Weekoverzicht #28: ik deed mee aan crowdfunding

Heeee, leuk dat je er weer bent! Deze week is mijn vakantie officieel begonnen en dat voelt goed. Ik deed mee aan een crowdfundingproject, kocht wat op Marktplaats en ben onderweg à Paris! 
Donderdag
Vandaag werkte ik van 10 tot 5. Wat een heerlijke tijden zijn dat zeg, lekker uitslapen en toch rond etenstijd thuis zijn. In mijn pauze at ik waspeen, deze kwamen uit Nederland #lokaal. Het is echt nog lastig om lokaal te eten, maar als ik zelf een keuze mag maken (zoals in mijn pauze) lukt het al wat beter. Na het werk deed ik toevallig Labello op, tegen droge lippen. Ik heb nog een aantal sticks over die ik heb gekregen ooit en maar niet op gaan. Ook heb ik twee doosjes van Vaseline. Vaseline is een restproduct van aardoliewinning. Aardoliewinning is naar mijn mening geen duurzaam proces, dus als die op zijn ga ik zelf lapbalsem maken. Maar, wat ik wilde vertellen. De stick die ik vandaag gebruikte brandde echt enorm op mijn huid. Niet leuk. Ik vraag me af wat erin zit. Soms vraag ik me ook af of ik hier niet meer tegen kan omdat ik ben overgestapt naar natuurlijke alternatieven voor huidverzorging en dergelijke. Anyway, deze gaat dus naar een nieuwe eigenaar #mama. Nog een weetje trouwens, als je op zoek bent naar veganistische mayonaise en je het nogal duur lijkt. De mayonaise van Remio (mayolijn) is helemaal vegan en kost maar 1,19 bij de Jumbo. Lekker veganistische alternatieven hoeven niet duur te zijn!

Vrijdag
Ik kon vandaag weer lekker uitslapen, hmmm. Ik werkte namelijk van 4 tot 8. Ik baalde er een klein beetje van, want om 17:00 kwam er een crowdfunding project online via ZonnepanelenDelen. Ik wilde er ook wat geld in stoppen. Zo investeer ik in groene stroom en haal ik er (hopelijk) ook nog een beetje winst uit, dubbel win! Mocht je er meer over willen weten, bezoek vooral de website eens. Je kan al investeren vanaf 25 euro!  Gelukkig kon het nog toen ik weer thuis kwam. Vandaag heb ik ook besloten om te gaan beleggen en heb ik meteen een account aangemaakt bij DeGiro. Daar heb ik verder nog niets mee gedaan, ik moet er nog veel onderzoek naar doen. Maar stiekem is het toch wel spannend en vind ik het leuk. Tijd om geld voor mij te laten werken in plaats van dat ik moet werken voor mijn geld!

Zaterdag
Volgens mij begint dit weekoverzicht op zaterdag aardig eentonig en saai te worden. Ik werkte vandaag namelijk weer van 7 tot half 5. Ik was gelukkig op tijd klaar, want daarna had ik een etentje! Lekker! Met familie bij Sensazia, dicht bij het Fc Twente stadion. Ik heb erg lekker gegeten, ze hadden zelfs vegan sushi. Ik zou het je als veganist niet per se aanraden, er waren niet zo veel opties voor mij. Maar soms heb je het niet voor het kiezen en dan ga ik vooral niet moeilijk doen, integendeel! Ik heb niet helemaal vegan gegeten vandaag geloof ik want ik geloof dat mijn groenten gewokt werden in bak en braad olie. En dat is niet vegan dacht ik. Maar goed, dat zie ik met dit soort gelegenheden maar door de vingers. Nobody’s perfect, right? Na het eten ging ik thuis lekker bankhangen en #omaRomee uithangen.

Zondag
Vannacht ben ik meerdere keren wakker geworden omdat ik moest plassen. Ik las een tijd geleden in het boek Hoe wordt je 100? (waar ik tevens een stukje over schreef) dat dat betekend dat het restaurant waar je hebt gegeten te veel zout gebruikt bij het bereiden van de maaltijden en dat je eigenlijk niet meer terug moet gaan. Oké. Vandaag floot ik voor mijn eigen handbalwedstrijd nog een wedstrijd van de jeugd, wat soms echt chaos is. Mijn eigen wedstrijd was ook chaos trouwens, weer eens verloren. Maar, er werden vandaag ook teamfoto’s gemaakt, met hieronder het resultaat, wat een plaatje, hè. Eenmaal thuis deed ik één van mijn wekelijkse klusjes, stofzuigen. En na het avondeten leerde ik nog even, morgen heb ik mijn eerste en laatste toets.

foto 1-1

Maandag
Ik vraag me af of dit een goed teken is, maar ik vond de toets er meevallen! Maar ja, het is natuurlijk maar afwachten op het cijfer. De rest van de dag werkte ik aan twee andere verslagen waarvoor dinsdag de deadline staat, maar toen ik ze af had was het VRIJHEID! Yes, ik heb lekker twee weken vakantie! Oooo, wat fijn. Ik ontdekte vandaag trouwens ook de organisatie Koeienrusthuis de Leemweg. Echt heel leuk, zij adopteren koeien die niet meer productief zijn, zodat ze lekker rustig verder hun leven kunnen voltooien, in plaats van dat ze meteen door naar de slacht gaan. Echt gaaf!

Dinsdag
De eerste dag vakantie! Ik werd om 9:00 al wakker dus ik had een lange dag over om van alles en nog wat te doen. Helaas had ik wel een to-do lijstje staan, ik moest echt even wat dingen doen. Dus ik maakte eerst de douche schoon en pakte ik de vaatwasser uit. Daarna fietste ik naar mijn andere huis om mijn koffer op te halen! Want wieeeeww, ik ga naar Parijs morgen! Jaaaa, leuk! Ik ben er nog nooit geweest en ik heb er zo veel zin in. Ook kwam er vandaag een pakketje binnen. Ik had iets gekocht via Marktplaats, een laptop hoes. In mijn vorige weekoverzicht las je al dat ik een nieuwe laptop heb gekocht, die had ik echt nodig. Maar, normaal is mijn eerste zoektocht naar spullen altijd tweedehands. Dus vandaar, deze tweedehands laptop hoes. Hij kostte me 10 euro inclusief verzendkosten #koopje, en ik ben er super blij mee! Het kwam in een papieren pakketjes zoals je ziet, geen plastic! Misschien ga ik de verpakking nog wel hergebruiken, en anders wordt ‘ie gerecycled.

foto 2-1.JPG

Woensdag
Ik heb gisteren al verteld dat ik vandaag naar Parijs ga. Dus vandaar dat ik over vandaag niet zo veel kan vertellen, op dit moment zit ik waarschijnlijk in de trein! We gaan tot zaterdag naar Parijs, en donderdag naar Disneyland! Ik gaf mijn vriend vorig jaar voor zijn verjaardag kaartjes voor Disneyland (want ja, experiences not things). Maar tot nu toe hadden we nog geen tijd gevonden, omdat we beiden onze sport, school en werk niet per se willen afzeggen. Maar nu hebben we vakantie en kom het precies uit. We verblijven in een Airbnb. Ik vind Airbnb echt een mooie organisatie. Het is naar mijn mening een vorm van ruilen in plaats van kopen. Als iedereen dit zou doen als ze zelf niet thuis zijn, dan hebben we heel wat minder hotels nodig. Ik heb het gevoel dat je een stad dan ook anders ervaart, anders dan in een luxe hotel. Het is vorig jaar in Budapest erg goed bevallen, toen zaten mijn vrienden en ik ook in een Airbnb. Het scheelt veel geld en ruimte. Ik ben fan. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik de luxe van een hotel ook heerlijk vind. Tot en met vorig jaar was ik gewend om ieder jaar all inclusive op vakantie te gaan naar bijvoorbeeld Turkije of Egypte. Lekker, maar niet heel duurzaam, dat zal ik zeker bekennen. Dus wat dat betreft verbeter ik mezelf wel denk ik!

Deze week tekende ik weer petities. Ik vind petities een mooie manier om je stem te laten horen. Zo tekende ik deze week:

  • Deze petitie van Animal Rights. Adriaan Straathof wil een nieuwe megastal voor varkens bouwen. In de petitie laat ik weten dat ik dat absoluut niet wil. Want Straathof staat bekend om verschrikkelijke manier waarop hij met varkens omgaat, hij is bijvoorbeeld bekend van de grootste Nederlandse stalbrand ooit.
  • Ook tekende ik deze petitie van Amnesty International. Polen wil de abortuswet strenger maken, zodat abortus niet meer toegestaan is als de foetus geen kans heeft op leven. Ik vind dat iedereen deze keuze zelf mag maken, en niet de overheid.

Liefs,
Romee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *