Weekoverzicht #25: ik vierde onze anniversary

Hoihoi, leuk dat je mijn weekoverzicht leest! Deze week beloof ik je een volledig overzicht hoor, geen zorgen. Afgelopen week bezocht ik Het Lokaal in Amersfoort, kocht ik tweedehands kleding en vierde ik mijn tweejarige anniversary met mijn vriend! Lees je mee?

Donderdag
Zoals ik in mijn vorige weekoverzicht al vertelde, ging ik gisteren en vandaag een dagje weg met mijn vriend om ons tweejarige jubileum te vieren. I can tell you, het was echt heerlijk! Zulke tripjes zijn altijd zo leuk, omdat je even helemaal in je eigen wereldje zit. We gingen woensdag naar Oisterwijk, daar sliepen we bij Landgoed De Rosep. Echt een aanrader, het hotel ligt echt op een prachtige locatie. We fietsten vanaf het station naar het hotel met ov-fietsen. Dit had ik nog nooit gedaan, hihi. We hadden een diner, spa-entree, ontbijt en een fles bubbels in ons arrangement. Genieten! Bij het spa-onderdeel zat ook een badjas en slippers. De badjas kon weer ingeleverd worden na gebruikt. De slippers daarentegen zaten in plastic en heb ik dus laten liggen voor de volgende gast, ik ben op sokken naar de spa gelopen haha (het was maar een klein eindje op tapijt). Het diner was helemaal veganistisch voor mij en oooo wat was het lekker! Echt luxe. Ook de spa was heerlijk en we hadden een supermooie kamer ook. De tweede dag gingen we vroeg weer weg na een ontbijtje en gingen we een dagje shoppen in Nijmegen. Tijdens het ontbijt hadden ze allemaal mini belegverpakkingen. Ik ben voor glas en papier gegaan, dat is te recyclen, geen plastic voor mij (zie de foto hieronder)! Afval vermijden kan niet altijd, maar plastic vaak wel. We gingen eenmaal in Nijmegen eerst een lekker koffie en (vegan) chocolademelk drinken bij Quetzal. Ik moet zeggen, een prima plekje en echt top chocolademelk. Ik had de basic chocolademelk, maar je hebt echt heel veel andere smaakjes. Een leuk tentje. Het shoppen was ook erg gezellig (ondanks de regen) en ik heb nog een mooie rok bij Appel & Ei kunnen scoren voor 15 euro. Appel & Ei is echt een fijne tweedehands kledingwinkel die in heel Nederland veel locaties heeft, en ze hebben echt mooie kleding ertussen hangen! Ik heb echt 20 (geen geintje) dingen aangepast, dat is wel vaak zo met tweedehands kleding trouwens. Maar van de 20 dingen paste alleen dit rokje me. Op zich goed, lekker minimalistisch haha! Ik had nog een rokje nodig, de oude was me te groot geworden en heb ik weggebracht naar een andere tweedehands kledingzaak. Ik ben niet van Appel & Ei gewend dat ze kleding inpakken, dus toen ik tijdens het afrekenen mijn portemonnee aan het zoeken was had ik niet door dat mijn rokje werd ingepakt. Ik baalde ervan, maar goed, de volgende keer moet ik beter opletten. Trouwens, gisteren heb ik ook een zwarte skinny jeans gevonden voor 2 euro! Joepie, ik was er al zo lang naar op zoek dat ik het bijna had opgegeven! Ik kocht deze broek bij de Reshare Store van het Leger Des Heils in Tilburg. Qua lunch aten we woensdag bij Bagels & Beans, ik probeerde de vegan ‘cream cheese’ topping op een tomatenbagel (noem je dat zo?). Ik vond het echt heerlijk! Er mocht van mij nog wel wat meer bij, een beetje sla en wat meer komkommer of zoiets. Maar de bagel was een succes! Mijn sapje was of course zonder rietje (op de foto rechts). Op donderdag lunchten we bij een plekje waarvan ik de naam niet meer weet (daar moet ik nog even achteraan) en daar hadden ze eigenlijk maar één veganistisch gerecht. Een soort bulgursalade met sla. Het was lekker, maar ze hadden er boter bij geserveerd, die ik heb overgelaten natuurlijk dus misschien gebruiken ze het opnieuw. Ook bij de friet vroeg ik duidelijk om ketchup en ook daar werd mayo bij geserveerd, erg jammer. Ook qua afval deed deze zaak het niet zo goed, er werd veel plastic geserveerd. Sorry voor de vele foto’s, ik hoop dat je het nog snapt!

 

Vrijdag
Na gisteren en eergisteren is een soort droomwereldtje te hebben geleefd en stiekem ook gehoopt de jackpot te winnen zodat dit altijd kan, moest ik vandaag weer centjes verdienen. Ik werkte van 7 tot 5. Na het werk ging ik lekker pasta voor mezelf kokkerellen. Een tijdje geleden kocht ik namelijk soja-room, om het eens te proberen. Ik maakte vandaag een pasta (penne) met ui, spinazie, soja-roomsaus en tomaatjes en hmmmm. Een culinair hoogstandje, als zeg ik het zelf. Helemaal vegan en zo klaar! De pasta moet je gewoon even koken. De ui even bakken, dan de spinazie erbij tot het slinkt en dat de soja-room. Als het bijna klaar is gooi je de tomaatjes erbij, zodat die laatste minuutjes nog even zacht worden en vòila!

 

Zaterdag
Helaas hetzelfde verhaal als gisteren haha! Ik werkte van 7 tot 5. En zoals iedere zaterdagavond de afgelopen tijd deed ik verder ook niet zo veel bijzonders. Uitgaat is sowieso meer mijn ding in de zomer wanneer het lekker warm is, hmm. Wel keek ik nog wat Youtube-video’s van The Messy Minimalist, de drie nieuwste. Ik vind toch de video’s waarin ze haar huis aan het opruimen is het leukst. De andere video’s over bijvoorbeeld inspiration spreken me niet zo aan helaas. Ik gooide vandaag ook weer wat dingen weg, die zie je hieronder op de foto. Links zie je een potje bodylotion wat ik eigenlijk nooit meer gebruik, ik doe tegenwoordig niet meer aan bodylotion uit een potje. Ik had echter wat droge handen en probeerde het toch nog even uit. Mijn handen jeukten enorm, bah! Of het komt omdat het al redelijk oud is of omdat ik er niet meer tegen kan, geen idee, maar dit gaat weg. Het potje kon ik ook niet echt meer gebruiken voor iets anders dus die wordt gerecycled. Helemaal rechts zie je de deksel van mijn bronzer (make-up), die is kapot. Ik ben op het moment op zoek naar een duurzamere bronzer (tips zijn altijd welkom!). In het midden zie je een doosje met nog één wattenstaafje. Deze gebruikte ik altijd voor make-up, als ik bijvoorbeeld iets te veel op smeerde. Het duurde echt zoooo lang voordat deze laatste opging en nu is het eindelijk zo ver, en ik koop geen nieuwe. Ook dit én de make-up deksel worden gerecycled. O! En ik heb nog meer leuk nieuws! En hier ben ik écht heel enthousiast over! Lidl heeft vegan pizza’’s! (!!!). Volgens mij is het tijdelijk, maar mam zei dat ze de laatste twee kon bemachtigen en het was dus snel uitverkocht. Hopelijk komt het in het vaste assortiment van Lidl. Maar voor ik het vergeet, het was echt een lekkere pizza! Natuurlijk zo’n kant en klare pizza in plastic, maar voor nu is dat nog geen probleem omdat ik thuis woon en niet over de boodschappen ga.

 

Zondag
Daar is het dan hoor, het nieuws waar jullie (en ik) al zo lang op wachten. GEWONNEN. Jaja, we wonnen vandaag een handbalwedstrijd en dat was natuurlijk een feestje. Verder was ik vandaag erg blij dat ik lekker kon uitslapen. En ’s avonds kwam er een film op tv die ik wilde zien, The Wolf of Wall Street. Leuke film, echt! Gewoon een leuke film. Door alle reclame ertussendoor duurde de film wel erg lang, maar goed.

Maandag
Ik moet er weer aan geloven. School begint weer. Wel om 13:00 dus dat scheelt héél veel. Ik heb het gevoel dat alles nog wel goed loopt dus dat zit wel tuk. Soms is school wel vermoeiend, maar aan de andere kant zie ik het ook wel als mezelf uitdagen. Want sommige dingen doe ik nou eenmaal liever niet, binnenkort komt er bijvoorbeeld een interview voor onderzoek met een wildvreemde aan. Ik wordt weer uit mijn fijne comfortzone gesleept en dat is maar goed denk ik dan maar. Vandaag kwam er ook een spreker bij ons op school, iemand van een cateringbedrijf die het nieuwe beleid (primeur, jaja) van hun bedrijf ging vertellen #geheim. Ik was echt heel blij verast dus misschien geeft dat al wel een beetje een vegahint. Vandaag had ik voor het eerst mijn ‘nieuwe’ rok aan. Ik besefte me dat ik nog helemaal niet op het label had gekeken en WOW, ik draag dus varkensleer. Ik voel mezelf wel een beetje hypocriet zo en in het begin vond ik het geen fijn idee dat ik een beestje aan had. Maar, het is en blijft een tweedehands rok. Ik vermijd fast fashion en dierlijke producten omdat het voor mij heel erg gaat om vraag en aanbod. Ik wil geen leer, dus ik koop het niet nieuw. Ik zorg dus dat er geen vraag naar is en hopelijk snapt de producent dat dan. Maar, bij tweedehands kleding is dat anders. Het is een product wat anders weggegooid (iek!) zou worden en dat zou dit beestje helemaal voor niets zijn gedood. Dus op dit moment heb ik er vrede mee en hou ik het. Maar wat ik de volgende keer doe weet ik nog niet helemaal. Misschien zend ik nu wel juist een signaal naar die tweedehands kledingzaak dat leer dragen oké is, en dat is ook weer niet de bedoeling. Maak ik me hier te druk om? Misschien. Die avond kwam mijn vriend met mij mee naar huis en aten we een snelle hap bij Happy Italy. Happy Italy is een ‘fast italian’ zoals ze het zelf noemen. Ze beweren lokaal in te kopen en hebben veganistische opties voor mij, dus het lijkt allemaal heel mooi. Hopelijk is het dat ook. Daarna keken we een aflevering van Narcos. Narcos is écht een goede serie en ik kan hem je zeker aanraden. Mocht je nog op zoek zijn naar een goede serie!

rokje

Dinsdag
Vanochtend moesten we vroeg naar school en uiteindelijk kwam ik een beetje in tijdnood. Dus toen heb ik het onvermijdelijke gedaan *doemsmuziek*. Ik kocht een broodje bij de AH to go in plastic, iek! Een mens moet eten, hè. Wel heb ik besloten ieder plastic wat ik in dit soort momenten moet weggooien ik mee neem naar huis om netjes te recyclen, toch nog een goed voornemen! Dit geld  trouwens niet voor het afval wat ik oppak tijdens mijn 365-challenge. Toen ik vandaag terug fietste naar huis vanaf het station zag ik overal zielige kerstboompjes aan de weg liggen. Het groen wordt opgehaald in Enschede en kerst is voorbij. Ik vind kerst zelf heel leuk hoor, maar dit niet echt. Al die boompjes die speciaal worden gekweekt voor een maandje in de woonkamer en dan belanden ze dus zoals je ziet dood op de straat. Wist je trouwens dat parfummerk RUIK parfum maakt van de kerstboom op de Dam in Amsterdam? En dat je ook een kerstboom kunt adopteren? Dan kan je na de kerst de boom afleveren bij Adopteer een Kerstboom en als het dan weer kerst is, kun je hem weer ophalen. Kerstbomen zijn geen wegwerpspullen vind ik.

 

Woensdag
Vandaag geen school, maar wel een bedrijfsbezoek. We bezochten Het Lokaal in Amersfoort als onderdeel van ons vak ‘Good Food’. Hierover lees je later meer, ik ben er namelijk zo enthousiast over dat ik er een apart stukje over wil schrijven! Wat ik wel kan vertellen is dat ik er een zuurdesembrood kocht in mijn eigen zak. Ik kom er achter hoe handig het is om deze zak altijd bij je te hebben, zoals vandaag, je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt. Toen ik die middag boodschappen ging doen met pap besloot ik de nieuwe filosofie ook maar meteen toe te passen zover dat kon. Ik maakte een broodje met de vegan knoflookmayonaise, radijs en champignons.  De mayonaise had ik dus nog over van kerst, en de radijs en champignons kochten we vandaag bij de Lidl. Je denkt nu vast: wat een rare combinatie! Ja, klopt wel. Maar de champignons en radijsjes kwamen uit Nederland dus vandaar de nieuwe combi. Ik vond het uiteindelijk best lekker! Vanaf nu wil ik groenten proberen te eten uit Nederland, wanneer ik de keus heb (zoals vanmiddag). Dat betekend dus dat mijn welgeliefde avocado’s dus in de ban gaan, wow! Eens kijken hoe dat me vergaat. Lokaal eten is veel beter voor het milieu omdat het niet zo veel kilometers (bijvoorbeeld per vliegtuig of vaak boot) hoeft af te leggen. ’S Avonds keek ik ook nog een documentaire die ontzettend goed bij het onderwerp ‘lokaal’ past en dus hoor je daar binnenkort ook nog meer van mij over!

 

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Weekoverzicht #25: ik vierde onze anniversary”

  1. Wat heb je een geweldig blog en wat doe je veel!
    Klaag soms wel over Nederland maar je hebt wel heel veel verpakkingsvrije en biologische opties, zo fijn! En je rokje staat super. Doe je vast hartstikke lang mee en dat is prima toch, voor een ‘afvalproduct’? Gefeliciteerd met jou + vriend!

    1. Wat leuk dat je dat zegt! En dat terwijl ik zelf altijd op zoek ben naar meer en betere dingen om te doen haha. Ik hoop inderdaad dat het rokje lang mee gaat, ik ben er al helemaal dol op! Bedankt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *