Ik ga wellicht ondernemer worden!

Op mijn blog hoor je mij vaak praten over ‘de wereld redden’. Dit is naast gelukkig zijn en andere mensen gelukkig maken toch wel een ander doel in mijn leven, want ook dit maakt mij gelukkig. Nu hoor ik je denken: ‘Nou Romee, je kan in je eentje de wereld niet redden hoor’. Dat snap ik, zullen we er dan van maken ‘de wereld mooier achter laten dan hoe hij was’? En in het kader van dit doel heb ik leuk nieuws (vind ik dan haha).

Want ik wil misschien ondernemer worden (let op de misschien hoor!). Hiervoor heb ik contact opgenomen met Saxion Centrum voor Ondernemerschap en ik ben bezig met een businessplan. Ik kan er nog niet al te veel over vertellen omdat ik dus nog niet weet of ik het door ga zetten. Maar! Ik heb ondertussen een marktonderzoek gedaan. Hiervoor ging ik samen met een vriendinnetje (mocht je dit lezen, je bent lief!) de straat op gegaan om mensen te interviewen.

‘Dreams? No. Plans? Yes.’

Het interview ging over hetzelfde onderwerp als mijn blog en dat is dus afval (Verassing!). Want het bedrijfje dat ik wellicht ga oprichten zit (natuurlijk) ook in dezelfde hoek. En ik wilde toch graag even delen wat hieruit is gekomen, want mocht je net als ik een beetje geobsedeerd zijn door afval (joepie!), dan is dit leuk.

Want, de reacties waren toch heel positief! Er kwam uit dat het grootste deel van de mensen (plastic) afval als een vervuilend probleem ziet. Er werd vaak gezegd dat sommige verpakkingen echt wel minder of anders konden. Verder was zwerfafval echt ook een mega-irritatie. Ook op het idee van verpakkingsvrij boodschappen (#spoiler) reageerde iedereen erg goed. Ja, leuk! Ik heb er veel energie van gekregen.

Het is best eng en lastig om mensen te interviewen, ze denken namelijk vaak dat je een irritante verkoper bent (heel veel respect voor die irritante verkopers hoor, ik zou het niet kunnen). Juist hierom was ik blij dat er een vriendinnetje (held) met me mee ging.

Mijn hoofd zit vol met leuke ideeen en er komen er steeds meer bij haha! So stay tuned, want dit krijgt misschien wel een staartje hihi.

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Ik ga wellicht ondernemer worden!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *