Twee leestips! Gratis Geld voor Iedereen & De Kunst van het Geluk

Deze week is het tijd voor een random onderwerp op mijn blog. Ik kan ten slotte lekker delen wat ik wil met jullie op deze blog. Vandaag geen zero waste, veganisme, klimaatverandering of zoiets. Compleet iets anders, twee boeken maarliefst! Vandaag deel ik leestips voor Gratis Geld voor Iedereen en De Kunst van het Geluk.

Naast het onderwerp op mijn blog verschillen ook de twee boeken totaal van elkaar. Maar de ideeën in beide boeken vind ik prachtig en daarom ook het delen waard! Een ander perspectief tegenover bepaalde zaken is soms zo belangrijk. Het laat je open staan voor nieuwe dingen en ideeën. Omdat de boeken zo verschillen en veelzijdig zijn is het op de een of andere manier best lastig om er uitgebreid wat over te vertellen. But I’ll give it a go.

Gratis geld voor iedereen. Dat klinkt geweldig, niet? En ja, het wordt besproken in dit utopische boek, echt! Er zijn zelfs experimenten mee gedaan. Het basisinkomen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het lijkt me prachtig. Dat, en nog meer Utopische ideeën worden besproken in dit boek van Rutger Bregman. De meeste ideeën zijn een gigantische omslag in denken, en dat verrast je ook zo! Het is wel duidelijk denk ik, dit moet je gewoon lezen.

Gratis geld voor iedereen

De Kunst van het Geluk is een iets wat andere koek. Het bespreekt geen nieuwe futuristische ideeën, maar dit boek gaat juist terug naar de basis. De Kunst van het Geluk geeft je handvaten om je eigen geluk (of meer tevredenheid zou ik zeggen) in handen te nemen. Daarbij gaat het boek ook over de Dalai Lama zelf, degene die je ook meeneemt in de lessen van geluk. Het boek straalt echt rust, mededogen (als je het boek leest snap je hoe belangrijk dit woord is) en tevredenheid uit. Als iedereen dit boek zou lezen en de tips en denkwijzen meeneemt dan wordt de wereld al een stukje mooier denk ik (vandaar dat ik dit boek ook deel hihi).

431835

Prachtige stof (tot denken) als je op zoek bent naar goede boeken. Ik ben fan, deze boeken zijn een must read!

Groene tip: beide boeken zijn te leen bij de Openbare Bibliotheek. Leen ze, dat scheelt grondstoffen omdat we de boeken dan delen! Mocht je geen abonnement op de bibliotheek hebben, je kan er ook gewoon binnenlopen en het boek gratis lezen, alleen dan moet je het wel ín de bibliotheek lezen. 

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Twee leestips! Gratis Geld voor Iedereen & De Kunst van het Geluk”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *