Vegan producten getest: Brie en Scampi’s van de Vegabond

Ik val maar meteen met de deur in huis, ik heb twee vegan producten uitgetest! Een tijdje geleden was ik namelijk bij de Vegabond in Amsterdam. Een vegan heaven denk ik toch wel. Ze hebben er alles, echt alles. Je kan er lunchen, maar ook gewoon even vegan boodschapjes doen. En laat dat laatste nou precies zijn wat ik heb gedaan. Ik heb heel veel producten meegenomen en vandaag wil ik mijn eerste bevindingen met jullie delen. Ik probeerde vegan brie en vegan scampi’s!

Waarom als veganist deze producten proberen?
Tja, dat is eigenlijk wel een beetje gek. Nieuwsgierigheid is het antwoord. Ik ben overtuigd veganist. Ik heb er geen spijt van, integendeel zelfs! Ik heb een aantal smaken dus opgegeven omdat ik andere factoren belangrijker vond (bijvoorbeeld dierenleed en milieuschade). Het is niet dat ik scampi’s en brie niet lust, integendeel. Dus, als ze die smaak dan kunnen namaken zónder bijvoorbeeld dierenleed, dan wil ik dat proberen! 

Waarom kocht je de producten toch in plastic?
Plastic, ja. Misschien wel mijn grootste vijand voor nu. En waarom koop ik het dan in plastic? Tja, zwakte kun je het noemen. Ik ben gewoon heel nieuwsgierig! En ook een beetje in het kader van bevindingen. Die wil ik graag delen. Want stel dat er echt goede vegan vervangers zijn voor bepaalde producten? Dan is het voor niet-vegans veel makkelijker om de stap te maken denk ik! Dat motiveert. Dus, vandaar dat ik veganisme boven plastic in mijn wat-vind-ik-belangrijk lijstje heb geplaatst. En mochten de producten tegenvallen, dan behoed ik jou misschien wel voor een plastic aankoop.

Oké genoeg gepraat over intenties, wat vond ik van de producten?

Vantastic Foods: Veggie Scampi’s
Oké, ik zal maar meteen eerlijk zijn. I do not like this. Helemaal niet zelfs. Ik probeerde dit product als eerste omdat mijn verwachtingen zo hoog waren. Veganistische scampi’s, oh my! Ik was voordat ik vegan werd altijd gek op vis, vooral gamba’s en zalm. Maar dit komt er echt niet bij in de buurt. Ik at de scampi’s met rijst, wat groenten en een teriyaki woksaus. Dan zit je altijd goed eigenlijk. Ik dacht dat de scampi’s de smaak van de teriyaki wel zouden opnemen misschien. Maar goed, bereid en al nam ik dus de eerste hap. En ik vond het erg smerig. De structuur van de scampi’s is net rubber en er zit een rare smaakloze ‘smaak’ aan. Nee, dit is het niet voor mij. Ik heb niet eens alles opgegeten want ik kreeg het echt niet weg. I hate to give it to you. Maar goed, soms heb je dat. Misschien maar beter voor de zero waste Romee in mij. Want, dit plastic was eenmalig en zal ik nooit meer kopen. Ik heb nog wat scampi’s over, dus wellicht dat ik het nog ga marineren en dan een nachtje laat staan zodat de smaak beter wordt, maar ik denk het niet. Vooral de structuur vind ik gewoon ranzig. Mocht ik nog een alternatieve bereidingswijze vinden die wél lekker is, dan laat ik het weten!

Prijs: 6,25 euro voor 300 gram bij de Vegabond en 6,49 euro bij Veggiedeli
Cijfer: 1/5

Note: Het pakje op de foto is leeg omdat ik een pakje mee had genomen die deels beschimmeld was. Ik heb alles eruit gehaald en de beschimmelde scampi’s weggegooid. De Vegabond was heel netjes en gaf me uiteindelijk mijn geld terug. 

 

Almond Brie van The Nourishing Garden
Hmmm, tja. Dat was eigenlijk mijn eerste reactie. Het smaakt niet naar brie, helaas. Het heeft eigenlijk helemaal geen duidelijke smaak. Nee, ook hier ga ik geen fan van worden. De smaakt is wel oké, in ieder geval beter dan de scampi’s. Ik at de brie in eerste instantie zoals ik ‘normale’ brie ook altijd at. Gewoon, een stuk op een stuk stokbrood en happen maar! Maar goed, doordat de smaakt best saai is werd ik daar niet enthousiast van. Naar aanraden van mijn vriend maakte ik de brie in een soort tosti, misschien was gesmolten toch beter? De brie met walnoten en schenkstroop (als alternatief voor de honing, in de klassieke brie-walnoten-honing tosti) in een Libanees plat broodje en toen in het tostiapparaat. Dit vond ik al wat beter! Ietsje dan. Op zich wel oké weer, maar je wordt er niet heel blij van. Dit product is een typische ‘mwah’. Niet goed, niet slecht. Voor mij in ieder geval niet voor herhaling vatbaar. Jammer, ik had het graag anders gezien. Maar wederom is dit voor het plastic weer een goede zaak, ik koop het nooit meer.

Prijs: 7,95 (!) euro voor 175 gram bij de Vegabond
Cijfer 2 á 3/5

Twee flinke teleurstellingen eigenlijk. Maar ik vind het niet zo erg. Op dit moment heb ik door deze producten wel een soort shift in mijn denken doorgemaakt. Ik ben meer fan van echte producten denk ik toch, geen namaak spul (alhoewel sommige vervangers juist heel lekker zijn!). Gewoon, zo als het hoort. Maar goed, dit soort dingen vind ik toch leuk om te proberen. En, ik heb nog meer ingeslagen dus daar komen ook nog beoordelingen van online binnenkort!

Liefs,
Romee 

3 thoughts on “Vegan producten getest: Brie en Scampi’s van de Vegabond”

  1. Oi, die scampi’s zien er naar uit. Niet dat seafood altijd zo lekker oogt, maar dat herken je tenminste. Die ingrediëntenlijst (voor wat ik ervan kan zien) is ook niet echt mals…

    1. Ja klopt wel. Maar ik vond het wel het proberen waard. Ik ken veel dingen van de ingrediëntenlijst niet heel goed, dus de smaak die eraan kwam zag ik helaas niet zo aankomen hahaha. Dit is geen blijvertje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *