Weekoverzicht #19; ik ging naar Mr. en Mrs. Watson

Hoooi, daar ben ik weer met een weekoverzicht. Afgelopen week at ik wat dingetjes van de vegetarische slager, ging ik knutselen en bezocht ik de Mr. en Mrs. Watson, een plantbased food bar. 

Donderdag
Ik hoefde vandaag niet gek lang naar school. Dus toen ik een spontaan appje van werk kreeg stemde ik in om ‘s middag wat uurtjes te werken. Altijd wel fijn die paar uurtje die je dan mee kan pakken! Als lunch at ik eindelijk de veganistische bamischijven van de vegetarische slager op met wat veganaise. Ooo, wat was dit lekker. Ook als veganist kan je af en toe van junk food genieten hoor, don’t worry! Beiden kocht ik bij de AH, je kan het teruglezen in weekoverzicht #17 mocht je dat leuk vinden :). Na werk ging ik trainen en ‘s avonds kreeg ik weer eens een stomme Phishing (of hoe noem je die nepmailtjes)  mail. Ik vind dat altijd zó vervelend omdat ik weet dat er ook mensen zijn die er wél in trappen. Ik hoop dat je weet wat Phishing is en dat je nooit naïef je bankgegevens moet geven of geld moet overmaken! Wijze lessen van oma Romee.

bamischijven

Vrijdag
Ik ging knutselen voor Sinterklaas! Wij vieren met onze familie ieder jaar Sinterklaas in de vorm van lootjes trekken en cadeautjes kopen en surprises maken. Eerlijk gezegd past dit niet helemaal in de concepten ‘zero waste’ en ‘minimalisme’, maar soms moet je idealen laten varen. Het is altijd ontzettend gezellig en iedereen vindt het vieren het leukst op deze manier. Ik heb vooral eten gevraagd en een paar kleine dingen die ik zelf ook echt nodig had. Ik was van plan om een donatie aan een goed doel op mijn naam te vragen, zoals een adoptie van een geitje in een ver land of een stukje regenwoud. Dat is er uiteindelijk niet van gekomen omdat mijn lijstje al vol genoeg was vond ik. Wat het knutselen betreft kan dat denk ik best Zero Waste als je het goed plant. Op dit moment gebruik ik nog oude knutselspullen van vorige jaren die ik nog heb. Als dat ooit opraakt (het is nogal veel) dan ga ik creatief proberen te doen met ‘afval’, van wc-rolletjes en kranten kan je veel maken! Later die dag gingen mijn vriend en ik Zwolle in om te winkelen en lekker ergens te eten. Hieronder zie je de vegan gerechtjes die ik had (mijn vriend maakte de foto’s dus de achterste gerechtjes waren van mij), bruschetta en pasta. Ik hou van spontane dagjes weg.

Zaterdag
Vroeg uit mijn bed om te werken van 8 tot 1, gelukkig lekker vroeg. Die middag kwam iemand van Marktplaats langs om mijn printer op te halen. Ik kan printen op school en mijn eigen printer gebruik ik eigenlijk nooit meer. Erg zonde.  Zero waste gaat over afval, wanneer je klaar bent met spullen. Maar ik denk dat zero waste ook gaat over spullen die je niet gebruikt. Want eigenlijk is het ook een ‘waste’ om spullen op te slaan in je huis als je ze niet gebruikt. Want als iemand anders het nodig heeft, zou diegene het kunnen gebruiken. Ik hoop dat de nieuwe eigenaar er blij mee is! ’S Avonds ging ik handballen, en we verloren weer. Het was wel leuk om weer terug te zijn na mijn vakantie, lekker een potje handballen. Maar ja, verliezen is nou eenmaal niet leuk. Daarna gingen we met een groot aantal meiden van ons team lekker drankjes doen bij iemand thuis en de stad in! Het was een geslaagde avond!

Zondag
Met weinig slaap ging ik naar werk om 11 uur. Het was echt een rampdag, want er ging heel veel mis. Ik voelde me een beetje gestrest en toen ik thuis kwam en op de bank kon ploffen was ik zeker blij. Gelukkig kon ik een avondje bankhangen om even op te laden en morgen weer fris aan school te beginnen! Ik at lekkere kroketten van de vegetarische slager. Deze smaken echt naar de ‘real deal’ vind ik, voor zover ik dat kan beoordelen. Een foto ben ik vergeten, want ik had honger ghehe. Er was die avond ook een stuk op Tegenlicht over de donuteconomie, oftewel de circulaire economie. Ontzettend interessant, zeker kijken zou ik zeggen.

Maandag
Een nieuwe week, met nieuwe kansen! Ik moest tot 5 uur naar school en daarna had ik een afspraak in Enschede. Uiteindelijk deed ik zo’n 2 uur over de terugreis naar Enschede, want er was een aanrijding met een persoon. Gatsie, dat is akelig nieuws. Het was chaos op alle stations waar ik langskwam. Dan zie je pas hoe veel mensen er last van hebben als een trein niet rijdt. Vooral in de tweede trein stonden we letterlijk als sardientjes in een blikje. Er gingen mensen zowat schreeuwen die er nog bij in wilden: ‘Loop een beetje door, dan kan iedereen erin’. Maar een aantal mensen schreeuwden terug: ‘Dat gaat dus niet, er is geen ruimte!’. En zo kan ik altijd wel lachen om de rare taferelen van het openbaar vervoer. Uiteindelijk willen we allemaal naar huis. Eenmaal in Enschede was ik gelukkig nog op tijd voor mij afspraak. Ik had een afspraak met een aantal andere vrijwilligers van GroenLinks! Ik word organizer van een wijkteam in de loop naar de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018! Joe, leuk! Uiteindelijk is het doel dus om zo veel mogelijk stemmen voor GroenLinks te krijgen. Ik vind dat de politiek en dus ook onze gemeenteraad wel wat groener mag worden, de tijd dringt. Dus in plaats van duimen en niets doen heb ik maar besloten om mee te helpen! Ik ben benieuwd hoe het allemaal loopt, maar voor nu heb ik er in ieder geval zin in!

Dinsdag
‘The is no such thing as bad weather, only bad clothes’. Deze quote stond met mij als natgeregend badeendje op de achtergrond vandaag op mijn Snapchat. Ik leerde dit ooit van iemand tijdens een TEDx talk, en het is ook wel heel erg waar. Sindsdien probeer ik die gedachte vast te houden als het regent. Ik was ontzettend moe vandaag, maar gelukkig was ik vroeg vrij. In de middag heb ik huiswerk gemaakt (ja, het is echt weer zo ver) en die avond ging ik handbal trainen. Want ik hoop toch echt, dat we de volgende wedstrijd weer gaan winnen! Uiteindelijk stond ik een uur te vroeg in de sporthal, dus kon ik weer terug naar huis. He-le-maal in de war.

popcorn

Woensdag
Vandaag kwam er een gastspreker bij ons op school, Ronald van Marlen. Hij kwam met ons praten over Good Food en wat daar allemaal bij komt kijken. Het was echt ontzettend interessant. Na school gingen mijn vriend en ik naar Amsterdam, we hebben namelijk een ‘friendsgiving’, erg leuk! Vanmiddag gingen we eten bij Mr. and Mrs. Watson, een vegan lunchcafé. Ik vond het echt heel lekker, hieronder zie je de mooie creaties. Ik had de sloppy BBQ sandwich, dat is een Sandwich pulled jackfruit in BBQ-saus, met chilimayonaise, sla, tomaat & coleslaw. Hmmmm.

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Weekoverzicht #19; ik ging naar Mr. en Mrs. Watson”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *