de verzorging van buitenaf aan bod. En Adine gebruikt bijna altijd dezelfde regel als ik: als het goed is voor de binnenkant is het ook goed voor de buitenkant. Dus ze geeft recepten voor deodorant (die gebruik ik trouwens zelf ook!), scrubs en nog veel meer. Zelfgemaakte recepten uit het keukenkastje. Zo weet je wat je op je huid smeert! Geen potjes met crèmes en ingrediënten waarvan je de naam niet eens kan uitspreken (aan dit soort producten wordt overigens ook een stukje besteed, zo weet je wat je moet mijden). En wat ik vooral ook heel belangrijk vind in dit boek is de persoonlijke aandacht. Want Adine wil dat jij zelf op zoek gaat naar wat goed is voor joúw huid. Want dat verschilt per persoon. Ze legt de nadruk op dat je naar je lichaam moet luisteren, yes!

Dit boek steunt mijn afvalvrije levensstijl natuurlijk enorm. Dus gooi die synthetische crèmpjes voor van alles en nog wat de deur uit! Oké, misschien niet meteen doen!.Misschien kan je er iemand anders nog mee blij maken (dan is het weer afvalvrij, hè)! En dan kan je beginnen met afvalvrije en natuurlijke DIY huidverzorging! Dus ik zeg, lezen en doen!

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Leestip: Detox je huid”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *