Weekoverzicht #15; ik ging naar de Zwaluwhoeve

Hoi, fijn dat je weer een kijkje neemt in mijn dagboek (haha! zo lijkt het wel een beetje, toch?). Deze week ging ik nog twee keer uit eten voor mijn verjaardag, kreeg ik vakantie en ging ik naar de Zwaluwhoeve!

Donderdag

Weer een dag waarop ik eerder naar school ging om wat huiswerk te maken, het is immers de laatste schooldag! Joehoeee, wat voelt dat fijn. Iedereen verklaart me gek dat ik het vakantie noem, het is namelijk een toetsperiode, dus feitelijk is het tijd om je tentamens voor te bereiden. Maar ik leer hooguit 1,5 uur per dag, dus dan heb ik toch echt de rest van de dag over voor vakantie. Ik heb wel aangegeven op werk dat ik meer wil werken, dus de eerste week werk ik al bijna 40 uur (vakantie zei je toch, Romee?), maar toch vind ik het vakantie, lekker puh. We sloten het vak ‘Sustainable Accomodation’ af als laatste vandaag. We moesten allemaal een challenge opstellen en er zat één groep bij die een ‘Bring Your Own’ supermarkt concept wilde lanceren, hallo zero waste! Die middag liep ik met fijne muziek in m’n oren en de wind in mijn rug naar het station, daháág school!

walnoten
Deze walnoten zag ik bij de Jumbo in Deventer, verpakkingsvrije boodschappen zijn overal!
Vrijdag

De eerste vakantiedag, wat ga ik doen met al die tijd? Haha, geintje natuurlijk, genoeg te doen. Ik had een heel plan met allemaal dingen die ik wilde doen, maar het lukte dus niet. Na de ochtend te hebben uitgeslapen en al dansend me aan te kleden en op te maken (vakantie-vibe) was het al middag en ging ik lekker wandelen met mams en onze lieve Darco (franse bulldog). Daarna heb ik al mijn plannen maar laten varen, het is ten slotte vakantie, toch? #smoesjes. Die middag haalde ik mijn vriend op van het station en gingen we even het centrum in. Ik had van mam wat geld gekregen om wat lekkere  vleesvervangers te kopen voor mezelf, joeee, feestje. Dat deden we bij de Jumbo, want die hebben echt een groot assortiment. Ik kocht vega filet american, paté, vissticks en sojayoghurt van Alpro, vanille, deze hebben ze niet bij de winkels waar mijn ouders altijd boodschappen doen. Daarna kocht ik een brace voor handbal. 0,89 cent bij de Action. Nu denk je vast dat ik als duurzaamheidsfreak nooit dingen koop bij de Action, en ik zou willen dat je gelijk had. Maar een duurzame variant van sportkleding of een brace kan ik gewoon niet vinden, en ik heb deze echt nodig om nare schaafwonden te voorkomen (ik val namelijk heeel vaak). Mocht iemand duurzame tips hebben? Let me know. Het is trouwens ook zo dat we met ons team nieuwe reserve tenues krijgen. We krijgen hele mooie shirts, daar niet van, van Hummel. Maar deze sportkleding van Hummel is gemaakt van Polyester, en dat is plastic. Ik ben er dus niet erg blij mee, maar sommige dingen kun je gewoon niet vermijden. Gelukkig kon ik wel regelen dat ik mijn eigen broekje eronder aan mag doen, en dus daarvoor geen nieuwe hoefde te kopen. We hebben de reserve tenues drie keer per jaar aan, dus om daar een apart broekje voor te kopen vind gewoon niet nodig, plus dat het gemaakt is van polyester. Onze wedstrijd tenues zijn trouwens ook 100% polyester. Mijn eigen sportkleding voor de trainingen zijn ook gemaakt van polyester. Ik heb de shirts al heel lang en op het moment dat ik ze kocht vermeed ik plastic (want polyester is plastic) nog niet. Dus nu probeer ik gewoon zo lang mogelijk te doen met deze twee (want we trainen twee keer per week) shirts te doen. In de avond gingen we lekker eten bij De Pan in Oldenzaal voor mijn verjaardag (ja, nog steeds haha!). All you can eat is het concept, dus voor ieder wat wils. Wat heb ik hier lekker gegeten zeg, echt een aanrader! Genoeg vega(n) opties. Alleen bij het toetje kon het personeel me niet vertellen welk ijs lactosevrij was, erg jammer. Ik heb dus gesmokkeld, oeps.

Zaterdag

Gister avond na het eten gingen mijn vriend en ik met de trein naar Harderwijk, ik ben dit weekend bij hem. Dat komt nagenoeg nooit voor, want ik ben dus weekend dus echt helemaal vrij van alles. Geen werk én geen handbal. Zaterdag ging ook zijn voetbal niet door dus hebben we lekker lang geslapen. In de middag zijn we met een aantal oude fietsen in de schuur bezig geweest, banden plakken en dat soorthatseflatsenEr zou een oude fiets weg gaan, maar daar zat nog een slot op! Toevallig ben ik al best lang op zoek naar een tweedehands slot voor mij eigen fiets! Ik heb gezocht op Marktplaats, maar dichtbij kon ik het nog niet echt vinden. En ik mocht deze hebben! O, wat ben ik toch blij met mijn ‘nieuwe’ slot. Die avond ging ik uit met wat vrienden van mijn vriend (volg je het nog), want hij moest zelf werken in de kroeg. We gingen nog even gezellig bij hem langs en het was een erg geslaagde avond, 7:15 lag ik eindelijk in bed, joe. In Harderwijk kun je trouwens niet meer eten na het uitgaan, want de kroegen en de eetgelegenheden gaan rond dezelfde tijd dicht en dat vind ik zó apart! Bij ons in Enschede is er na het uitgaan nog van alles open, voor die o-zo-gezonde-en-verantwoorde snack weet je wel.

Zondag
Heerlijk zo’n dag als je uit bent geweest en lekker lang uitslaapt en eigenlijk helemaal niets doet. Ohja, en ik at pannenkoeken als ontbijt, kan het nog beter? ‘S avonds ging ik weer naar huis met de trein. Onlangs las ik ook dit artikel van een mede-blogger over een schandaal van de H&M, die blijkbaar jaarlijks gigantisch veel kleding verbrand omdat het ‘onbruikbaar’ is. Nou koop ik geen kleding bij de H&M want hallo fast-fashion, kinderarbeid en milieuvervuiling. Maar! Ik wil er nog wel eens kleding inleveren die echt ondraagbaar is en ik dus niet kwijt kan bij tweedehands winkels of vriendinnetjes. Ik denk dat ik hier ook maar vanaf stap want ze zeggen wel dat ze het ‘verantwoordelijk recyclen’, maar ik weet niet of ik dit wel moet geloven. Het is jammer, maar ik ga vrolijk op zoek naar vervanging, daháág H&M!

Maandag
Ik ging gisterenavond al naar huis omdat ik vandaag moest werken van 5 tot 7. Het is echt fijn om in vakantie meer te kunnen werken, lekker wat centjes sparen. Ik merk wel dat ik daarna flink uitgeblust ben, want ik doe ‘s avonds dan bijna niets meer. Wel word mijn bloemkoolplantje al wat groter en potte ik die over! De rest van de avond hing ik op de bank, lekker zo’n maandagavond.

Dinsdag
Ik hoefde pas om 12;00 te werken dus dan stel ik me altijd voor dat ik vroeg opsta en veel productieve dingen ga doen. Aaand, niet gelukt. Ik sliep tot 10;00 en deed wat ini-mine-minuscule taakjes. Vandaag op werk kreeg ik heel goed nieuws! Ik mag blijven, jaaa! Eigenlijk zou mijn contract 31 december verlopen maar ik heb nu een nieuw contract voor onbepaalde tijd gekregen. Mijn dag kon niet meer stuk! Fijn, die zekerheid. Tijdens het avondeten proefde ik de veganistische ‘vissticks’ die ik vrijdag had gekocht. En ik kan u met blijdschap vertellen: dit is denk ik de beste vlees(of vis?)vervanger die ik ooit heb geproefd. Ik weet misschien niet helemaal meer hoe vissticks smaken, maar dit smaakt echt naar the real deal denk ik. Zelf mijn moeder en broertje hebben geproefd en vonden de smaak hetzelfde. Dus heb je moeite met de overgang van alleseter naar vegetariër/veganist, dit heb je nodig. Er staat trouwens op de verpakking dat de ‘vissticks’ vegetarisch zijn, maar ze zijn toch echt helemaal plantaardig, ik heb het uitgezocht. Ik vind het raar dat er dan niet 100% plantaardig op de verpakking staat zoals bij de vegetarische slager of Vivera. Over het afvalaspect: ja, dit zit verpakt in plastic, net als alle vleesvervangers die ik koop. Zelf vleesvervangers maken kan ook, en daar wil ik nog even wat onderzoek naar doen en ook echt gaan uitproberen. Maar, ik denk dat het iets is wordt wat ik doe als ik om mezelf woon. Want de boodschappen die ik voor de zelfgemaakte vleesvervangers nodig heb koop ik niet zelf, en dus zijn die niet verpakkingsvrij. Uiteindelijk heeft het dan qua afval weinig zin. Gezonder is het wel denk ik, omdat het niet verwerkt is. Het staat op m’n lijstje, so stay tuned. Die avond had ik training en daarna ging ik met de trein naar mijn vriend in Harderwijk. Morgen ben ik namelijk een dagje vrij.

woezel en pip.JPG

Woensdag
Vandaag ging ik een dag naar de Zwaluwhoeve (sauna)! O, wat lekker zeg. Ik kreeg dit voor mijn verjaardag van m’n vriend, experiences not things, right? Het was echt een geslaagde dag met als hoogtepunt een hot stone massage en een opgieting! Daarna gingen we romantisch dineren bij Gabriele in Harderwijk. Mijn hoofdgerecht was helemaal veganistisch (even vragen doet wonderen), ik had een lekkere pasta met groenten, jum. Het nagerecht heb ik laten staan omdat ze geen veganistische opties hadden, en ik ben heel trots op mezelf. Binnenkort wil ik nog even een review schrijven over Gabriele op Tripadvisor, het was echt een mooi en goed restaurant namelijk. Daarna nog een drankje in de stad, mijn nieuwe favoriete drankje is nu Amaretto, dat was voorheen Baileys, maar ook daar zit melk in dus die gaat in de ban. Kan iedere dag zo zijn als vandaag?

Donderdag
Donderdag? Ja. Door alle leuke dingen ben ik gisteren helemaal vergeten dit weekoverzicht te uploaden. Vanochtend lukte het ook niet, ik zat namelijk in de trein naar huis omdat ik moest werken. In de trein kwam ik erachter dat ik mijn sleutels was vergeten waardoor ik bijna te laat kwam op werk en binnenkort weer op en neer reizen om ze op te halen. Ik wilde in huilen uitbarsten en mezelf voor m’n kop slaan, maar ik heb inmiddels geleerd van de Dalai Lama (ik lees zijn boeken ghehe) dat niet alles altijd perfect kan gaan en je dingen soms los moet laten. Dat lukte goed, maar ik moet me toch even verontschuldigen voor dit o-zo-late weekoverzicht. Ik hoop maar dat je hem leuk vond.

Liefs,
Romee

Tijd voor schaamteloze reclame: volg me vooral ook via de Whenateengoesgreen Facebookpagina, vind ik leuk.

0 thoughts on “Weekoverzicht #15; ik ging naar de Zwaluwhoeve”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *