Weekoverzicht #21: een vrijwilligersbijeenkomst van GroenLinks

Hoihoi, welkom bij een wekelijks verslag van mijn leven. Afgelopen week miste ik helaas de VeggieWorld Winterfair, schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel en bezocht ik een soort vrijwilligersbijeenkomst van GroenLinks. Lees je mee?

Donderdag
De laatste dag school voor deze week. Niet erg lang, maar na school hadden we nog genoeg te doen waardoor het uiteindelijk toch best laat werd. Eenmaal thuis deed ik ook eigenlijk niet zo veel meer, ik was helemaal gaar. Die avond had ik nog even training en eigenlijk was het niet zo’n speciale dag.

Vrijdag
Vrij! Joeee. Ik ging foto’s bewerken en daar was ik best lang mee bezig. Die middag ging ik even naar de bibliotheek en verder liet de sneeuw ook niet veel meer uitstapjes toe. In de bieb nam ik wat nieuw leesvoer mee en leverde ik Detox je Huid weer in. Ik was er erg enthousiast over en afgelopen maandag schreef ik er een stukje over wat je hier kunt lezen. Om 18:00 kwam het WK handbal weer op tv! Duitsland tegen Nederland. Ik had een spannende wedstrijd verwacht, maar wat was Nederland goed! In de eerste helft liepen ze ver uit en ook de tweede helft speelden ze echt keigoed! Klein feestje thuis dus, op naar de achtste finale. ’S Avonds keek ik lekker levenloos Are You the One op MTV en sliep ik vroeg want in het weekend werk ik meestal vroeg.

Zaterdag
Ik werkte vandaag van 7 tot 5. En pfoee, wat viel me dat zwaar! Toen ik thuis kwam deed echt alles zeer, vooral m’n rug #lekkerklagen. Dus ik heb snel even een salade in elkaar geflanst en plofte op de bank. Ik wilde nog van alles doen maar dat ging niet echt en ik sliep dus erg vroeg. Daarbij sneeuwde het heel hard (voor het geval je het gemist had en geen ramen hebt) en dat maakte mijn drive om het huis uit te gaan ook niet echt beter. Vandaag (en morgen) was ook de VeggieWorld Winterfair bij Amsterdam, een veganistische kerstmarkt. Het leek me erg leuk, maar omdat ik door de week naar school ga, kan ik alleen in het weekend werken. En daarom mis ik soms dit soort dingetjes. Maar, als ik eenmaal wat ouder ben en een vaste baan heb (of zoiets waardoor ik in het weekend vrij ben), dan heb ik gelukkig meer tijd voor dit soort dingen. Mocht je wel zijn gegaan, ik hoor graag wat je ervan vond!

Zondag
Ik werd om 9:00 alweer wakker, omdat ik gisteren dus rond half 10 sliep. Normaal slaap ik dan nog wel langer, maar dit is fijn. Ik kon nog even wat huiswerk maken en dat is fijn (op een zondag, hè!). Daarna door naar de handbal. Weer verloren. Iemand uit ons team kreeg midden in de wedstrijd een epileptische aanval dus het was allemaal een heftige boel en niet leuk. Na onze wedstrijd floot ik samen met een teamgenootje nog een andere wedstrijd. Karma points for me (vrijwillig hè)! Eenmaal thuis weer aan het huiswerk en ’s avond lekker Greys Anatomy gekeken. De aflevering was echt heftig en het einde was natuurlijk lekker stom want nu wil ik meer kijken. Ik wil terug naar de tijden waarin ik bij seizoen 1 was en nog 11 seizoenen te gaan had. Nu moet ik iedere keer wachten. Ook zag ik een supergaaf berichtje van een vriendinnetje die vrijwilligerswerk voor de voedselbank had gedaan, zo gaaf! Ik heb al wel vaker naar vrijwilligersvacatures gekeken (geldt ook voor het dierenasiel trouwens), maar het is best een verplichting vind ik, je moet echt een vast aantal uur per week kunnen en dat is bij mij niet altijd het geval. Dat houdt me voor nu een beetje tegen, maar misschien komt het nog!

Maandag
Vandaag moest ik naar school, maar eigenlijk was het niet echt school. We gingen namelijk koken! En wat was het leuk! We hadden twee groepen, de ene groep maakte biologische soep en de andere niet-biologisch. En je proefde het verschil echt, de biologische soep was echt muuuch better! Nou hadden zij ook verse tomaten gebruikt en wij tomaten uit blik, en dat maakt al heel veel uit denk ik. Die middag werd ook code rood uitgeroepen dus ik ging redelijk vroeg met mijn vriend mee naar huis. Tegen alle adviezen in (rebels) gingen we naar de zandverstuivingen op de Veluwe om te sleeën haha! Mooi als vanouds. In Enschede hadden we vroeger nooit van dat soort bergjes dus dit was mooi. Die avond kwamen de Nederlandse handbal dames weer in actie en ik at mezelf bijna op van alle spanning! Uiteindelijk moest de wedstrijd worden verlengd en wonnen ze! Yes, op naar de kwart finale tegen Tsjechië.

Dinsdag
School om half 9 bevalt me soms slecht, heel slecht. Want als dan om kwart voor 6 de wekker gaat kan ik die roostermaker wel verdoemen. Na de les gingen we met een groepje aan het werk en toen was de productiviteit (of juist niet) wel te zien, 4 uur zaten we nog na. Pff, toen ik thuis was maakte ik een lekkere salade met Falafel voor mezelf en plofte ik met hoofdpijn op de bank. En daar heb ik nagenoeg nooit last van. Daarna lekker m’n hoofd leegmaken tijdens de training en lekker slapen.

Woensdag
Een leuke en actieve dag voor de boeg! Nou ja, ‘s middags dan, want ik sliep eerst uit tot 10 uur haha. Ik had een afspraak bij de Kamer van Koophandel om me in te schrijven! Spannend, daar over later meer! Al schreef ik hier een hele tijd terug voor het laatst wat over. Daarna door naar school en die avond op naar Utrecht. Ik had namelijk een soort vrijwilligerstraining van GroenLinks. Zoals ik in weekoverzicht #19 zei, ga ik mezelf actiever inzetten om ook onze gemeente iets groener proberen te maken, want het is tijd voor actie! Vandaag was dus een training en ik ben helemaal volgepompt met enthousiasme! Ook altijd leuk om met gelijk gestemden een avondje te spenderen, allemaal groene gekkies bij elkaar hihi. Ook was vanavond de kwart-finale van Nederland tijdens het WK handbal, dat heb ik dus helaas gemist. Ik weet er nog niets van, maar hoop dat ik het morgen terug kan kijken! Voor nu negeer ik Whatsapp ook even, want dan zie ik alle baal- of hoeraberichtjes.

Excuses voor het ontzettend magere (lees: geen) foto-overzicht van afgelopen week, daar moet ik echt nog even aan werken. Volgende week beloof ik jullie weer wat spectaculaire kiekjes!

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Weekoverzicht #21: een vrijwilligersbijeenkomst van GroenLinks”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *