Weekoverzicht #11; ik word beroemd

Hi! Leuk dat je mijn weekoverzicht leest. Deze week plantte ik nieuwe zaadjes, kreeg ik leuke plantjes voor mijn verjaardag en voelde ik me beroemd.

Donderdag
School duurde vandaag erg lang, van half 9 tot kwart voor 5 was ik wel weer zoet. Ik kwam onderstaande foto tegen in mijn telefoon, wel leuk om even met jullie te delen misschien. Op Sziget zat ik letterlijk al de hele week verlekkerd naar een foto van een vega-broodje te kijken op een groot bord. Elke keer als ik erlangs kwam had ik net gegeten en als ik het zocht om te gaan eten kon ik het niet vinden (Sziget is groot, écht). Op één van de laatste dagen vond ik ein-de-lijk het kraampje toen ik honger had en kocht ik het vega-broodje. Mijn teleurstelling was groot, hier moest ik wel even een foto van nemen, dit is toch hilarisch? Het deed me denken aan de McDonalds reclames. Expectation vs. Reality.

vega broodje

Vrijdag
Vandaag bestond uit school én werk, dat komt niet vaak voor. Ik moest van half 9 tot 10 naar school, dat betekend dat mijn reistijd langer is dan de tijd dat ik ook echt in de les zit. Maar goed, ik ga altijd, dat moet van mezelf. De opkomst van deze les van gigantisch, dat snap je natuurlijk wel. Dat was fijn moet ik zeggen (ook al vind ik jullie heel leuk hoor klasgenootjes!), want zo wordt de les wat interactiever en leer je ook echt veel. Ik ben heel blij dat ik naar deze les gegaan, ik heb het gevoel dat ik er flink wat aan had. Kom maar op, toets! Geintje natuurlijk, laten we die toets nog maar even uitstellen … Na de les ging ik dus snel door naar werk. En om 5 uur ging ik naar huis. Daarna heb ik óók nog een uur huiswerk gemaakt, wow! Een productieve dag, fijn. Ik probeer huiswerk in het weekend altijd te mijden, maar ik vrees dat ik morgen en overmorgen beiden nog een uurtje werk heb. Maar goed, ik heb deze week gedaan wat ik kon.

Zaterdag
6:00 ging de wekker weer, want 7:00 moest ik werken. Weer eens een halve dag, heerlijk. Na mijn werk ben ik doorgefietst naar de Welkoop voor bloemkoolzaadjes. Zoals je in het vorige weekoverzicht kon lezen is een deel van mijn moestuintje weer leeg, ik had wortels geoogst (inmiddels ook opgegeten #nomnomnom)! Ik heb een aantal jaar geleden het boekje ‘Van zaaien tot oogsten’ gekregen van mam de kerstman. Dit is echt een superboek, er staat een duidelijk overzicht in over welke groenten je wanneer kan zaaien. Bloemkool was aan de beurt, las ik zo. Dus ik heb meteen daarna de zaadjes gezaaid! Ik las op www.awkwardduckling.nl dat je potjes kan maken van wc-rolletjes (slim!) en deze ook heel makkelijk kunt verpotten op deze manier, de rolletjes vergaan namelijk vanzelf. U kunt het kunstwerk hieronder bewonderen. Ik was een trotse plantjes-mama. In de middag kwam mijn opa nog even op de koffie voor mijn verjaardag. Ik vier het dit jaar niet echt, niemand had echt behoefte aan de drukte in huis en al het werk vooraf. Maar natuurlijk komen de naaste familieleden wel altijd even langs voor een taartje, gezellig! Die avond zat ik heerlijk op de bank met een boek (en SimCity haha, mijn verslaving is er nog steeds, helaas). Ik viel vroeg in slaap en dat voelde goed.

bloomkool

Zondag
Handbal wederom! Weer een oefenwedstrijd, die we uiteindelijk wonnen met 8-15 geloof ik (ik heb er niet zo op gelet, gek, niet?). Ik vond het een leuke wedstrijd en had ook het gevoel dat ik er lekker in zat, en zoals altijd voelde de rest precies het tegenovergestelde haha. Als ik het gevoel heb dat alles redelijk lekker gaat dan vind de rest van niet en andersom ook, dan voel ik het aan als een drama. Nu heb ik een blauwe kont (met handbal val je vaak op de zijkant van je billen zodat je doorglijd op de grond) en een aantal schaafwonden, een goede wedstrijd dus. Ook deze middag kwam er wat bezoek van mijn oma en tante, wederom gezellig! Van mijn tante kreeg ik Aloë Vera plantjes (ik probeer mijn kamer wat groener te maken) in gerecycled papier en potjes van de tweedehands winkel! Gaaf als mensen mijn principes waarderen, ik ben er heel blij mee! Nu staan ze mooi op mijn kamer en heb ik twee nepplantjes eruit gegooid hihi. Die waren toch minder leuk. ’S Avonds zat ik weer ouderwets op de bank om Studio Sport en Miljoenenjacht te kijken.

Maandag
Nu ik op maandag vrij ben van school werk ik de hele dag, en dat is fijn. Zo kan ik toch nog wat bijverdienen, want school kan best veel zijn soms. Het was een goede werkdag, ik maakte onder andere koffiebroodjes dus ik mocht lekker bakken met gelei en fondant hmmm! Je zou denken dat je je vingers erbij aflikt, maar dat heb ik in de bakkerij juist helemaal niet. Terwijl als ik aan het vakkenvullen ben ik alleen maar bezig ben met ’Oee, dit moet mam de volgende keer ook eens meenemen voor mij!’. Ook zag ik vandaag dat ik een berichtje via Facebook had ontvangen van Erik Corazon. Ik ken Erik niet, dus ik was nogal verbaasd. Maar het was een hartstikke leuk berichtje! Erik heeft namelijk zijn eigen Youtube kanaal genaamd Bijzonder! Hij heeft onlangs een video gemaakt over Maura. Maura woont in Haarlem (geloof ik, ze is te volgen via de Facebookpagina Verpakkingsvrij Haarlem, deze volg ik nu ook!) en leeft afvalvrij! O, wat word ik daar blij van. Erik zou het leuk vinden als ik deze video hier met jullie zou delen, dus here it is! Echt heel gaaf, zulke initiatieven. En stiekem voel ik me ook wel een beetje beroemd nu hihi.

Dinsdag
Zondag had ik mezelf gewogen en was ik na alle taart van vorige week toch afgevallen, wat een wonder. Maar toen ik me vandaag weer woog zat er weer lekker wat gewicht bij, terwijl ik gisteren toch weer goed de groentes had opgepakt. Moet ik hieruit opmaken dat ik meer taart moet eten? Tussen de middag was ik met mijn vriend even mee het centrum van Deventer in, toen hij ook een broodje haalde bij de Bakker Bart. En kijk, allemaal brood, helemaal zero waste. Na school leverde ik weer een boek in bij de bibliotheek. Ik laat je nog even in spanning, hier ga ik namelijk een uitgebreider stuk over schrijven. Ik vond dit echt een geweldig boek namelijk. In de avond had ik handbaltraining, de laatste keer buiten. Het wordt tegenwoordig echt te koud en te donker om ’s avonds nog buiten te trainen. Na de training nam ik een lekkere warme douche en dook ik gauw mijn bed in, ik was gesloopt.

Bakker Bart
Zie je de broden daar op de bovenste plank? Verpakkingsvrij eten is overal.

Woensdag
Gisteren sliep ik al om 21:15 dus ik was helemaal opgefrist! Vandaag ging ik naar school met mijn gerepareerde tas, yes! In Budapest was mijn rugzak kapot gegaan, hierdoor was hij echt nutteloos geworden, het lusje om hem dicht te doen was kapot. Met mijn zero-waste instelling was ik naar de schoenmaker gefietst om hem te laten maken, want weggooien doen we uiteraard niet. Voor 12 euro heeft hij de hele tas weer opgelapt en ben ik weer good to go en helemaal happy! Het is een oude leren tas die ik ooit van mijn tante heb gekregen. Hij gaat dus al generaties mee kun je wel zeggen. Hij is tweedehands (plus), maar wel van leer (min). Maar omdat ik liever tweedehands dingen van leer heb dan nieuwe dingen van andere stoffen is het prima. Spullen zo lang mogelijk gebruiken, dat vind ik belangrijk. Reparatie past goed in dit plaatje, ook al is nieuw kopen vaak goedkoper. Toen ik een tijd geleden de rits van mijn etui wilde laten maken (deze had ik gekregen van oma die hem had meegenomen uit Thailand), kreeg ik ook van de kleermaker te horen dat ik beter een nieuwe kon kopen (in ieder geval eerlijk!). Dit vind ik jammer, hierdoor wordt het weggooi-gedrag gestimuleerd. Uiteindelijk heb ik hem gewoon laten maken, ha! Maar goed, terug naar vandaag. Eenmaal op school kwam ik erachter dan mijn cijfer van een toets was verlaagd, dus ik was direct in een goede bui #not. Ik had in eerste instantie dan ook een 10, dus ik mag eigenlijk niet klagen. Maar om mij eerst een 10 te geven en dan bij nader inzien lekker te gaan veranderen, dat vind ik niet kunnen. Helaas moet ik het maar accepteren, want zo gaan die dingen nou eenmaal op school. Gelukkig had ik de 10 niet gevierd met taart haha! Dit was trouwens tijdens het vak ‘Sustainable accomodation’ wat dus over duurzaamheid gaat. Hier leerde ik vandaag ook dat als restafval verbrand wordt en hiermee stroom opwekt wordt dat dit dan ‘groene’ stroom heet, tot mijn verbazing! Jammer dit. Ook leerde ik onlangs dat met de hand afwassen milieuvriendelijker is dan een vaatwasser, als je de borden voor dat ze de vaatwasser ingaan afspoelt! Eye-opener. Ik had gisteren een nieuw boek opgehaald bij de bibliotheek, Een Dubbeltje Op Zijn Kant. Dit boek had ik dus vandaag al weer uit, wat een record hé! Ik vond het boek niet al te bijzonder helaas. Thuis aten we een lekker gerecht uit het kookboek Vegalicious! welke ik vorig jaar voor mijn verjaardag heb gekregen. Het was de ovenschotel met geraspte groenten (onder andere wortel, zoete aardappel en pastinaak, hmmm!) en gruyère. Pap heeft het recept iets aangepast, maar wat was het lekker! Een goed kookboek dit, mocht je er een zoeken. Ook kreeg ik vandaag een super leuk pakketje binnen, daarover later meer! Zo meteen komt de handbalkwalificatie voor het EK Nederland – Wit Rusland op tv (wat ben ik toch blij dat we Ziggo hebben) en dus ga ik die lekker kijken, fijn.

Deze week tekende ik weer petities, die je hieronder kunt vinden. Petities vind ik een prachtige manier om invloed uit te oefenen en je stem te laten horen:

– Ik tekende deze petitie, waarin Tempo wordt opgeroepen om haar tissues niet te maken van waardevolle bosgebieden in het Grote Noordelijke Woud. Tip van mij: stap over op katoenen zakdoeken en huppakee: opgelost!
– Ook deed ik deze oproep aan Téléthon om niet langer experimenten op honden te financieren.

Liefs,
Romee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *