Weekoverzicht #17; ik ben nu te volgen via Twitter

Hoi, leuk dat je er weer bent! Afgelopen week maakte ik een Twitteraccount aan, maakte ik gebruik van de ‘Doe maar lekker duurzaam!’ actie van Albert Heijn en deed inspiratie op tijdens een TEDx livestream.

Donderdag
Vandaag werd ik eerder wakker dan mijn wekker en dat is zó fijn. Ik deed een aantal dingen voor mijn bedrijf die ik wil gaan oprichten. Ik heb er inmiddels een deadline voor gesteld, 1 januari wil ik het starten. Zo, bam. Dat staat hier echt, dus nu zit ik er ook aan vast. So, stay tuned! Ook vandaag ging het politieke debat over het regeerakkoord verder op televisie en dat heb ik gevolgd. Het is leuk om de het hele (ingewikkelde) politieke systeem een beetje door te krijgen, niet dat ik het al 100% snap. Na mijn handbaltraining in de avond ging ik met de trein naar mijn vriend.

Vrijdag
Once again, uitslapen. Ik schrok wel echt wakker omdat de klok al op half 12 stond! Hij was nog niet een uur terug gezet, maar half 11 is nog steeds best laat voor mij. Ik ging vandaag naar een livestream van TEDx talks in Harderwijk. Heerlijk, zo’n dagje inspiratie opdoen. Het fijne aan zulke bijeenkomsten is dat ik niet kan kiezen voor onderwerpen. Wanneer ik documentaires kijk of boeken lees, kies ik het onderwerp zelf uit. Bij de TEDx livestream leerde ik veel over nieuwe onderwerpen, dingen die ik nog niet kende, en dat is juist zo leuk. Ook kreeg ik een flinke dosis energie mee, zo mooi hoe enthousiast mensen me soms kunnen maken. O, en ze hadden veganistische pompoensop, dat is écht een dikke plus.

Zaterdag
Nadat ik gisteren om 1:00 sliep, ging het opstaan vandaag niet zo lekker. Maar, zo lijkt het wel alsof een dag heel lang is en ik lekker veel kan doen. Van 7:00 tot 17:00 werkte ik, dus daarna kwam er van productiviteit niet zo veel te pas. Maar, ik heb wel een heerlijke avond op de bank gezeten met Are You The One?, ja, ook deze serie vind ik zó leuk. Het is waarschijnlijk heel nep en oppervlakkig, maar ik ben er dol op. Seizoen 6 is het inmiddels al! Dus ik moet je beeld van ‘Romee kijkt de hele dag documentaires over wereldproblemen’ toch ruïneren, ook ik hou van ouderwetse, oppervlakkige, reality shows. Heerlijk.

Zondag
Het was voor mij weer tijd om een aantal wedstrijden te fluiten voor de handbalteams die eerder dan ons spelen. Het ging niet zo heel goed, en dan is het toch echt niet leuk. Sommige 12 jarigen in die teams weten zelf geloof ik niet eens wat ze doen, en ik al helemaal niet. Ik baal ervan als ik slecht fluit, maar, ik ben ervan overtuigd dat het de volgende keer beter gaat. Onze eigen wedstrijd ging wél heel goed, maar toch verloren we met 15-17. Net zoals de vorige keer, nét verloren. Na de wedstrijd pakte ik de vaatwasser uit, vouwde ik de was op en omdat ik dus al in de huishouden ’mood’ was ging ik ook boodschappen doen. Ik had van mam ons cadeau van de postcodeloterij gekregen, een waardebon van 12,50 waarvan je bij de Albert Heijn biologische producten kon kopen. Dus ging ik vrolijk op mijn fietsje boodschappen doen. Ik deed er een uur over! Echt, ik kan zo lang in de supermarkt rondhangen. Ik vind het gewoon leuk. Oké, dit is misschien wel een beetje raar, maar goed. Ik lees alle etiketten van dingen omdat ik veganist ben en ik had beperkte keuze omdat ik alleen de biologische producten mocht kiezen (dit aanbod is nog steeds groot trouwens!). Ik heb een foto gemaakt van mijn grocery haul, deze kun je hieronder bewonderen. Omdat ik nooit boodschappen doe is het misschien wel een keertje leuk om door de boodschappen te gaan. Links bovenin zie je bamischijven en kroketten van de Vegetarische slager. Deze vielen niet onder de actie (ook al zijn ze wel biologisch), maar omdat ik niet vaak in de AH kom nam ik ze mee. Beiden vegan uiteraard. De bamischijven kende ik al, die zich echt goed. Maar de kroketten heb ik nog nooit gehad en ik ben erg nieuwsgierig. Rechts bovenin zie je biologische mais- en rijstwafels van AH, ik ben gek op die dingen, lekker snacken. Dan weer links, op de tweede rij zie je veganistisch kookroom. Nu dat ik wellicht niet iedere dag mee kan eten met ons gezin moet ik soms ik zelf koken, en dit leek me daar wel handig voor. Ik heb het nog nooit geprobeerd. Ook dit viel niet binnen de actie (ook al beschouw ik het wel als duurzaam haha), maar ik probeerde ook een voorraadje vegan producten aan te schaffen. Naast de ‘room’ zie je biologische witte bonen. Deze bracht ik mee omdat mam vaak boodschappen doet bij de Lidl en die heeft alleen bruine bonen (raar?). Om maar even wat variatie te brengen. Ook de sojayoghurt van Alpro die je naast de witte bonen ziet viel niet binnen de duurzaamheidsactie, maar ook hier was mijn nieuwsgierigheid mij de baas. De kersensmaak had ik nog niet geprobeerd. Rechts in de middelste rij zie je veganistische mayonaise die tevens niet binnen de duurzaamheidsactie viel, maar me wel handig leek in mijn beginfase van veganistisch eten, voor als ik het erg mis. Schuin onder de ‘mayo’ zie je pure chocolapasta. De gangbare merken zoals Nutella bevatten vaak melk dus eigenlijk eet ik nooit chocopasta. Maar, het is wel erg lekker. Deze chocopasta is vegan. Links naast de chocopasta zie je chocoladekoekjes, namaak-oreo’s eigenlijk. Omdat deze binnen de duurzaamheidsactie vielen en de oreo’s niet, nam ik deze mee. Net als oreo’s zijn ze vegan (en deze glutenvrij). Helemaal links onderin zie je twee pakken biologische soepen van AH, linzen- en tomatensoep. Ook handig voor wanneer ik zelf moet ‘koken’. Voor de groentechips rechts onderin heb ik geen goed excuus, ik ben soms nou eenmaal een zwak persoon hahaha. Uiteindelijk was ik 23,50 kwijt, waar 12,50 vanaf ging dus heb ik 11,00 betaald. Of dit duur is of niet, geen idee. Ik ben geen fan van uit pakjes en zakjes eten, maar voor nu richt ik me nog op veganistisch eten en andere aspecten van een zero waste levensstijl. De rest zijn projectjes voor later. Door deze hele trip naar de supermarkt ben ik wel geïnspireerd geraakt om te gaan vloggen. Het lijkt me zo leuk. En, dan hoef je dus geen flinke lappen tekst te lezen zoals hierboven maar kan je het gewoon allemaal zien in filmpjes. Ook dit is iets voor de toekomst hoor, wees maar niet bang haha!

image

Maandag
Ik werkte vandaag dus niét, voor het eerst. Ik had namelijk colleges op school voor een herkansing van aankomende woensdag. Dit is de eerste theorietoets die ik niet heb gehaald (nerd *kuchkuch*), en ik heb hem al eerder herkanst. Helaas was ik toen de 10 dagen voorafgaand aan de toets ziek, dus toen heb ik hem weer niet gehaald. Vandaag hielp het inhaalcollege mij ontzettend. Vandaag heb ik me ook geregistreerd op Twitter, aaaah. Ik heb geen idee waarom. Ik had opeens een hele ingeving over hoe leuk en simpel en makkelijk Twitter eigenlijk is en toen dacht ik: Vooruit met de geit. Tja, soms ben ik nogal impulsief. Anyhow, je kan me nu dus stalken volgen op Twitter. Voor de hele actieve volgers die dit wekelijkse dagboek nog te weinig vinden (ik geloof niet dat deze mensen er zijn hahaha). Ach. Die avond was de jaarvergadering van mijn handbalclub. Ik kan u met trots vertellen dat ik nu deels verantwoordelijk ben voor de Facebookpagina, hahaha. Vrijwilligerswerk op zijn best, niet?

Dinsdag
Vandaag had ik twee deadlines voor school, twee verslagen. Een daarvan had ik gisteren al ingeleverd en de andere leverde ik vandaag vroeg in. Ik heb nooit echt moeite met deadlines, doordat ik al vroeg aan de slag ben gegaan dit kwartiel hoef ik niet veel in één keer te doen. Dus toen had ik nog veel tijd over om lekker een middagje in de bieb gaan snuffelen. Op zulke dagen komt de nerd in mij echt naar boven #sorrynotsorry. Omdat er een nieuwe maand is begonnen zijn er dan weer veel leuke tijdschriften beschikbaar, het Medisch Dossier of een blad van de Consumentenbond bijvoorbeeld. Het is wel een grappig gezicht. Ik zit daar altijd tussen de gepensioneerden die dan een Volkskrant of een andere krant lezen. Daarna keek ik tussen de boeken en nam ik weer een hele stapel mee naar huis. 3 uur later en voldaan. Ik moet vandaag ook mededelen dat ik het pakje met chocoladekoekjes op heb gegeten, in twee dagen! Dit is dus de reden waarom ik nooit koekjes koop. Ohja, de kersen sojayoghurt was ook erg lekker, ik denk tot nu toe mijn favoriete smaak. Ohja, en de groentechips vond ik ook lekker. Ohja, en de chocoladepasta viel me toch iets tegen, Nutella is lekkerder, dat beken ik eerlijk. Nu snap je vast waarom ik meestal geen ‘slechte’ boodschappen probeer te kopen #eetverslaving. Gelukkig ging ik die avond ook nog trainen.

image

Woensdag
Tijd voor mijn herkansing, aaaand I nailed it. Ten minste, dat denk ik. Als ik het nu niet heb gehaald, dan weet ik het ook niet meer. Tijd om te duimen en te leren voor de volgende toets, die is morgen. Leuk nieuws: ik kreeg van pap ook het kaartje van de ‘doemaarlekkerduurzaam’ actie van de Albert Heijn. Mijn taak was om voor ons avondeten te zorgen. Ik bereid u voor: er komt een doemverhaal met een hoop gezeik nu. Ik ging vanuit school naar de Albert Heijn. Na een maaltijd te hebben uitgekozen kwam ik bij de kassa, ‘Nee mevrouw, u moet de kaart eerst activeren’. Ik had hem al geactiveerd. Maar goed, ik werd geadviseerd om het nog een keertje te proberen thuis. Dus ben ik naar huis gefietst en heb ik het nog een keer geprobeerd: ‘volgens onze administratie is uw pas al geactiveerd’. Raar. Dus weer terug naar de AH gefietst. Maar nee, de kaart deed het nog steeds niet en ik werd doorgestuurd naar de servicebalie. Ook die konden niets doen, ik moest de Postcode Loterij even bellen. Oké, ik fietste weer naar huis. Daar belde ik de Postcodeloterij op. ‘Uw pas is al geactiveerd mevrouw, het probleem ligt dus echt bij de Albert Heijn, ik kan niets voor u doen’. Mijn reactie: ‘Wat moet ik nu doen? Ik wordt namelijk van het kastje naar de muur gestuurd’. Ik moest naar de Albert Heijn gaan, want daar lag het probleem. Ik ben naar een andere Albert Heijn gegaan, misschien lag het daar aan (ik was totaal gek aan het worden zie je dus al). ‘Nee mevrouw, we ondervinden momenteel een storing’. Ik was boos. Dit soort dingen gebeuren me niet vaak en ik kan me ook altijd ergeren aan van die zeikerds op Facebook over slechte service (ik vroeg me altijd af hoe mensen zich daar zo druk om kunnen maken, ik snap het nu), maar vandaag was het echt even op. Dus tadaa, dat was even mijn klaagmomentje van de week. Gelukkig had ik de rest van de dag geen verplichtingen meer en kon ik lekker luieren (en leren, helaas). Momenteel luister ik voor het eerst het nummer ‘Pray’ van Sam Smith, en wat is die goed!

Ik teken graag petities, ik vind het een mooie manier om mijn stem te laten horen.
– Ik tekende deze petitie, die de Nederlandse overheid oproept om geen asielzoekers terug te sturen naar Afghanistan omdat het daar niet veilig is.

Oh, en nog iets anders wat ik met jullie wil delen. Ik kreeg van Greenpeace de energieranglijst toegestuurd. Hierop kun je zien welke energieleveranciers de groenste van Nederland zijn. Hopelijk heb je er wat aan.

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Weekoverzicht #17; ik ben nu te volgen via Twitter”

  1. Supermarkten vinden het niet echt leuk als je foto’s staat te maken, dus ik weet ook niet of ze een vlog in de supermarkt wel toestaan :O

    Ik moet trouwens eerlijk zeggen dat ik liever stukjes lees dan video’s kijk, want lezen kun je ook zonder geluid doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *