United Wardrobe: dé site voor tweedehands kleding

Misschien is het je al opgevallen op mijn blog: ik hou niet zo van nieuwe spullen. Wanneer ik iets nodig heb, koop ik dit het liefst tweedehands. Ik denk dat dit namelijk ontzettend veel te maken heeft met zero waste. Door spullen te hergebruiken, creëer je uiteindelijk geen waste. Want de productie van nieuwe spullen kost grondstoffen en veroorzaakt ontzettend veel afval.

Daarbij, waarom zouden we nieuwe spullen kopen als er nog genoeg andere spullen op de aarde beschikbaar zijn? Tweedehands spullen hebben in mijn ogen veel voordelen. Je creëert dus geen afval door oude spullen weg te gooien, je creëert geen afval voor het productieproces van een nieuw product en het kost je vaak ook nog minder geld.

Ook wanneer het op kleding aankomt, koop ik het liefst tweedehands, al lukt dat nog niet altijd helaas. Je moet goed weten waar je moet zoeken met tweedehands kleding, niet alle winkels zijn even mooi of leuk. Maar als je eenmaal iets moois vind, is het vaak ook uniek. Merken zoals H&M en Zara vind ik ook ontzettend mooi hoor (qua kleding dan, niet qua productieproces), maar het valt me vaak op dat veel mensen met dezelfde kleding lopen van deze merken. Dit heb ik gelukkig nooit. Vaak hebben mensen een lelijk beeld bij tweedehands kleding, wat erg jammer is! Terwijl ook ik vaak de vraag krijg waar ik dat leuke ‘nieuwe’ shirtje vandaan heb.

 

Sinds kort heb ik een nieuw erg gaaf initiatief ontdekt als het gaat om tweedehands kleding, United Wardrobe. United Wardrobe is een website/app waar je tweedehands kleding kan ruilen of kopen. En dit is niet te vergelijken met marktplaats bijvoorbeeld (waar ik tot nu toe nog niet zo’n fan van ben helaas), er staan echt mooie items op. Ook is het helemaal veilig als koper, je maakt namelijk eerst geld over naar United Wardrobe zelf, pas als je aan hebt gegeven dat je de kleding hebt ontvangen, ontvangt de verkoper het geld van United Wardrobe. Ik heb onlangs een nieuwe pet gekocht voor weinig geld en ik ben er ontzettend blij mee, je ziet hem in de foto. Vind je tweede hands kleding van vreemden nou niets? Zelf kan ik me dit niet heel goed voorstellen. Neem bijvoorbeeld het terras, hier deel je zelfs met vreemde mensen hetzelfde bestek, het wordt slechts een keer gewassen. Maar anyway, dan kan je ook kleding delen met vrienden of vriendinnen. Ik heb bijvoorbeeld ook een vriendinnetje die haar kleding wat niet meer past aan mij geeft. Ontzettend lief natuurlijk.

Liefs,
Romee

0 thoughts on “United Wardrobe: dé site voor tweedehands kleding”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *