Weekoverzicht #29: J’étais à Paris

Hoihoi, daar ben ik weer met een superluxe-nieuw weekoverzicht. Vorige week was mijn weekoverzicht niet helemaal af door reisplannen, maar vandaag wel! Afgelopen week bezocht ik Disneyland, gaf ik bloed en verkende ik Parijs! Ik heb zo veel te vertellen dat het soms wat veel is en ik maar doorbabbel, ik hoop dat je dat oké vind. Lees je mee?

Donderdag
Aaaaa, ik ben in Parijs! The city of love. En wat is het toch prachtig. Gisteren aangekomen en onze Airbnb is tiptop in orde en ook de verhuurder is erg vriendelijk. Ik voel me gastvrij ontvangen. De eerste boodschappentrip is een beetje misgegaan. Ik probeer tijdens dit soort tripjes vooral niet te moeilijk te doen met al mijn wereldverbeteraar-gewoontes. Want ik ben nou eenmaal niet alleen op reis, en mijn vriend is geen eco-warrior, en dat is oké (hij accepteert mijn gekke gedoe, en dat is al genoeg vind ik). We deden boodschappen bij de supermarkt aan de overkant. Guacamole, toetjes, eieren, la-vache-qiri (lees: kaas), cola, chips, Tuc en vruchtensap als ik het me goed herinner. De toetjes (soja), guacamole, cola, chips en vruchtensap waren ook voor mij, dus alleen dat zijn mijn keuzes. De quacamole was vegan en zat in plastic, maar ik had ook gewoon een losse avocado kunnen kopen. Leerpunt. De sojatoetjes waren even een zwak moment, haha, ook plastic. Leermoment. De vruchtensap zat in glas, dus dat was een goede keuze. De colafles kan worden ingeleverd om te worden gerecycled, dus dat vond ik ook een oké keuze. De chips vind ik wel jammer, ik wil echt leren hoe ik zelf chips kan maken. We hadden namelijk wel een oventje. Nog een leerpunt. Vandaag was trouwens de tweede dag, de boodschappen waren van gisteren. Vandaag was Disneyland. Ik vertelde ik deze blogpost al dat daar waarschijnlijk een apart stukje over online komt. Het was gewoon geweldig. Ik heb eigenlijk niets gekocht in Disneyland, we hadden onze eigen lunch mee. Maar, ik kon de popcorn niet weerstaan. Gelukkig had ik mijn eigen katoenen zakje mee, en de man achter het popcornkraampje vond het prima om de popcorn daarin te doen! Zero-waste win! Later vroeg ik me af of er misschien boter was gebruikt om de popcorn te maken, dus misschien was het niet helemaal vegan, maar dat geeft voor die keer niet. Die avond aten we bij Hank, een vegan fast food tentje. Daar kreeg ik een burger in papier, en het koekje dat ik at was verpakkingsvrij. Jammer.

Vrijdag
Tijd om Parijs zelf te verkennen vandaag. Ik ga niet alles uitgebreid vertellen want daarover kwam afgelopen maandag een stukje online. Er zijn nog wel een aantal plekjes waarover ik wil vertellen. Allereerst een chinees tentje, waar we gingen eten. Er zaten ook allemaal Aziatische mensen, dus dan weet je altijd wel dat het goed zit. Maar, de kaart was ook in het Chinees/Frans, dus dat werkte totaal niet. Ik kreeg uiteindelijk een zeewiersalade en die was zó smerig dat ik alles heb laten staan, ik krijg er nu nog rillingen van. Iew. Toen we later bij een Mexicaan aten, kreeg ik het voor elkaar de drankjes zonder rietjes te bestellen in het Spaans (met dank aan Google Translate)! Dat was weer een zero waste win. Ook bij een Libanees plekje was het etentje bijna zero waste, we kregen wel wat brood in plastic erbij. Dat had ik beter kunnen weigeren, leerpunt. Bij My Noodles waar we ook hebben gegeten hadden ze bijna geen vegan gerechten, 1. Daarnaast bestelde ik gebakken rijst als side-dish. Daar zat helaas ei in, en daar baalde ik in het begin enorm van, want het stond niet op de kaart. Maar, ik heb het allemaal opgegeten. Ik had het terug kunnen sturen en om nieuwe zonder ei kunnen vragen, maar dat zou ik zonde vinden. Want dan gooiden ze de eerste met ei vast weg. Dus, ja. Ik heb ei gegeten en dat smaakte in het begin best apart haha.

Zaterdag
Toen ik vandaag boodschappen deed, koos ik wél voor een avocado in plaats van guacamole in een plastic bakje. Progress. We wilden ook naar een bakker gaan en niet naar de supermarkt voor brood, maar die was helaas dicht. Ik had mijn eigen zakje en tas al in de aanslag voor zero-waste brood. Maar dat is helaas niet gelukt. Dus, uiteindelijk gingen voor het brood in papier bij de super. Daar hadden ze geen zero waste brood, helemaal niets. Jammer! Trouwens, toen we aankwamen in Parijs en boodschappen gingen doen heb ik mensen zien dumpster-diven. Ik had het nog nooit gezien in het echt, maar ik vond het erg gaaf. Zo mooi om mensen eten te zien redden wat anders zou worden weggegooid. Mooi dat dat nog kan in Parijs, in Nederland kan dat eigenlijk niet. Alle containers zitten altijd dicht of staan binnen. Anyway, vandaag gingen we weer terug naar Nederland met de trein. Nog zoiets stoms, op de heenweg dacht ik dat ik vegan sushi was tegengekomen! In een kartonnen doosje met plastic. Op het doosje en de kaart erbij stond 100% veggie en geen dierlijke producten, dus ik gaf er ondanks het afval aan toe. Leermoment, once again. Wel weigerde ik het tasje en het bestek uiteraard. Maar, toen ik het allemaal op had stond er in kleine lettertjes op de onderkant dat er dus wel ei en melk in zat. Blijkbaar hebben die mensen een andere visie op ‘dierlijke producten’ dan ik. Ik baalde weer. Op de terugweg hadden we zelf wat te eten mee. Die avond moest ik weer handballen, daarom gingen we in principe ook weer naar huis. We verloren dik, helaas. Daarna ging ik nog met wat meiden van het team wat drankjes doen bij iemand thuis, wat wel erg leuk was. Ik wilde ook nog uitgaan, maar de vermoeidheid sloeg om half 2 echt toe, dus ik ging lekker naar huis.

Zondag
Als je vind dat ik m’n dingen iets te strak inplan zo na elkaar, dan klopt dat wel. Vandaag werkte ik namelijk alweer van 11 tot 4. Daarna wilde ik al mijn enthousiasme voor Parijs graag kwijt, dus de rest van de middag schreef ik er meteen een blogpost over die afgelopen maandag online kwam te staan. Die avond deden we met het hele gezin mee met ‘Weet ik veel?!’ (opgenomen). Uiteindelijk scoorde ik een 4,8! Blijkbaar is mijn algemene kennis niet zo top.

Maandag
Zo, ik sliep uit. Tot 12 uur maar liefst. Dat was even nodig. Daarna meteen fris door naar de sportschool. Het werd maar weer tijd om het sporten echt weer goed op te pakken. Ik wil weer wat fitter worden, de handbal trainingen dagen me niet genoeg uit (dat klinkt overigens veel arroganter dan ik het bedoel haha). Het voelde heel goed, die spierpijn. Ik deed de ‘Barbell strength’ geloof ik, een krachttraining. Daarna deed ik eigenlijk niet zo veel meer. Heerlijk. Ik heb deze hele week vrij genomen om echt even goed te relaxen.

Dinsdag
Another day, en ik ging weer sporten! ‘Urban yoga’ was de groepsles vandaag. Zo, wat was ik even vergeten hoe zwaar yoga is. Pff, en ik had natuurlijk ook nog veel spierpijn van zaterdag en gisteren. Maar ja, wie mooi moet zijn moet pijn lijden zegt pap dan altijd. Ik had nog wat kleine dingen willen ondernemen vandaag, maar omdat het zó koud was lag ik de hele dag in mam’s bed met elektrische deken. Ik keek een documentaire en MTV. Lekker, zo’n dagje. Die avond ging ik weer sporten, handbaltraining. ‘S avond kon ik niet goed slapen omdat ik de hele avond op het internet zat te struinen, informatie over shampoo opzoeken. Waar een mens zich mee bezig kan houden. Ik las veel over Sulfaten, de stofjes waardoor je haar eigenlijk uitdroogt en ‘verslaafd’ raakt aan shampoo. En tot mijn verbazing zat dit ook in mijn shampoo bar van de Lush! Die gebruik ik dus de komende tijd alleen nog maar voor mijn lichaam, ik ga meteen op zoek naar een alternatief.

Woensdag
Geen sportschool vandaag, ik ging met pap een stuk wandelen. Waaronder naar de Dille en Kamille, voor sulfaatvrije shampoo! Aleppo zeep it is. 95% olijfolie en 5% lavendelolie.  Geen sulfaat meer voor moi! Na de wandeling heb ik gauw even het huis stofgezogen en gingen we op de fiets naar opa en oma (over een actieve dag gesproken). Daarna op de fiets naar Sanquin, ik was weer opgeroepen om bloed te geven. Dat ging allemaal prima, maar ik ben vandaag overgestapt naar plasma-donor. Van plasma maken ze onder andere medicijnen. Je mag vaker plasma geven en er was een soort oproep over dat ze  meer plasma-donoren nodig hebben, dus here I am. Nu voel ik me wel een beetje sloom, zoals altijd na een bloed-donatie. Maar ik heb wat heel erg leuks op de planning staan! Zometeen ga ik met mijn vriendengroep eten bij Happy Italy. En dat lijkt niet zo bijzonder, maar twee daarvan heb ik al een half jaar niet gezien omdat ze in Malta en Autralië op stage waren, dus ik heb er zo veel zin in!

foto 3-1.JPG

Nogmaals: ik heb deze week eigenlijk nog wel 1000 meer dingen te vertellen. Maar het is echt lastig om dat in 1 weekoverzicht te proppen. De komende weken komen er nog meer weetjes en dingen voorbij, en sorry als dit weekoverzicht nogal veel en propvol is.

Liefs,
Romee

 

 

0 thoughts on “Weekoverzicht #29: J’étais à Paris”

    1. In Parijs zelf niet al te veel, dat vond ik zonde van de tijd haha. Maar eenmaal in Enschede heb ik een flinke inhaalslag gemaakt! Mijn vriend kan ook prima in de metro en de trein enzo slapen, dat kan ik niet dus daar ben ik best wel jaloers op altijd 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *