Weekoverzicht #30: School is weer begonnen

Hallo daar! Welkom bij alweer mijn 30e weekoverzicht! Als dat geen mijlpaal is. Dertig weken lang kan je mijn leven al volgen, woohoo! Afgelopen week lunchte ik bij de Broodbode, at ik lekkere vegan sushi en begon school weer! Lees je mee?

Donderdag
Vandaag ging ik gezellig lunchen met een vriendinnetje van mij. We hadden elkaar al een tijdje niet gezien door alle ‘drukte’. Ik vind het stom om ‘druk’ te zijn want dan heb ik het gevoel dat ik mijn prioriteit aan de verkeerde dingen geef en niet mijn zaakjes op orde heb. Anyway, het was gezellig. We gingen lunchen bij de Broodbode in Enschede. Daar serveren ze vegan gerechten en sapjes! Het mindere deel is dat de sapjes standaard een rietje bevatten. Maar je kent me, die weiger ik gewoon lekker. Een simpele ‘zonder rietjes alstublieft’ voldoet hier altijd. Ik was vandaag vastberaden om ook geen servetje te vragen maar dat is niet gelukt. Er stonden namelijk overal servethouders, dus ik dacht ‘top! je kan het dus zelf pakken als je wilt’. I could not have been more wrong. Ik kreeg een  servetje bij mijn salade. Jammer. Maar zeker een leerpunt voor de volgende keer! Ook gingen we gezellig tweedehands shoppen (ik heb niets gekocht uiteindelijk). Die avond had ik weer handbaltraining en daarna ging ik snel door naar mijn vriend. Ik ben dit weekend vrij en daarom kon ik mooi zijn kant op. Helaas reed de trein niet, heel gek. Dus mijn vriend haalde me midden in de nacht op in Zwolle, wat lief.

foto 1-2
De ‘popeye’ smoothie en een lekkere salade bij de broodbode!

Vrijdag
We stonden rond 9:30 op om naar de Zwaluwhoeve te gaan. Ik had er ontzettend veel zin in. Ik had een vrijkaartje gekregen, en dan konden we het kaartje van mijn vriend mooi delen en valt de entreeprijs reuze mee (een normale dagpas is 33,50 geloof ik). Het ticket was geldig, maar ik kon geen boeking meer plaatsen, ondanks dat er op het ticket stond dat dat nog kon tot 12 februari. Ik vond het erg jammer. Wat dat betreft ben ik wel een beetje autistisch, als het niet gaat zoals ik de dag gepland heb, is het soms even heel lastig om te schakelen. Maar goed, uiteindelijk hebben we lekker wat boodschapjes gedaan bij de groenteboer en de Albert Heijn. En ik zei het eerder al, wanneer je hele groenten en fruit koopt, scheelt het een hoop afval als je je eigen tas meeneemt. Bij de groenteboer zitten een aantal dingen helaas nog wel in plastic. Hieronder zie je wat we hebben ingeslagen. Niet super veel afval als je het zo bekijkt, en het zijn niet eens mijn boodschappen, maar die van mijn vriend. Na de boodschappen hebben we lekker sushi geluncht, en dat maakte de hele faal van de Zwaluwhoeve alweer goed. Die avond moest hij werken en heb ik een avondje lekker Netflix gekeken en vroeg geslapen. Lekker.

foto 5-1

foto

Zaterdag
Ik sliep vannacht dus bijna 14 uur. Van ongeveer 10 uur tot 12 uur! Ik snap nog steeds niet hoe dat met mijn hele slaapritme zit. Ik denk dat ik gewoon iemand ben die extreem veel slaap nodig heeft. Ik word intussen ook niet wakker en dat ik denk van: ‘ik slaap nog eventjes door’. Nee, ik wordt gewoon 14 uur later pas wakker. Ik vind het jammer. Want als ik me fit zou voelen met 6 uur slaap (zoals ik van sommige mensen hoor) dan heb ik echt zo veel meer tijd in een dag! Maar als ik 6 uur slaap ben ik echt een hoopje ellende. Anyway. Ik voerde de kipjes (bij mijn vriend thuis hebben ze kipjes, erg leuk!). Mocht je niet composteren maar wel zero waste willen leven, dan zijn kipjes best een goede optie vind ik. Als je eieren eet, dan is het wel het meest handig. Want de kipjes kun je best veel overgebleven eten geven. Die middag moest mijn vriend voetballen. Ik wilde eigenlijk gaan kijken, maar ik ben echt een koukleum, dus uiteindelijk ben ik niet gegaan. Slechte vriendin ben ik hè? Eenmaal thuis hebben we een lekker Valentijnsdiner gekookt en gegeten! Woensdag komt ons namelijk niet zo lekker uit. We gingen beiden vegan eten, speciaal voor mij! Als voorgerecht zelfgemaakte Tabouleh salade (die ik later nog mooi mee kon nemen naar school als lunch), als hoofdgerecht Risotto en als nagerecht sorbetijs. En dan zeggen mensen dat vegan eten vies is! Nou dit was een feestje hoor. Risotto is na Sushi wel mijn favoriete hoofdgerecht denk ik. Let er wel op dat de wijn die je gebruikt biologisch is, dan is hij vrijwel altijd ook vegan. ‘Gewone’ wijn is dat namelijk niet. Wanneer wijn geklaard wordt, dan wordt er meestal vislijm (dit zijn gedroogde onderdelen van vissen), albumine (van ei), caseïne (van melk) of gelatine (van botten en kraakbeen van dieren, meestal varkens geloof ik) gebruikt. Die avond gingen we naar twee feestjes en uit in het centrum. Het was een geslaagde dag!

Zondag
Ik ben altijd zo lui als ik uit ben geweest! Lekker uitgeslapen uiteraard en uitgebreid ontbeten haha. Veel bankbehangen. We wilden nog even gaan wandelen omdat het ondanks de kou best lekker weer was, maar onze jassen waren nog kletsnat van die nacht ervoor (het regende keihard namelijk op de weg naar huis). Als avondeten gingen we burgers eten, voor mij vegan burgers. Toen we vrijdag in de Albert Heijn waren, dacht ik: ‘Als ik zelf burgers maak, dan hoef ik niet die in een plastic verpakking zitten te kopen’. En toen kwam mijn vriend toevallig een pak van Hak tegen, waarmee je zelf burgers kan maken. Proberen! Het zat namelijk in karton in plaats van plastic. En zo zie je, in de super kan je ook gewoon betere zero plastic keuzes maken. Maar eenmaal thuis kwam ik erachter dat er wel gewoon een plastic zakje in zat. Minder plastic wellicht, maar nog steeds plastic. Daarbij vond ik de burgers niet zo heel lekker. Er zit geen palmolie in en ze zijn dus vegan. Het had veel pluspunten, maar helaas. De zoektocht voor recepten om zelf burgers te maken gaat dus door. Een leuke uitdaging vind ik wel. Die avond kwamen nog wat vrienden van mijn vriend langs voor hun vakantie en daarna lag ik gespannen in bed. Want morgen, school.

Maandag
Ik was veel eerder op school dan ik hoefde te beginnen, want mijn vriend moest al wat eerder beginnen en ik ging mee. Drie uur lang heb ik dus lekker in de bieb gezeten en wat gesurfd op het internet. Maar toen begon school toch echt. En op de een of andere manier vind het dit keer echt niet leuk. De eerste dag is trouwens altijd vervelend, want ik word een beetje ontmoedigd door alles wat we moeten doen dit aankomende half jaar. Maar vandaag was alles ook gewoon heel erg vaag. En dat maakt de chaos in mijn hoofd nog veel groter. Maar goed, gewoon lekker kalm blijven. Uiteindelijk komt het allemaal goed! Nadat ik thuis even helemaal leeg was heb ik lekker de Sims gedownload! Ik zit er al dagen naar uit te kijken, maar toen het eindelijk was gedownload was het al laat. En morgen moest ik weer vroeg beginnen, dus ging ik maar braaf slapen.

foto 2-2
Zero waste lunch!

Dinsdag
Dag twee van deze vage schooldagen. Er werd al wat meer duidelijk. En vooral omdat er meer studenten veel niet snapten was ik al wat meer gerustgesteld. We waren redelijk vroeg vrij en in de eerste week valt het huiswerk altijd wel mee. Dus, ik heb de hele middag de Sims 3 gespeeld! Echt, de Sims is waarschijnlijk wel mijn favoriete spel ooit, ik vind het zo leuk. Ohja, en daarna had ik ook nog handbaltraining.

Woensdag
Een vrije dag! En de laatste de komende tijd volgens school. Het gaat een zwaar kwartiel worden heb ik al een miljoen keer gehoord. Dus, ik heb mijn dag uiterst niet-productief besteed. Na het stofzuigen en de boodschappen heb ik de hele dag de Sims 3 gespeeld! Heerlijk. Vanavond ga ik maar weer even naar de sportschool.

Liefs,
Romee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *