Leestip: Steeds Beter

Soms, heel soms, vind ik het leuk om ook over andere dingen te schrijven, naast mijn zero waste lifestyle. Hierdoor ben ik sinds kort met weekoverzichten begonnen. Maar, af en toe schrijf ik ook over wat anders op maandag, vandaag. Want soms, lees ik zo’n goed boek dat ik het gewoon graag met jullie wil delen. Vandaag een stukje over het boek: Steeds Beter, van Gretchen Rubin.

Eerder schreef ik al een stukje over Gretchen Rubin, over haar boek The Happiness Project, dit kun je hierr teruglezen. Ook toen wilde ik er per se een stukje over schrijven, omdat het boek me zo goed beviel. Beiden The Happiness Project en Steeds Beter gaan over geluk. In eerste instantie gaat Steeds Beter over gewoonten en over hoe je die kunt verbeteren, maar uiteindelijk komt het uit op: hoe word ik nog gelukkiger. En nee, ook dit boek is niet voor als je depressief of iets dergelijks bent. Het is voor iedereen die meer uit zichzelf wil halen. Ergens denk ik wel dat de boeken een link hebben met ‘Groen Leven’, want wie gelukkig is, maakt de wereld om zich heen gelukkig. En ik denk dat als je gelukkig bent, dat je eerder anderen en de wereld helpt #filisofievanRomeehè.

“It’s a Secret of Adulthood: I can’t make people change, but when I change, others may change; and when others change, I may change.” – Gretchen Rubin

Oké, dus over het boek. Gretchen Rubin schrijft in Steeds Beter dus over gewoonten. Verander je gewoonten en verander je leven, dat staat op de voorkant van het boek. Ze geeft verschillende technieken en handvaten om gewoonten te vormen en vol te houden aan de hand van jouw persoonlijkheid. Je kan aan het eind van het boek ook een quiz vinden waarmee je achter je ‘persoonlijkheid’ komt en in welke ‘groep’ je dus past om het maar even zo te stellen (ik val in de groep: Vragers). Ook brengt Gretchen in haar boek veel onderzoeken naar voren, wat de theorieën onderbouwt. Fijn, om te lezen wat de ‘gemiddelde persoon’ beleeft als het gaat om gewoonten gaat bijvoorbeeld. Het boek telt nog geen 300 bladzijden en ik had hem in een ruk uit. Hij leest lekker weg door haar persoonlijke verhalen, en dat is fijn vond ik. Dus, hier heb je weer een nieuw boek om op de ‘to read’ lijstje te plaatsen: Steeds Beter,van Gretchen Rubin. Bij mij is hij inmiddels van het lijstje af.

Tip: Ik leende het boek bij de bibliotheek, zo kunnen we boeken delen in plaats van telkens nieuwe boeken te kopen die van bomen worden gemaakt. Sharing = Caring hihi.

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Leestip: Steeds Beter”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *