Leestip: Dieren Eten

Dieren eten’ van Jonathan Safran Foer is een betoog. En ik lees nagenoeg nooit betogen vrijwillig. Al helemaal niet sinds ik op de middelbare school verplicht betogen moest lezen. Want die waren saai. Maar ‘dieren eten’ van Jonathan is niet saai. In fact, dit boek staat denk ik op nummer één op mijn lijstje met non-fictie boeken.

Ik las het boek tijdens mijn vakantie met vrienden naar Lloret de Mar. Ja, echt, zo goed vond ik hem hij dus (oké, nu kan je me ook als een gigantische nerd zien, maar goed, u choose hahaha). We zaten dan wel 24 uur in de bus, maar ik moest echt doorlezen.

‘Dieren eten’ gaat over nou ja, dieren eten. Maar nee, het is geen 400 bladzijden durende smeekbede om vegetariër te worden. Jonathan is namelijk eerlijk (hijzelf heeft ook vaak gewisseld tussen een vegetarisch en non-vegetarisch dieet), maar ook zeker objectief. In het boek kijkt hij dus ook naar alle aspecten van dieren eten, heerlijk. Dit boek is echt een enorme aanrader.

Ik denk dat je na het lezen van dit boek pas écht een goede keuze kan maken tussen een vegetarisch en een non-vegetarisch dieet. Soms vraag ik me af waarom dit soort boeken nooit op onze boekenlijst stonden tijdens mijn middelbare school, maar wel boeken over een jongen die in een schilderij klom en met insecten praatte (Erik of het klein insectenboek).

Nog een kleine groene tip: leen het boek net als ik bij de openbare bibliotheek, daar hebben ze hem. Anyway, veel leesplezier!

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Leestip: Dieren Eten”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *