Weekoverzicht #23: ik vierde Kerst

Hoi, daar ben ik weer! Afgelopen week probeerde ik wederom wat lekkere vegan producten, keek ik drie films (dat is veel voor mijn doen!) en vierde ik drie keer kerstmis! Lees je mee?

Donderdag
De laatste schooldag van 2017! Op zulke dagen lijken de jaren überhaupt te vliegen, want ik zit alweer in mijn 3e HBO-jaar. Het echte volwassenen leven komt al zo dichtbij! Helemaal nu mijn vriend ook gaat afstuderen #trotsevriendin. Na school gingen we lekker op tijd naar huis, vakantie! Om feestelijk de vakantie te vieren gingen we langs de Albert Heijn om een lekkere vegan burger voor mij te bouwen, jumm. Op de foto zie je mijn katoenen zakje die ik altijd bij me heb, met broodjes erin. Geen plastic zakjes voor mij! Vandaag was ook de laatste aflevering van Expeditie Robinson. Ik heb het niet intensief gevolgd, maar af en toe wat meegekregen. Ik bleef tot laat op, want laat de vakantie maar komen!

Vrijdag
Uitslapen, jippie! Ik zit eraan te denken om een lijstje te maken met dingen die mij echt gelukkig maken, en uitslapen komt daar sowieso op. Uitslapen vind ik echt fijn na een vroege week school, wie niet? Nou vind ik vroeg opstaan ook fijn, maar dan wel als ik goed uitgerust ben. Rond een uur of 1 ging ik weer richting Enschede (ik was in Harderwijk), want om 5 uur moest ik werken tot 8.

Zaterdag
Als laatste gisteren op het werk, en vandaag er weer als eerste. Van 7 tot 4 werkte ik vandaag. Daarna ging ik nog gauw de laatste kerstinkopen doen in het centrum en jeetje, wat was het druk. Ik was zoals gewoonlijk niet de enige die de laatste paar dingetjes in moest slaan. Ik haalde bij de Ekoplaza vegan mayonaise met knoflook en vegan kruidenboter, bij de Jumbo vegan vissticks van Woezel en Pip (ik schreef in weekoverzicht #15 al eerder wat ik daar van vond) en bij de Albert Heijn zeewiersalade (daar ben ik zó gek op), vegan kipnuggets, soep, Noodles en Nori Snacks. Wist je dat de Good Noodles Groente helemaal vegan zijn? Ik at ze als avondeten samen met de zeewiersalade en soep (deze vegan soep zat in glas, soms kan je niet gaan voor verpakkingsvrij, maar wel voor plasticvrij en dat is toch super!). De vegan kruidenboter, kipnuggets en mayonaise waren voor de 2e kerstdag, dan gaan we gourmetten. Na dit feestelijke avondmaal keek ik de rest van de avond tv. Dat is echt een gewoonte die ik wil afleren, maar wat is naar die stomme tv staren soms toch lekker hersenloos en fijn.

vegan

Zondag
Sorry dat ik je moet vervelen met telkens hetzelfde nieuws, ik moest namelijk werken. Vandaag begon ik om 11 uur dus dat scheelt al een hoop! Voordat ik naar werk ging maakten we de pakjes onder de kerstboom open, en ik heb erg leuke dingen gekregen. Ik kreeg een waardebon van ETN, dat is een saladebar in Enschede, met heerlijke vegan gerechten, ik ben fan! Ook kreeg ik een waardebon voor de Apple store, want ik ben van plan wat nieuwe spelletjes op mijn Ipad te zetten. Roller Coaster Tycoon bijvoorbeeld, daar kan ik zo van genieten. Ik heb het spel ook op cd, maar daar probeer ik van af te komen via Marktplaats (net zoals vele andere spullen van mij). En ik heb ook nog een nieuwe opladen voor mijn telefoon gekregen, de oude gaf het helaas op en heb ik netjes gerecycled. Elektronisch afval kan je in Enschede bij de Mediamarkt inleveren om te recyclen, superhandig! En last but not least, een pure chocoladereep met aardbei en balsamico! Echt een aanrader, superlekker! Ik heb alleen maar spullen gekregen die ik zelf graag wilde en eigenlijk ook niet echt ‘spullen’, ik ben tevreden. Na mijn werk gingen we gezellig naar de bioscoop, naar Jumanji. Ik denk dat iedereen de film Jumanji wel kent, zo niet, kijken! Ze hebben nu dus een nieuwe versie gemaakt met heel veel humor en ik vond het echt een topfilm. Ik nam mijn eigen drinken mee in mijn drinkfles en kocht in de bioscoop popcorn in een kartonnen doos, een plasticvrij bioscoopbezoek! Ohja, en onze kaartjes waren ook van papier. We hadden e-tickets, maar die worden dan bij de ingang van Kinepolis alsnog uitgeprint, erg jammer.

Maandag
Vrolijk kerstfeest! Ik vierde vandaag kerst bij mijn schoonfamilie (noem je dat zo als je niet getrouwd bent?) in Harderwijk. Ik ging er met de trein en bus heen. Ergens vind ik dat best rot, want ik vind het stom dat sommige mensen (zoals conducteurs) moeten werken op eerste kerstdag. Maar ja, zonder trein kom ik nergens. In Harderwijk kreeg ik wederom een aantal cadeaus (wat een verwennerij dit jaar, hè!). Zaadjes voor in mijn moestuintje (altijd handig!), kunstmest, thee (ik lust geen thee, maar ik probeer mezelf echt te pushen er meer van te drinken want het is goed voor je), een koffiescrub (dit kan je trouwens ook zelf maken, volgensmij staat het recept ook in Detox je Huid), een boekje over veganisme, een hele kit voor sushi (hmmm!) en cadeaubonnen, ook altijd handig! Ik heb geprobeerd zo veel mogelijk van het cadeaupapier te bewaren en onze eigen cadeaus die we gaven hebben we verpakt ik krantenpapier of andere hergebruikte verpakkingen! Na de cadeaus speelden we ouderwets een potje Cluedo en daarna was het tijd voor het feestdiner. Er is speciaal voor mij en iemand anders veganistisch gekookt, hoe tof! Het was lekker en na het diner zat ik propvol. Het was een geslaagde dag!

cadeaus

Dinsdag
Tweede kerstdag. Vandaag gingen mijn vriend en ik samen terug naar Enschede om daar met pap kerst te vieren. Opa en oma konden helaas niet komen omdat ze ziek waren. Iedereen om mij heen is ziek en verkouden en ik vind het maar niets. In de middag gingen we ook nog even langs bij mijn moeder en daar speelden we ouderwets Mario Kart, het was leuk. Eenmaal terug bij pap keken we de film Last Vegas (ook best leuk!) en gingen we gourmetten! Het was wederom gezellig en lekker en aan het eind van de avond was ik helemaal vol en moe haha! Zo hoort dat met kerst toch? De vegan knoflookmayonaise was helaas niet zo’n succes, de knoflooksmaak was iets te sterk. De vegan kruidenboter was daarentegen wél echt een succes en een goede vervanger. Die blijft erin. ’S Avonds was ik eigenlijk wel een beetje teleurgesteld dat kerst al weer voorbij is, ik vind het altijd zo gezellig.

Woensdag
Kerst is voorbij en ja, ik ben aangestoken. Verkouden alleen, gelukkig. Mijn vriend ging vroeg in de middag weer naar huis en de rest van de dag deed ik wat klusjes en schreef ik dit weekoverzicht. In de avond keek ik de Disneyfilm Vaiana, écht een leuke feelgood film. Ook at ik de overgebleven vegan vissticks op.

Ik zie je volgend jaar weer! Gluk in tuk!

Liefs,
Romee

One thought on “Weekoverzicht #23: ik vierde Kerst”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *