Weekoverzicht #27: een nieuwe laptop?

Hi, leuk dat je weer mijn openbare dagboek leest! Afgelopen week had ook ik moeilijkheden door de storm, at ik heerlijke risotto en kocht ik een nieuwe laptop. Lees je mee?

Donderdag
Donderdag was echt een superhectische dag! Waarschijnlijk heb je er wel wat van meegekregen, door de storm lag al het treinverkeer plat. Niet te doen. Dus, toen ik om 11:00 vrolijk op station Harderwijk stond om naar Apeldoorn te gaan raakte ik wel lichtelijk in paniek. Ik ging namelijk naar Apeldoorn om een interview af te leggen bij een woonzorgcentrum. En dat interview was echt heel belangrijk, want het was erg moeilijk om überhaupt een woonzorgcentrum te vinden die tijd had om geïnterviewd te worden. De mensen in de zorg hebben het druk. Gelukkig kon mijn vriend me redden en bracht hij me met de auto naar Apeldoorn. Het interview ging goed, maar de rest van de dag zat ik wel vast in Apeldoorn. Ik wilde terug naar Enschede, maar de trein reed dus niet. Uiteindelijk ging er nog wel een laatste bus naar Harderwijk, dus ging ik die kant weer op. Ik moest zelf wat eten regelen, en ik stapte uit bij de Albert Heijn. Ik wilde vasthouden aan mijn gewoonte aan lokaal eten. Ik kocht sperziebonen en een seizoenschampignonmix #galgje. Wat blijkt, als je voorverpakte groente koopt, het zat beide namelijk in zakjes #nietzerowaste, dan staat er niet op de verpakking waar het vandaan komt. En ik heb nu nog 0 verstand van seizoensgroenten en dat soort dingen, dus dat hielp niet echt. Ik heb het uiteindelijk maar gewoon meegenomen. Maar de volgende keer weet ik het ook even niet. De onverpakte groenten (ja, ik had wel mijn eigen zak mee) kwamen vrijwel allemaal van ver, dus eigenlijk was het een beetje onmogelijk. Hopelijk heb ik de volgende wat beter nieuws.

Vrijdag
Hmm, vakantie! Of nou ja, toetsperiode. En dus geen lessen. Vrijheid is zo fijn. Vandaag deden we een aantal kleine klusjes, boodschappen, cadeaus kopen en dat soort dingen. De treinen reden inmiddels wel weer dus ik ging die avond weer naar huis. Ik miste de trein net dus uiteindelijk deed ik 2,5 uur over de reis. Ik probeer altijd heel hard niet chagrijnig te worden op dat soort momenten, maar daardoor wordt het volgens mij alleen maar erger.

Zaterdag
Vroeg uit de veren, na bijna geen slaap. Ik werd ’s nachts veel wakker omdat ik misselijk was. Die ochtend was werk ook best zwaar, ik dacht echt dat ik ziek werd. Ik had die middag vrij gevraagd en school ingepland. Maar uiteindelijk heb ik maar een uurtje aan school gewerkt omdat ik me slecht voelde. Ik sliep namelijk even, na dat, en een pilletje Ibuprofen en wat eten, voelde ik me al beter. Dat moest ook wel want ik had een handbalwedstrijd te spelen. Om 20:45, degene die dat bedenkt vind ik niet zo leuk zeg maar. De wedstrijd vond ik helaas ook niet zo leuk, het leek wel onze slechtste wedstrijd ooit. Na dit alles wilde ik nog naar Harderwijk voor een feestje en om uit te gaan, maar de laatste trein reed al om 22:35. Uiteindelijk heb ik alles gehaald, maar net! Het feestje/uitgaan was heel gezellig en rond 5:00 lag ik weer fijn in bed. Trouwens, ik had een ook patatje gehaald en die kreeg ik op een plastic bordje. Niet chill, de volgende keer zoek ik een andere eettent uit. Hopelijk is hierin nog verbetering mogelijk.

Zondag
Uitslapen, uiteraard. Vandaag stond er ook nog een verjaardag op de planning, dus dat was gezellig. Er was een buffetje op de verjaardag en er was zelfs voor mij speciale veganistische risotto besteld, hmmm! Het was écht lekker. Ook hadden ze lekkere rodekoolsalade. Ik nam een klein beetje, want rode kool vind ik warm eigenlijk niet zo lekker dus ik wist niet wat ik kon verwachten. Maar ook hier was ik weg van, ik ga nog op zoek naar het recept! Uiteindelijk ging de risotto niet op, dus kreeg ik de restjes mee, lekker! Helaas had ik geen tas of iets dergelijks mee (soms ook wel fijn). Dus kreeg ik de risotto in een plastic bakje met folie mee. Geen eten verspild, maar wel plastic. In mijn tas zit eigenlijk altijd mijn drinkfles en die is zo groot dat je hem ook kan gebruiken voor etensrestjes. Dus een nieuwe les, neem altijd je tas mee.

Maandag
Tja, ik deed vandaag allemaal kleine dingen die samen eigenlijk niet heel belangrijk zijn. O ja, en gisteravond keken we de thriller ‘Prisioners’ waar ik heel slecht van geslapen heb hahaha #jawatjebenik. Het ging over twee meisjes die vermist raken en dan volg je de zoektocht om hun terug te vinden. Ik vind dat soort films best heftig omdat het in het echt ook gebeurd en dat is echt verschrikkelijk. Nou, mocht je van dit soort films houden, hij staat op Netflix. Vandaag deden we ook boodschappen bij de groenteboer en dat kan helemaal zero waste zijn mocht je benieuwd zijn! Veel groenten zijn er los verkrijgbaar. En dit verhaal geldt ook bij de bakker natuurlijk, zelfs lekkere taartjes en gebakjes. De blogpost die maandag online kwam was heel erg laat, misschien is je opgevallen. Ik was totaal vergeten hem in te plannen, ik schrok er toen ik eindelijk sliep nog van wakker haha.

Dinsdag
Rampdag. Aan school werken, onderzoek om iets specifieker te zijn. Dat vak vind ik verschrikkelijk saai niet zo heel geweldig. Het opstaan viel me vandaag zo zwaar, niet leuk. Van 9 tot 5 zijn we bezig geweest en tussendoor werd ik stiekem wel even heel vrolijk van mijn restjes risotto. Als een mens wat bewaard, hè. Daarna ben ik vanuit de trein snel naar huis geraced, heb ik een vegan pizza naar binnen gewerkt en sprintte ik door naar de training. Helaas waren we met 4 mensen van ons team dus dat was ook niet leuk. Dit is een rampdag voor mij, wat heb ik een mooi leven hè?

Woensdag
Productiviteit, dat staat vandaag op mijn agenda. Getting things done! Ik werkte eerst van 7 tot 12, dus daarna had ik nog lekker veel van de dag over. Ik ging de gang in ons huis sauzen, het plafond. We hadden een hele tijd geleden een lekkage en dus was ons plafond kapot en die is vernieuwd. Maar nog niet geverfd. Met latex verfde ik het. Tip van de dag: als je verft, druk niet te hard op de roller. Dat bespaard je heel wat verf in je gezicht en je haar, trust me. Het was wel een grappig gezicht en ik ben erg trots op het eindresultaat. Latex is vast niet milieuvriendelijk, maar het is niet mijn huis (of nou ja wel eigenlijk, je snapt het wel). Ik ben heel nieuwsgierig naar duurzame alternatieven, misschien leuk om me binnenkort een keer in te verdiepen. Ik had al tijden beloofd om dit te doen, dus het is weer wat rustiger in m’n hoofd nu. Na de boodschappen gingen pap en ik naar de Mediamarkt. Ik ga namelijk een nieuwe laptop kopen. Ja, nieuw. Spiksplinternieuw. Dit is het eerste nieuwe ding dit jaar in de categorie ‘spullen’ die ik ga kopen. Ik heb gekeken naar refurbished en tweedehands maar kon helaas geen goede vinden. Ik ga voor een Apple Macbook Air. Wel heb ik een beetje onderzoek gedaan naar welke laptop ik het beste kon kopen. En voor mijn criterium ‘welke laptop gaat het langst mee’ scoort deze hoog, van wat ik hoor van iedereen die ik sprak. En dat is voor mij belangrijk, het liefst hou ik deze laptop voor het leven. Ik heb echt een nieuwe laptop nodig. Heel jammer, maar soms heb je gewoon nieuwe spullen nodig. De man in de Mediamarkt was wel heel eerlijk. Ik had gewacht met het kopen van de laptop voor de ‘BTW, weg ermee’-actie. Maar de Apple producten vallen er dus lekker niet onder, flauw. Maar, er was een andere aanbieding op die speciale laptop die ik wil, dus vanavond ga ik weer terug, dan gaat de aanbieding in. Hij verwachte wel mensen-die-gek-gaan-doen-door-de-sale-gekte, dus ik ben nieuwsgierig.

Excuses voor het foto-arme weekoverzicht!

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Weekoverzicht #27: een nieuwe laptop?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *