Weekoverzicht #22: shoppen in Utrecht

Hi, leuk dat je mijn weekoverzicht weer leest! De kerstdagen komen er bijna aan. Afgelopen week ging ik shoppen in Utrecht, ging ik langs bij Serious Request in Apeldoorn en at ik per ongeluk vlees, iek! Donderdag
Na een vrij korte schooldag begon voor mij het weekend al! Ik wilde meteen handbal terug kijken via de Ziggo Go app, maar helaas kreeg ik de boel niet voor mekaar. Dus uiteindelijk heb ik de handbal wedstrijd van gisteren niet terug kunnen kijken, ik heb de uitslag maar even opgezocht. Nederland won van Tjechië! Had ik dus de hele dag mijn WhatsApp genegeerd voor niets haha. Die avond begon onze handbaltraining om 19:00 al, voor een speciale schoolopdracht van iemand uit mijn team. Na 2,5 uur training was ik gesloopt!

Vrijdag
Shoppen, joeee. Ik ging vandaag met mijn vriend een dagje naar Utrecht om te shoppen. Nu dat we een studenten-ov hebben kunnen we af en toe op vrije dagen mooie andere steden bekijken, echt fijn! Als lunch haalden we wat broodjes, de mijne met hummus en gegrilde groenten, zonder extra servetje, yess (de servetjes die je op de foto ziet waren voor de twee andere broodjes van mijn vriend). Een van de eerste stops was de Lush, waar ik lekkere vegan and cruelty-free zeepjes haalde (zie hieronder een spectaculaire foto ervan). Door snel aan te geven bij de kassa dat ik écht (ja, ze was nogal verbaasd: ‘ook geen papiertje eromheen?’) geen verpakking mee wilde, was de zeep verpakkingsvrij gekocht, yes! Ik sloeg een klein voorraadje in, want de Lush hebben we niet in Enschede en grote steden bezoek ik niet zo heel vaak. Ook bezochten we wat leuke winkels met tweedehands kleding. Episode zit blijkbaar ook in Utrecht! Ik haalde een zonnebril, oorbellen en twee t-shirts. De zonnebril is misschien een beetje raar getimed, maar ik kon tot nu toe geen mooie tweedehands zonnebril vinden. Op dit moment had ik nog wel een paar oude zonnebrillen van plastic, en eigenlijk wilde ik die blijven gebruiken om niets weg te hoeven doen. Maar de ouden vind ik gewoon echt niet mooi en dat is natuurlijk ook zonde! De t-shirts en de zonnebril kocht ik bij Episode en de oorbellen bij Sister 2ehands. De oorbellen gingen vrijwel meteen in een papieren tasje (dat krijg je dus als je even niet oplet bij de kassa), jammer. De t-shirts en zonnebril gingen mee in mijn eigen meegebrachte tas natuurlijk. Wél waren de t-shirts een strijd want ze zijn beiden gemaakt van polyester. Polyester is een synthetische stof en gemaakt van plastic, iel. Maar ik vind het met tweedehands kleding nog moeilijk om écht speciale dingen te vinden én dan wil ik ook nog dat het gemaakt is van katoen, linnen of zoiets. Dus tja, soms dan vind ik dingen zo leuk dat ik ze tóch meeneem, ook al is het plastic, zeker nog een puntje van aandacht. Over guilty pleasures gesproken, we gingen ook naar de MacDonalds vandaag. Er was een aanbieding voor de kip nuggets en die wilde mijn vriend echt halen. Ik nam de McVeggie (helemaal vegan!). Op zich is naar de MacDonalds gaan natuurlijk niet goed, ik stop mijn geld niet graag in bedrijven die de wereld naar mijn mening vernagelen. Maar je moet natuurlijk niet altijd je mening door willen drukken, en daarbij is mijn bestelling van een MacVeggie wel een signaal naar MacDonalds, zo van; geef mij groenten en geen vlees! Daarbij wordt de burger in karton geserveerd (of nou ja, uitgedeeld) en is het dus plasticvrij :). Daarna haalden we nog een patatje (mét vegan Mayonaise) bij een biologische patatzaak iets verderop, en dat zijn de ondernemingen die ik graag steun! Je kunt in de winkel zien hoe ze de aardappels door een soort pers heen halen en met schil en al frituren, geen sprake van afval dus! En de patat wordt geserveerd in een kartonnen ‘zakje’, ook plasticvrij! Het was een geslaagde dag en het enige plastic afval wat ik had waren de tags waarmee de t-shirts van de winkel Episode een prijskaartje kregen, ik vrees dat die onvermijdbaar waren. Op de terugweg was er weer iemand voor de trein gesprongen en het begint echt op te vallen dat dit me de laatste tijd wel heel vaak overkomt. Ongeveer een uur later dan gepland was ik weer in het vertrouwde Enschede. Overigens was vandaag de wedstrijd van het WK handbal Nederland tegen Noorwegen, maar die had ik dus gemist. Weer geprobeerd mijn WhatsApp te negeren, maar dat lukte niet. Ze hadden verloren, ik baalde.

 

Zaterdag
Ik had van de week een appje gehad van werk of ik door kon werken tot 17:00. En heel eerlijk had ik geen zin, maar soms moet je je collega’s maar een beetje helpen, want ik kon zelf wel. Dus van 7:00 tot 17:00 werkte ik en eenmaal thuis plofte ik lekker op de bank. Ik keek de handbalwedstrijd Nederland tegen Tjechië terug en verder deed ik niet zo veel. Tegenwoordig kun je me oma Romee noemen denk ik. Gisteren kocht ik trouwens ook een Humble Brush, een tandenborstel van bamboe! Ik was een beetje bang, want de eerste keer dat ik het probeerde vond ik het vies, dat las je eerder hierr. Maar het wordt tijd om dit stukje aan te passen want ik vond het echt helemaal prima! Dit wordt mijn nieuwe tandenborstel!

foto 5

Zondag
Als je mijn weekoverzichten intensief volgt (dat hoop ik in ieder geval) dan hoop je nu vast op goed nieuws. Maar nee, ik verloor weer een handbalwedstrijd. Voorlopig is ons wedstrijdseizoen even voorbij, en misschien is dat maar goed hahaha. Het valt niet mee om ineens een klasse om hoog te gaan, hè. Ook raakte iemand in ons team zwaar geblesseerd en dat was allemaal heel naar. Na het sporten ging ik naar de verjaardag van mijn oma die jarig was. Ik merk dat hoe ouder mensen worden hoe onprettiger ze verjaardagen gaan vinden. Ik vind het juist altijd wel leuk om familieleden weer te zien, maar misschien is dat omdat ik jong ben. Hoedanook, het was gezellig. In de avond nog even Studio Sport gekeken om de finale om plek 3 en 4 van het WK handbal te zien, ik had de hele wedstrijd niet gezien maar wel opgenomen (ik loop best achter ja, maar dan kan ik in ieder geval later nog even handbal kijken!). Uiteindelijk is Nederland 3e van de wereld geworden, en ik voel me toch wel een beetje trots hoor.

Maandag
Ook al begon school laat, ik stond redelijk vroeg op. Ik ging een ochtendje naar oma koffie drinken (oké, ik lust geen koffie, maar je snapt het idee). Ik had op werk een kerstpakket gekregen en omdat kerst toch altijd in het teken staat van cadeaus en goede daden besloot ik het door te geven aan oma. En in zo’n kerstpakket zitten vaak dingen die je zelf nooit zou kopen, dat maakt het altijd extra leuk! Daarna ging ik naar school en om kwart voor 7 was ik pas weer thuis (wéér vertraging, sorry NS, ik was niet tevreden). ’S Avonds stond wat leuks gepland, want ik ging Skypen met wat vrienden! Zoals je eerder in weekoverzicht #16 kon lezen, zitten twee van mijn vrienden in het buitenland voor stage, dus zulke Skypegesprekken zijn altijd zó leuk! We probeerden ook een beetje plannen te maken voor aankomende zomervakantie, want we gaan altijd met onze vriendengroep een tijdje op vakantie, en die traditie moet echt in stand worden gehouden! Zo las een tijdje terug dat ik naar Sziget ben geweest! Voor nu lijkt Kreta mij heel mooi, mocht je tips hebben, let me know!

Dinsdag
Het vroeg opstaan viel vandaag een beetje zwaar, aangezien ik naar school moest voor kwalitatief onderzoek. En dat is niet mijn favoriete vak. Gelukkig is het bijna vakantie! Half 2 was ik al wel weer thuis, zo vroeg is dat dit kwartiel nog niet gebeurd. Eenmaal thuis was mijn motivatie om iets te doen zooo laag, ik heb dus de halve middag 16 and Pregnant gekeken hah. Ook keek ik de eerste helft van de handbalwedstrijd Nederland – Noorwegen van afgelopen vrijdag terug. Daarna ging ik zelf trainen, de laatste van dit jaar alweer. De tijd vliegt!

Woensdag
Toen ik vandaag op school kwam was er een gastcollege gepland, maar de beste meneer kwam helaas niet opdagen. En dit was onze enige les vandaag, dus eigenlijk was school een soort van gecancelled. Aangezien ik in Apeldoorn op school zit besloten we met z’n allen naar het Marktplein te gaan, want Serieus Request vind daar plaats! Erg leuk! 1,25 gedoneerd #allebeetjeshelpenhè. Daarna in het centrum nog kerstinkopen gedaan. Gelukkig werken we dit jaar met lijstjes, want zelf wat kopen voor iemand vind ik echt niet leuk, meestal eindig je allemaal met cadeaus waar je niet blij van wordt. We gingen bij de Broodjesbar in Apeldoorn lunchen, waar ik een lekkere vegan én verpakkingsvrij soep kreeg, hmmm, daar wordt ik nou blij van! Misschien wordt het tijd om een lijstje bij te houden op deze blog over welke gerechten bij welke restaurants verpakkingsvrij zijn? Nou is vragen om afvalvrij de beste optie denk ik, maar zo’n lijst is misschien ook wel een handige houvast. Anyway, ik denk er nog even over. En dan dit. Bij Serious Request haalden we wat loempia’s. En ik ging er meteen vanuit dat ze vegan waren (geen idee waarom eigenlijk?) en dus toen ik een hap nam: ‘Wacht eens even!’. Hier zat dus vlees in. Ik had nog niet eens goed gekauwd, maar dit merk je écht meteen. Dus even terug gegaan en voor andere loempia’s gevraagd terwijl mijn vriend de andere opsmikkelde. Als dit soort dingen gebeuren dan ben ik niet zo boos of teleurgesteld, je kan er immers niet wat aan doen. Maar dat ik zomaar aannam dat ze vegan waren is misschien gek, maar mijn vriend die er bij was dacht er ook niet over na (niet dat hij zelf vegan eet, maar hij helpt me altijd een beetje!), dus dat zegt wel wat. Op de markt in Enschede zijn ze ook altijd vegan. Hoedanook, fouten gebeuren. Maar het voelt zo raar omdat ik al bijna 2 jaar geen vlees meer in mijn mond heb gehad. De loempia’s werden geserveerd op een kartonnen dingetje, en toen ik dus de nieuwe ging halen heb ik gevraagd of ze op het oude kartonnetje mochten (hergebruik!), en over dat soort dingen doen mensen nooit moeilijk. Ik moet echt op zoek naar een soort roestvrijstalen patatbakje of iets dergelijks, want ook dit kartonnen afval is onnodig en kan ik voorkomen! Op jacht maar weer binnenkort. Vanavond gaan we lekker uiteten om sushi te eten en ook dan ga ik mijn eigen roestvrijstalen stokjes meenemen!

eten 3

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Weekoverzicht #22: shoppen in Utrecht”

    1. Roestvrijstaal smaakt écht beter dan bamboe vind ik. Ik ben toevallig langs Bureau Bewust geweest in Utrecht (ik wist het niet haha, maar ik herken het nu op de foto’s!). Leuke winkel inderdaad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *