Weekoverzicht #3

Daar ben ik weer met nu alweer de derde week!

Donderdag
Ik ben de stad in gedoken en heb iets nieuws gekocht, help. Deze zomer ga ik namelijk naar Sziget, waar ik zó veel zin in heb! Omdat ik al in de eerste 24 uur kaartjes heb gekocht (wat een enthousiasme, hè), kreeg ik een aantal goodies toegestuurd. Een t-shirt, sokken, een button en een soort shirt-sticker (hoe noem je zo iets?). Niet helemaal zero-waste allemaal, maar goed, ik werd een beetje overvallen. Die sticker kan je op een shirt strijken. Ik ben dus tijden op zoek geweest naar een tweedehands shirt of een nieuw 100% katoen, fair trade, biologisch shirt. Dat laatste had ik uiteindelijk gevonden bij de Aldi (ja, écht!), maar uiteindelijk was het model toch niet helemaal wat ik zocht. Omdat Sziget al in de buurt komt heb ik de zoektocht opgegeven en heb ik een shirt gekocht bij de H&M. Hallo kinderarbeid en milieuvervuiling. Alles voor Sziget, I guess?

Vrijdag
Ik ging voor het eerst weer naar de sportschool. En wat voelde dat goed! Heerlijk zo in de ochtend, lekker fris de dag beginnen met een goed gevoel. Ik ben al meteen weer om. Ook kwam er vandaag  een pakketje voor mij binnen, joepie! Ik vertelde eerder al dat ik op zoek was naar een tweedehands zwempak, en die heb ik gevonden via United Wardrobe! Hij paste de vorige eigenaar niet, dus naar mijn idee was hij eigenlijk nog nieuw. Mij past hij gelukkig wel en ik ben er nu al helemaal verliefd op. Misschien heb ik toch een zwak voor ‘nieuwe’ spulletjes, maar goed, dat oude badpak kon echt niet meer! Na mijn werk ging in naar Harderwijk.

Zaterdag
Ik ben in Harderwijk voor een het ‘koppelsweekend’, een initiatief van mijn schoonouders. Mijn vriend heeft nog twee broers (plus aanhang), dus waren we uiteindelijk met z’n 8. Vandaag (de eerste dag van twee) gingen we varen. Er was een klein bootje gehuurd en daarmee gingen we het Veluwemeer op. Het was echt super! Ik weet eigenlijk niet hoe het zit met elektrische boten (wij hadden een diesel geloof ik), dat schijnt al wel te kunnen en is natuurlijk minder vervuilend. Mocht ik ooit zelf een bootje huren, dan laat ik het weten! ’S Avonds gingen we thuis heerlijk mosselen (voor de non-vega’s) en kaasfondue eten. Het was echt een feestje, fondue is echt een gezellige bezigheid. ’S Nachts gingen mijn vriend en ik nog uit met wat vrienden en was het alweer 5:00 toen we thuis waren haha! Doei slaapritme, maar hallo superavond! Het was mooi.

Zondag
Vandaag weinig slaap, want kleiduifschieten stond op de planning. Erg spannend. Ik had er echt veel zin in, het was voor mij de eerste keer. Toen we eenmaal de uitleg kregen en ik als eerste aan de beurt was stond ik wel te trillen op mijn benen. Er ging zo veel adrenaline door m’n lijf! Sta je daar met zo’n gigantisch pistool. Daarbij gingen we ook nog pijl en boog schieten, en hebben we met klein kaliber (zo noemde die man het geloof ik, sorry, ik heb er geen bal verstand van) geschoten. Qua ‘zero waste’ is deze activiteit denk ik niet zo aan te raden, i.v.m. de hulzen (ook deels van plastic zag ik) en klei die je gewoon kapot knalt eigenlijk. Maar veel heb ik er eigenlijk ook niet over gevraagd (qua recycling etc.), ik was namelijk meer bezig met die gigantische pistolen hahaha, oeps. Naast dat ik het echt heel leuk vond, heb ik ook nog de tweede plek veroverend, hey! Deze avond gingen we barbecuen bij kennissen.

IMG_2600

Maandag
Vorige week woensdag haalden we mijn oude bed uit elkaar, las je in weekoverzicht #2. Vandaag kwam het ‘nieuwe’ bed in mijn kamer! Mijn schoonouders wouden toevallig een grote twijfelaar weggeven aan Het Goed, maar deze mocht ik uiteindelijk hebben! Vandaag zijn we dus naar mijn huis gereden om het bed in mijn kamer te zetten. Ik moest zelf wel werken, dus uiteindelijk heeft mijn vriend het in elkaar gezet. Ik ben er zo blij mee! Na een kopje koffie (en water voor mij, koffie, blegh) gingen we weer terug naar Harderwijk.

Dinsdag
We starten de dag met een kopje koffie aan het strand bij de strandtent ‘Walhalla’. Ik bestelde water, en gelukkig kan je bij deze strandtent ook kraanwater krijgen! Ik vind Spa Blauw zo’n onzin, gebotteld water is één grote grap naar mijn mening. Thuis hebben we lekker geluncht en gingen we door naar kennissen, met een zwembad in de tuin. Wat een feestje is dat, lekker een heel zwembad voor je alleen! Ik moet bekennen dat ik ook echt een zwemmer ben hoor, ik vind het heerlijk, mits het water niet te koud is natuurlijk! Daarna kwamen er wat vrienden bij ons eten en hebben we een spelletjesavond gedaan. Wat is de vakantie toch mooi.

kolonisten

Woensdag
Vandaag ging ik weer terug naar Enschede. Het was een warme dag, dus de hitte van de trein was niet zo fijn. Eenmaal thuis ben ik meteen door naar de sportschool gesprint voor een virtuele groepsles van BasicFit. Virtual Box heb ik gedaan. Ik vond deze echt heel leuk! Heerlijk dat boxen, je kan je er echt helemaal in storten en na dat uurtje ben ik ook helemaal gesloopt. Lekker, mocht je sporten bij BasicFit, dan raad ik je deze wel aan. Ik kan wel heel hard lachen om die virtuele lessen, vandaag was ik namelijk ook alleen. Dan kan ik lekker terug schreeuwen tegen het scherm en eigenlijk is het hele gedoe ook wel een grappig gezicht. Tegen de avond ging ik naar de musical van mijn broertje. Normaal is dat alleen voor groep 8 van de basisschoolklassen, maar op zijn school mag ook groep 7 meedoen. Wat een jeugdsentiment. Ik herinner me de school veel groter, van toen ik er op zat. Het voelde vreemd om er weer te zijn, de tijd vliegt.

Liefs,
Romee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *