Weekoverzicht #14; ik ging naar de Energievakbeurs

Hi! Deze week deelde ik een bericht over mijn nieuwe verpakkingsvrije concealer, ging ik naar de Energiebeurs en voelde ik me een echte huismus.

Donderdag
Gisteravond laat ging ik nog naar mijn vriend in Harderwijk, het is nu ook heel vroeg donker dus het voelde alsof ik om 4:00 aankwam. Ik vind het maar niets. Vandaag ging ik naar de Energievakbeurs in Den Bosch. Spannend klinkt dat hè, ik ben nu een echte actieve, goede student. Ik ging namelijk wat veldonderzoek doen voor het vak ‘Sustainable accommodation’. De Energievakbeurs ging vooral over duurzame energie, dat dacht je vast al. En dat was echt heel leuk. Ik zag veel zonnepanelen, accu’s ervoor en zelfs een supermooie Tesla! Ja, ik voelde me echt een informatiejunkie. Er is zo veel mogelijk als het gaat om duurzame energie, geweldig. Het was allemaal een tikkeltje commercieel, maar ach. Vooral de lezingen waar ik was waren gaaf. Tijdens zulke lezingen laten ze vaak plannen van de toekomst zien en dat vind ik erg gaaf. Zo leerde ik veel over een zogenoemd ‘Smart Energy Module’, waarmee je energie kunt opwekken, opslaan en dus gebruiken wanneer je wilt. Ik zie het al helemaal voor me, een toekomst waarin we geen kolen, gas of olie meer nodig hebben! Wauw. Ik droom nog even verder. Maar we moeten niet dromen, maar doen. Op zo’n beurs lijkt het allemaal heel vanzelfsprekend, maar als je dan weer gewoon in Enschede bent besef je hoeveel er overal nog moet gebeuren. Helaas kan ik op dit moment nog niet zo veel ondernemen, ik heb geen huis. Maar, ik ben goed voorbereid voor de toekomst! Nou moet ik wel zeggen, ik ben niet van alle foefjes fan, verminderen en minimalisme vind ik ook een oplossing. Het blijft een combinatie. Want hoe minder zonnepanelen je nodig hebt, hoe beter. Zonnepanelen zijn grondstoffen, en daar moet je zuinig mee zijn. Na de beurs gingen mijn vriend en ik nog even Den Bosch in. De beurs was namelijk in de Brabanthallen. Zie op de foto wat ik at. Ik had erg hoge verwachtingen, maar zie je dat bakje met groene saus daarzo? Dat is wasabi-majonaise. En ik gooide het heel enthousiast meteen over mijn hele bak heen. Daarna kwam ik erachter dat ik wasabi-majonaise vies vind, heel vies. Maar het idee van een Pokébowl (zo heet dit culinaire hoogstandje) is heel leuk en lekker! Lekker veel groente en Haloumi (ik dacht dat dit vegan was maar dit is dus kaas, oeps)!

Vrijdag
Een vrije dag en ik moest gewoon uitslapen. Tot 12:00. Dat is lang geleden, wat erg haha! Die middag had ik een fotoshoot met mijn broertje en twee nichten. We wilden een mooie foto laten maken voor oma, die is bijna jarig. Ze heeft namelijk alleen maar oude foto’s van ons. Het was erg leuk, en we zijn allemaal blij met het eindresultaat. Dat is best knap al zeg het zelf, vier mensen op één foto die allemaal tevreden zijn. Het was een goede dag.

Zaterdag
Vroeg opstaan om te werken van 7 tot 12. Na de vergadering van vorige week zat ik er weer vol goede moed in, dat is toch fijn. Ik zag een uitbreiding van ons veganistische vleesvervangersassortiment (galgje, iemand?) en daar ben ik zo blij mee! Ik hoop dat ik ooit de dag nog mee mag maken dat de verhouding andersom zijn. In sommige supermarkten is namelijk het deeltje met vleesvervangers zielig klein. Daarbij was de Alpro sojayoghurt in de aanbieding, joepie! Dat soort dingen zijn altijd een feestje. Ja, wij zijn echte Nederlanders, wij gaan mee met alle aanbiedingen. ‘Er is iedere week iets anders in de aanbieding en als we dat volgen eten wij dus ook iedere week weer iets anders zonder dat ik er hard over hoef na te denken’ aldus mijn vader. Best slim, vind ik. Het was ontzettend warm vandaag, en dus gingen we wandelen naar opa en oma. Ik maak me hier zorgen over, de warmste dag ooit op deze dag. Uh, gaat niemand nu wat zeggen over klimaatverandering? Ik hou van warm weer hoor, echt, maar niet in het midden van Oktober, dat hoort niet geloof ik. Onderweg haalden we een ijsje. Wist je dat ze in iedere ijssalon veganistisch ijs hebben? Ik dacht vroeger altijd dat dat heel speciaal ijs was en het dus in alleen in speciale winkels te koop was. Maar neehoor. Als je bij je lokale ijssalon vraagt om lactosevrij ijs, dan wijzen gewoon smaakjes in de toonbank aan. Ik was hierover echt zo verbaasd, ik weet niet waarom. Maar ik ben er zo blij mee! Voor mij alleen nog maar vegan ijs! Meestal zijn het de basic smaakjes, vandaag had ik frambozen, joepie!

Zondag
Vandaag handbalde ik weer. En we verloren, met 13-12. Dat is zuur, heel zuur. Heel veel meer kan ik er ook niet over zeggen. Daarna floot ik nog een andere wedstrijd. Scheidsrechter zijn vind ik heel leuk, het geeft toch een stukje voldoening, omdat het vrijwillig is. Na het handballen ging ik samen met een vriendinnetje weer plastic afval prikken. En ook dit gaf me weer enorm veel voldoening, yes! Wat een vrijwilligerswerk vandaag, niet? Ik kreeg een heel lief berichtje van iemand die zei dat ik een voorbeeld ben voor velen. O, wat klinkt dit opschepperig. Maar, wat ik wil zeggen is: iedereen kan een voorbeeld zijn voor anderen, op wat voor manier dan ook. Zo lang je maar iets moois doet voor anderen! Dus, voor alles wat jij al doet, groot of klein, bedankt! Samen maken we alles mooier.

Maandag
Ik was echt uitgerust na dit weekend, dus toen de wekker om 6:15 ging vond ik dit helemaal niet erg. Vandaag werkte ik weer de hele dag van 7 van 5. Het was een goede dag, en hij vloog voorbij. Wel vind ik het jammer dat ik het mooie weer heb gemist, want ook al is het niet helemaal normaal, je moet er toch maar van genieten, toch? Ook verscheen vandaag weer een blogpost, over zero waste concealer, dit kan je hierr lezen. Het is zo fijn om weer een stapje te zetten naar een helemaal zero waste levensstijl, ik ben vastberaden ooit helemaal zero waste te leven. Ik leer iedere dag. Na werk deed ik nog wat klusjes in huis en keek ik Greys Antomy! Ohja, dit hebben jullie natuurlijk niet meegekregen, maar ik ben verslaafd aan Greys Anatomy. Het is mijn favoriete serie ooit. Echt waar. Inmiddels is seizoen 14 uitgekomen. Ik begon zo’n 3 jaar geleden met het kijken van de serie, maar toen had ik dus nog 13 seizoenen in te halen en kon ik dus kijken wanneer ik wilde. Nu moet ik iedere week wachten op een nieuwe aflevering en dat is, tja, kut. Shonda Rhymes (de bedenker) heeft me laten lachen, huilen (ja, zo iemand ben ik) en nog veel meer. Ik ben echt gehecht aan de personages. Klink ik al gestoord? Dat dacht ik al.

Dinsdag
Een hoorcollege was vandaag uitgevallen waardoor ik niet om 8:30 op school hoefde te zijn, uitslapen! Er was blijkbaar maar één vraag ingestuurd, en die was van mij haha! Had ik er bijna voor gezorgd dat we wél met z’n allen naar school moesten, sooorry jongens. Ik ging wat eerder naar school dan de tweede les begon, dat wel. Onderweg las ik het boek ‘Is daar iemand?’ van Wouter van Noort uit. Het gaat over de invloed van smartphones op ons leven, ten minste dat staat op de voorkant. Maar uiteindelijk ging het boek ook vooral over bedrijven zoals Facebook of Apple en de hoeveelheid macht die zij inmiddels hebben. Een interessant boek, ik gaf hem drie sterren op Goodreads. Via Goodreads kan je trouwens ook mijn account bekijken, daar kan je zien welke boeken ik las en lees en wat ik daarvan vond en vind. Misschien wel leuk voor de boekenwurmen onder ons. De tweede les van school was totaal nutteloos want mijn concentratie was nergens te vinden. Daarna gauw naar huis en in de avond handbaltraining. Dat is altijd zo fijn, even je hoofd helemaal leeg en lekker zweten.

image

Woensdag
Vandaag werd het tweede cijfer van dit kwartiel bekend gemaakt, 11 van de 12 punten. Yes! Dan gaat mijn humeur er wel flink op vooruit. Hierdoor gingen mijn groepsgenoot  en ik gemotiveerd door met de volgende opdracht en eigenlijk was ik de rest van de dag heel vrolijk. In de middag ging ik gezellig naar oma voor haar verjaardag. Je kent ze wel, die mensen die het niet vieren. Nou, ik kom lekker toch! Een reden voor gezelligheid ga ik niet overslaan. In de avond werkte ik. Dat gebeurd normaal nooit op woensdag, maar vandaag wel.

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Weekoverzicht #14; ik ging naar de Energievakbeurs”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *