Mijn vegan eetdagboek voor één week + twee vegan fails!

Hi there! Ik krijg de afgelopen tijd steeds vaker de vraag wat ik eet. Dat is uiteraard niet zo heel gek, want ik ben veganist. Ik kan me in ieder geval niet herinneren dat het me vaak werd gevraagd toen ik alles nog at. Een verbaasde blik en: ‘Huh, maar wat eet je dan wél?’ is nu best gebruikelijk hahaha. Dat snap ik wel. Meestal noem ik gewoon een paar voorbeelden en zeg ik dat alles tegenwoordig te vervangen is (bijvoorbeeld Filet American). Maar, het leuk me leuk om gewoon een random week mijn eetgedrag te volgen en met jullie te delen, net zo makkelijk, toch? Dus, hier komt ‘ie dan. Wat at ik de afgelopen week?

Maar, voordat ik begin wil ik toch even wat zeggen. Want, misschien verwacht je iets héél speciaals nu. Helaas is dat niet zo haha! Ikzelf was ook verbaasd deze week, het is ook namelijk een soort reflectie voor mezelf geweest. Ik eet best wel saai, de afgelopen weken. Mijn dieet is de laatste tijd weer veranderd van ‘veel groenten’ (ik nam in die periode ook zelfs groenten in blik mee naar school, want dat was makkelijk haha), naar ‘gemak met heel veel brood’, erg jammer. Dus, ik heb zelf de afgelopen week zelf ook veel geleerd en ben van plan om weer te gaan veranderen. Er komt dus een deel twee van dit eetdagboek haha, maar nu nog niet nu. Voor nu, mijn afgelopen week!

Zondag
Ontbijt: Twee bruine broodjes met avocado en Filet American (van de Vegetarische Slager) met daarbij een glas choco-sojamelk.
Lunch: Nog een glas choco-sojamelk (pap koopt dat altijd in de aanbieding, dus als er dan een aanbieding is dan is het echt een feestje thuis met veel sojamelk met lekkere smaakjes!) en een overgebleven stuk pizza van gisteravond (hmmm.)
Snack: Een paar glutenvrij chocoladekoekjes die toevallig toen ik ze vond in de supermarkt ook vegan zijn!
Dinner: Een bord patat met curry, mayo (vegan, of course) en gebakken uitjes. Pap haalde  de patat op de bij de snackbar Trio. Zero waste tip van mij: ik neem als ik ook snacks koop altijd een bakje mee waar die in kunnen (bijvoorbeeld een bamischijf), de patat laat ik wel in papier en ik neem mijn eigen tas mee! Bij Trio vinden ze dat helemaal oké!
Note: Ooooo, wat een slechte dag. Pizza én patat! Maar goed, ik ben verder niet op dieet dus ik kan ook gewoon eerlijk zijn. Wel moet ik erbij zeggen dat we al heel lang geen patat hebben gegeten op zondag. 

Maandag
Breakfast: Een banaan, een golden kiwi en een glas sap (kiwi- sinaasappelsap).
Lunch: Twee stukken Libanees brood met falafel, ijsbergsla, komkommer, doperwten en ketchup.
Snack: Een appel
Dinner: Een stamppot witte bonen met sperziebonen, ook wel ‘blote kinderbilletjes in het gras’ genoemd leerde ik vandaag.
Snack: Popcorn.
Note: Mijn ontbijt was heel weinig vandaag omdat ik meteen door ging naar de sportschool, dan lunch ik wel wat uitgebreider (zoals je ziet haha). De stamppot was gekookt door de moeder van mijn vriend, ik vond hem heel lekker maar de rest van het gezelschap niet zo. 

Dinsdag
Breakfast: Twee bruine geroosterde boterhammen met daarop geprakte avocado en een glas sinaasappellimonade.
Snack: Een sinaasappel, een banaan en twee bruine boterham met bietenhummus.
Lunch: Een pakje groente noodles van Unox, een handje vol notenmix en een blokje 85% chocola.
Snack: Popcorn en een soort muesli reep.
Dinner: Snijboontjes en gekookte aardappels met daarbij wat ketchup.
Note: Ja, de groente noodles van Unox zijn vegan! Hmmmm.

Woensdag
Breakfast: Twee bruine boterhammen waarvan twee met een kleine geprakte avocado en wat zout er peper erop (dat doe ik altijd op avocado!).
Snack: Een banaan, een blokje chocola 85% en een handje gemixte nootjes.
Lunch: 4 boterhammen (!), twee met avocado en twee met paté (van de Vegetarische Slager) en een glas jus d’orange
Snack: Een glas cranberry limonade
Dinner: Een bord met friet, sla, meloen (superrandom?) en een veganistische burger met daarbij een flesje cola.
Note: Vandaag had ik een bedrijfsbezoek bij ABN AMRO, dat las je in mijn afgelopen weekoverzicht, hierdoor at ik uiteindelijk in de avond bij Delirium in Amsterdam. 

foto 5-10

Donderdag
Breakfast: Vier (!) bruine boterhammen, twee boterhammen met rode biet-hummus en twee met pindakaas.
Snack: Een klein pakje skittles en een vegan peanut power reep.
Lunch: Twee boterhammen met pindakaas.
Extra lunch: Een broodje bij Vito’s, met geroosterde en paprika, rucola, feta kaas (!), gehakte amandelen, rode pesto en erbovenop kaas.
Dinner: Twee boterhammen met rode bieten-hummus.
Note: Ik had bij Vito’s om een broodje zónder feta kaas (en de kaas bovenop het broodje stond niet op de kaart) gevraagd, maar de bediening deed daar niets mee. Ze wilde een nieuwe maken en het mee terug nemen. Maar dan zou ze het broodje weggooien en een nieuwe maken wat ik zonde vond. Ik heb het niet-vegan broodje uiteindelijk dus wel opgegeten #zerowaste. Mijn avondeten was niet zo uitgebreid zoals je ziet omdat het broodje bij Vito’s gigantisch was.

Vrijdag
Breakfast: Drie volkorencrackers met normale hummus en een glas appelsap.
Lunch: Een vegan muesli reep, gemixte nootjes, een banaan en een blokje chocola van 85% cacao.
Snack: popcorn
Dinner: Een bord patat met gemixte wokgroenten als side-dish.
Note: Ja! Alweer patat, al de tweede keer deze week! 

Zaterdag
Breakfast: Een bakje vanille-sojavla met aardbeien en een glas appelsap.
Snack: Twee witte broodjes (zoals die op de foto van zondag, maar dan wit) met één geprakte avocado erop.
Lunch: Een raw choco reep, een blokje 85% cacao chocola, een zakje Cup-a-Soup tomaat en een banaan.
Dinner: Een bord met falafel, haricots verts boontjes, vegan mayo en een focaccia.
Midnight-Snack: Een zak patat met curry en een paar (ik denk 4) chili-flavoured Bugels.
Note: Vandaag was ik de hele dag aan het werk. Bij het avondeten had ik een vegan focaccia met geluk. Mijn ouders hadden die eigenlijk voor zichzelf meegenomen omdat ze dachten dat er kaas op zat. Omdat hij vegan was, mocht ik hem! De patat was na het uitgaan bij de muur (zo fout!). Ik at de Bugles omdat ik dacht dat ze vegan waren (ik dacht écht dat ik dat al eens gecheckt had). Maar, ze bleken dus niet vegan te zijn. Another #fail.

Oké, dat was de hele week! Wat mij is opgevallen is dat ik heel veel avocado at deze week (pap had een netje vol gehaald voor mij), dat had ik niet verwacht eigenlijk en dat mag ook wel wat minder vind ik (ze komen namelijk vanaf de andere kant van de wereld, hè). Ook eet ik bijna iedere dag wel een blokje chocola met 85% cacao, ik heb namelijk al heel vaak gelezen dat dit goed is voor je gezondheid. En zoals ik eerder al zei: ik eet te veel brood. Dat wil ik nog afleren, daarvoor komen meer groenten in de plaats dan. Ook at ik deze week te weinig nootjes vond ik en te veel patat.

Dus, dit is wat een onervaren veganist eet in een week! Ik hoop dat je het niet zo verschrikkelijk vies en lastig vindt zoals mensen meestal denken!

Note: Nee, je ziet hier geen supplementen in dit overzicht. De ene week neem ik wel vitamine B12 en dan weer niet, het is maar net of ik eraan denk. Maar! Ik neem deze vitamine dus wel, want dat is heel belangrijk! Vitamine B12 zit niet in planten. 

Liefs,
Romee 

 

0 thoughts on “Mijn vegan eetdagboek voor één week + twee vegan fails!”

  1. Vooral jouw ontbijt vind ik heel afwisselend. Noten en chocolade zijn bij mij toch ook wel een enorm guilty pleasure, de noten kopen ik afvalvrij en de chocolade is vegan. Ik ben geen vegetariër, maar schrap vlees wel meer dan eens van mijn menu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *