Waterbesparing: een emmer in de douche

Vandaag wil ik een stukje met jullie delen over waste (#verassing). Maar, niet het soort waste waar ik normaal over schrijf. Hiermee doel ik op water. Want het verspillen van water zie ik ook zeker als een soort van waste. Ik wil jullie graag vertellen over een trucje die ik toepas als ik een douche neem. Ik noem het: de emmer!

Ja, vooral door de uiterst originele benaming denk je nu vast: Wat bedoel je hier nu weer mee? Het zit namelijk zo: onze douche wordt niet snel warm, vooral in de winter vind ik het een ramp. Dus dan sta ik daar, te wachten tot het water warm wordt. Ik heb alleen één mini teen onder de douche (om te voelen of het water al warm is), en voor de rest sta ik de bibberen. Ontzettend zonde van al dat koude water dat door het putje stroomt (en ja, er komt toch écht schoon water uit onze douche #gelukkigmaar).

Dus ging ik op jacht naar een tweedehands emmer. Ik ben niet zo heel dol op nieuwe spullen, want ik denk dat we op dit moment al echt wel genoeg tweedehands spullen op de wereld hebben voordat we nieuwe nodig hebben. Nu was ik wat kieskeurig (#nogeenverassing) want ik wilde het liefst een emmer zonder plastic. Helaas, niet gevonden. Met plastic? Helaas ook niet gevonden. Dus toen ben naar de dille en kamille geweest voor een emmer. Hij is compleet van RVS en met een houten handvat, perfect! Hij kostte me 7,95 geloof ik (mocht je mijn o-zo-orginele idee willen overnemen).

Dus de eerstvolgende keer dat ik ging douchen, zette ik de emmer in de douche met de douchekop erin, zo stroomt het koude water in de emmer. Zodra het water warm werd (wel even voelen natuurlijk) stapte ik zelf onder de douche. De emmer zette ik gauw naast de douche zodat er geen zeep of wat in komt. Na het douchen kan ik het koude water wat in de emmer zit gebruiken voor bijvoorbeeld mijn moestuintje of gewoon als drinkwater. Ideaal!

Nog even een kleine note aan mensen die mijn douchegedrag goed kennen (ja, jij bijvoorbeeld mama): ik probeer echt mijn douchetijd in te korten! Ik poets mijn tanden bijvoorbeeld écht niet meer onder de douche hoor! En een lange warme douche in de winter is soms toch wel echt een guilty pleasure voor moi. Als ik mijn haren aan het uitspoelen ben staat de douchestand op maximaal (ik heb gelukkig dik haar hihi), maar daarbuiten gebruik ik de eco-stand (tip nummer 3 alweer). Work in progress roep ik dan maar haha.

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Waterbesparing: een emmer in de douche”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *