Weekoverzicht #10: Ik was jarig!

Hallo en welkom bij alweer mijn 10e weekoverzicht! Ik heb maar besloten dat ik de titels iets ga uitbreiden zoals je ziet haha.

Donderdag
Vandaag was niet zo’n bijzondere dag. Ik ging naar school en werkte daarna nog een aantal uurtjes in de bibliotheek. Op de weg naar huis werd ik helemaal natgeregend. De zomer is meer mijn seizoen, dan is het lekker warm, en ik ben echt een koukleum! De winter vind ik het minst leuke seizoen. Gelukkig zijn er leuke dingen om naar uit te kijken, nieuwjaar en kerst bijvoorbeeld! Dikke truien zijn ook fijn, ik vind het heerlijk om me dik in te pakken. In de avond trainde ik weer voor handbal, zaterdag is onze eerste (oefen)wedstrijd. Spannend!

Vrijdag
Ik was weer vrij! Ik besloot geen wekker te zetten, want ik lag gisteren al vroeg in bed. Dus om half 9 werd ik heerlijk uit mezelf wakker. Aan de ene kant vind ik het heerlijk om door de zon wakker te worden, heel langzaam. Maar aan de andere kant vind ik het veel lekkerder om in het pikkedonker te slapen, wat ik nu ook doe (door een rolluik). Als ik bij familie in Haarlem slaap, dan wordt ik altijd wakker door de zon, er hangen alleen witte gordijnen, en daar geniet ik echt van! Ik ben er nog niet uit, misschien moet ik eens wat onderzoek doen, ik ben wel benieuwd of het ene gezonder is dan het andere! Vandaag maakte ik weer wat stapjes voor mijn onderneming, erg fijn! Ook deed ik een aantal kleine klusjes, waar ik ook altijd veel voldoening uit haal, vooral als ze op mijn to-do lijstje staan. Zo bracht ik weer een boek terug naar de bibliotheek die ik uit had, De Financiële Detox. Ook hierover had ik een stukje gelezen op de blog van ikbenirisniet, maar ook dit boek komt niet in mijn ‘Inspiratie’-categorie. Het was een leuk boek om een keertje te lezen, ik kwam er ook snel doorheen. Maar ik voelde er niet zo veel voor, misschien omdat ik mijn financiën niet echt op een rijtje hoef te hebben, omdat ik nog thuis woon, het is dus geen must (ik ben ook wel tevreden met mijn spending-habits). Wel ben ik hun Facebookpagina gaan volgen, dit leek me wel een goede! Verder leverde ik mijn eerste toets in vandaag, een verslag over hoe je je huis duurzamer kan maken, ik heb weer een aantal dingen geleerd! Mijn laptop deed later op de middag erg moeilijk en ook mijn Ipad wilde niet opladen, ugh! Ik was erg gefrustreerd. Uit woede stopte ik overal mee en maakte ik een lekkere smoothie voor mezelf, die wat ik toen bij de broodbode had geproefd #comfortfood. Ik had geen ananas, dus uiteindelijk werd het een smoothie met spinazie, ongezoete sojamelk en een banaan! Het was echt lekker, vulde me enorm en hallo vitamientjes!


Zaterdag

Ik stond lekker vroeg op, want ik had kantinedienst bij de sportclub van mijn broertje. Ik zou graag willen vertellen dat ik dit he-le-maal vrijwillig deed omdat ik zo’n goed mens ben, maar dit is niet zo. Ouders van de kinderen van de sportclub zijn verplicht om twee keer per jaar kantinedienst te draaien of deze af te kopen. Mijn ouders willen niet, dus ga ik voor hen en krijg ik het geld. Goeie deal toch? Ik wil wel echt meer vrijwilligerswerk gaan doen, maar qua planning lukt het nog niet helemaal. Onlangs zag ik een leuke vacature voor Het Rode Kruis, maar ik moet echt oppassen, want ik wil vaak te veel en dat is niet goed. Ik downloadde een nieuw spelletje voor mijn iPad, en ik moet nu dus bekennen dat ik onwijs verslaafd ben geworden aan SimCity hahaha #watbeniktochvolwassen*kuchkuch*. ’S Avonds had ik een oefenwedstrijd die we hebben gewonnen met 19-17! Het was fijn om weer lekker te handballen en na de tijd zijn we met een aantal meiden de stad in gegaan! Het was heel lang geleden dat ik voor het laatst alcohol had gedronken, dit om mijn vetpercentage te verminderen. Maar vanavond was mijn cheat dag, en wat was het fijn! Cocktails, hmmm. Ik vroeg bij Bar-Celona om een cocktail zonder rietje, en toen kreeg ik een cocktail met twee rietjes! Neeee! Ik wilde nog meer, dus ik vroeg nog een keer heel nadrukkelijk om een cocktail zonder rietje … en dit keer lukte het! Zonder rietje is een cocktail toch beter! Het was een gezellige avond en ik heb veel gelachen! Om 4:00 lag ik weer lekker in mijn bedje, gelukkig slaap je van alcohol lekker haha!

Zondag
Om 10:00 was ik weer wakker, maar wel lekker uitgerust! Ik had een paar leuke dingen gepland, dus na een lekkere douche begon ik vol energie aan mijn dag. Allereerst, mijn moestuintje! Het was tijd om de worteltjes te oogsten vond ik. En wat zijn ze mooi geworden, kijk dan! Zo zie je maar weer hoe ‘normaal’ de worteltjes in de supermarkt zijn. Biologisch en uit eigen tuin vind ik toch leuker, met al die grappige vormpjes. Beauty comes in all shapes, right? Alle blaadjes en plantjes die ik uit de tuin haal leg ik meestal boven op de grond en niet bij het GFT-afval. Als het goed is verteerd het vanzelf en dient het zo weer als voeding voor de grond (heb ik goed opgelet vroeger bij biologie of niet? Correct me if I’m wrong). Je zult mij ook nooit de straat of tuin zien aanvegen. Blaadjes zijn mooi! Wat ik wel ging opruimen vandaag was afval. Een vriendinnetje kwam langs en we gingen samen weer op pad om afval te prikken, dit doen we wel vaker. Een uurtje later hadden we weer goed gewandeld (ben ik nu een fitgirl?) en twee volle zakken met plastic verzameld. Ook hebben we een foto gemaakt voor onze Facebookpagina, waar je binnenkort meer over leest, hij is nog niet gelanceerd #workinprogress. Ohja! En we bakten samen een appel-kruimeltaart! Pap had al een pak gekocht, wat ik lief maar ook jammer vond, ik wilde namelijk een veganistische taart maken. Maar goed, weggooien doen we natuurlijk ook niet. We haalden de appeltjes van de boom in onze tuin. Deze zijn niet echt lekker om rauw op te eten, ze zijn nogal zurig, maar perfect voor een appeltaart. We lieten de schil om de appeltjes, wist je dat daar de meeste vitamientjes in zitten? En daardoor hoefden we natuurlijk minder weg te gooien. ’S Avonds voedde ik mijn SimCity verslaving weer goed (laten we hopen dat dit tijdelijk is haha!) en keek ik naar Miljoenenjacht. Ik vind het prachtig om te zien hoe iemand veel geld wint (6 ton maar liefst!) en zijn leven van het ene op andere moment omslaat. En het gokken is natuurlijk ook spannend hah!


Maandag

Vandaag was ik vrij van school, maar ik deed wel lekker mee aan het volwassenen-leven. Ik werkte namelijk van 7 tot 5 in de bakkerij van de supermarkt waar ik werk. Ik was voor het eerst alleen, maar het beviel me erg goed. Ik kwam er ’s avonds achter dat ik twee kleine dingetjes ben vergeten, en dat was stom. Volgende week beter! Die avond kwam mijn vriend langs, want morgen ben ik jarig! We konden niet wachten en hebben al lekker van de appel-kruimeltaart gesnoept, want er was wel degelijk iets te vieren. Vandaag was namelijk de dag dat de 1000e bezoeker mijn blog bezocht! Joepie, nog meer tijd voor feest! En dat na een ongeveer een jaar, ik ben blij! Nu je dit leest, ik vind het fantastisch dat je mijn blog volgt!

Dinsdag
Ik ben jarig! Vandaag ben ik 19 geworden op de 19e en het is ook nog prinsjesdag? Ben ik dan nu een prinsesje? Geintje natuurlijk. Gister at ik al taart, maar vandaag ging ik tussen de lessen door weer taart eten bij Choco in Deventer! Ooo, wat was dit lekker zeg! Helaas niet vegan maar daar klaag ik op zo’n dag als vandaag niet over. We kregen er wel twee servetjes bij zoals je op de foto ziet, jammer. We hebben ze ongebruikt en netjes achtergelaten, dus wellicht kunnen ze die voor iemand anders gebruiken. Daarnaast zit de chocola op een stokje, maar dat is bij dit café niet te vermijden. Het concept is chocola op een stokje die je dan in de melk dipt! Hmmm. Ik zat na de tijd lekker vol met taart en kon weer fris naar school. Op je verjaardag naar school is niet zo vreselijk, het is tenslotte maar een normale dinsdag. Van mijn lieve vriend kreeg ik een dagje sauna met een etentje waar ik echt naar uitkijk. De zwaluwhoeve is heerlijk! Enn, ik kreeg een ervaring en geen cadeau, en daar ben ik echt blij mee! Je vergeet na zo’n jaar altijd even hoe leuk het is om een dagje jarig te zijn. Het was een leuke dag, ik heb ook zo veel lieve felicitaties gekregen! Ja, nu ben ik dus 19.

foto 3

Woensdag
Wat ontbeet ik vandaag? Taart! Ja, ik weet het. Dit kan dus echt niet. Maar goed, hij moest op van pap want ik had hem zondag gebakken. Dus bood ik me maar vrijwillig aan voor dit vreselijke klusje. Taart om kwart voor 7 ‘s ochtends. Kon dit maar elke dag. Ik sprong dus vandaag om 6:15 mijn bed uit, vrijwillig! Niet voor de taart, maar om weer even de goede student/mens uit te hangen. Ik hoefde pas om 10:00 op school te zijn maar kwam wat uurtjes eerder om voor school en mijn plan voor het ondernemerschap te werken. En ik moet zeggen, het opstaan ging me erg makkelijk af! Misschien omdat het nu uit eigen initiatief gaat en ik zin had in de taakjes. Geen idee, maar dit ga ik vaker doen! Vanavond kwamen opa en oma gezellig langs voor een stukje taart (alweer!) en mijn verjaardag nog te vieren. Morgen geen taart meer voor mij, écht!

Ieder week deel ik hier de petities die ik teken, het is een mooie manier om invloed uit te oefenen vind ik! Deze week was het:
Deze petitie om het geweld in Myanmar te stoppen.

Ik heb tevens een aantal dingen over de sleepnetwet gehoord, maar deze petitie heb ik niet getekend. Ik ben er nog niet helemaal uit. Uiteindelijk is het doel van de nieuwe wet om mensen met kwade bedoelingen op te sporen en eerder te pakken geloof ik. En daar ben ik helemaal voor, ook als ze daarvoor mijn telefoon of computer willen doorzoeken. Het boek ‘Je hebt wel wat te verbergen’ wil ik binnenkort nog gaan lezen, dus wellicht denk ik er dan anders over.

Oeps, een politiek tintje aan mijn blog, niet erg toch?

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Weekoverzicht #10: Ik was jarig!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *