Weekoverzicht #33: Een hele week in een leeg gebouw

Hi! Welkom bij een kijkje in mijn leven. Afgelopen week eindigde mijn vakantie, ging ik schaatsen en werkte ik een hele week in een leeg gebouw! Lees je mee in mijn virtuele dagboek?

Donderdag
Ik werd wakker bij mijn vriend, die opstond om naar stage te gaan. Ik kon nog even blijven liggen en ging een tijdje later weg. Ik moest die middag werken. De reis duurde nogal lang door werk aan het spoor, genoeg tijd om een boek te lezen. Dat doe ik eigenlijk altijd in de trein. Dat vind ik echt een fijn moment, want thuis lees ik nooit. De tv trekt te vaak mijn aandacht, ik vind het jammer. Afgelopen week vond ik trouwens een zonnebril op straat. Ik wilde hem niet laten liggen omdat hij dan overreden zou worden denk ik. Ik heb hem opgeraapt en breng hem binnenkort naar de Kringloopwinkel. ‘S avond ging weer handbal trainen.

foto 4-3

Vrijdag
Vandaag ging ik weer sporten bij Basic-Fit. Ik deed een boxles, en wat was het saai. Dit is de tweede keer dat ik een groeples niets vind. Echt saai en ik was niet echt moe (meer mentaal dan). Ik werkte een aantal dingen van mijn to-do lijstje af die ik vandaag echt wilde doen, maar de afgelopen weken komen daar meer dingen bij dan dat ik ze afstreep. Daarbij was het ook zo koud dat ik het huis niet uit wilde. Als het niet hoeft doe ik het dus maar niet.

Zaterdag
Vroeg uit de veren, 7:00 sta ik op de werkvloer. Tot 11:00. ‘S middags gezellig naar opa en oma. Die avond kwam mijn vriend gezellig een weekendje naar mij. Doordat ik veel school heb en hij aan het afstuderen is zien we elkaar niet erg veel. Dus dan zijn dit soort dingetjes wel heel erg leuk. Pap en ik hadden speciaal boodschappen gedaan, want we gingen sushi en grill eten! Onze eigen benaming van zelf sushi maken en wat je erin doet bakken op een gourmetplaat. Erg leuk, ik kan het je aanraden! Sushi is zo’n gerecht die je zowel vegan als niet-vegan kan maken, en je vooral makkelijk samen kan eten. Ik doe namelijk lekker in de sushi wat ik zelf wil, en de rest doet dat ook. Daarnaast is sushi maken ook gewoon heel leuk. Wel vraag ik me af of dit nog kan als ik zelf boodschappen doe als ik op mezelf woon (ooit). Want sushibladeren zitten in plastic. Na de sushi (en het uitbuiken) gingen mijn vriend en ik naar de bioscoop, Red Sparrow. Ik ben erg fan van Jennifer Lawrence (vooral in de Hunger Games). Deze film is zo apart dat ik mijn mening niet zo goed kan vormen. Ik zou het steengoed maar ook slecht kunnen noemen. Ik zou zeggen, kijk vooral zelf. Ik verklap niets. Mijn filmbezoek was plastic-vrij, mijn afval was het karton van de popcorn en de entreetickets. Ik vraag me wel af of dit papier te recyclen is, dus dat moet ik nog even onderzoeken. Na de film nog een lekker Amaretto in de stad en toen mijn oogjes om 2 uur echt dichtvielen lekker slapen!

Zondag
De allerlaatste vakantiedag alweer. Ik ben redelijk uitgeslapen, want ik moest eruit om te gaan handballen. Het was weer een verloren zaak, dus heel leuk was het deze week niet. Maar goed, dat is geen reden om de rest van de dag niet leuk te maken! Mijn vriend en ik gingen naar de ijsbaan in Enschede om te gaan schaatsen. IJspret! Schaatsen is op het kaartje die je bij de kassa krijgt afvalvrij en natuurlijk heel leuk. Het is een goed voorbeeld van Experiences, not things. Het was erg gezellig en leuk. Toch nog even dat knusse wintergevoel meepakken. Toen we eenmaal thuis waren had pap pizza voor ons gemaakt. Zelfgemaakte pizza is lekker makkelijk vegan te maken, je kan er namelijk op doen wat je zelf wilt! Het is ook makkelijk op te delen, voor als andere mensen niet vegan eten. Hieronder zie je het laatste deel van de pizza, half vegan en half niet. De foto is half leeg, want tja, van schaatsen krijg je honger! Simpel toch? Je hoeft niet speciaal apart te koken. Er zit vegan kaas op mocht je je afvragen waarom die snippers zo op kaas lijken haha! Maar nee, geen bakmat, ik heb eigenlijk geen idee waarom pap die vandaag niet heeft gebruikt, jammer. We hebben hem wel!

foto 1-10

Maandag
Vandaag gaan we met school een nieuw project in. En we gaan het uitvoeren in een leeg gebouw in Zutphen. We gaan in dit lege gebouw aan het werk om er een concept voor te ontwikkelen, het staat namelijk leeg. Het is een fictief project, maar toch een beetje in de praktijk met een echte opdrachtgever. Er is hier zelfs een stukje aan gewijd op de website van Gemeente Zutphen. Twee van ons waren verantwoordelijk als junior-projectleider en zorgen dus voor de locatie. Zodat we wel stoelen, tafels en toiletpapier etc. hadden deze week. Zij hadden in het programmaboekje ook een heel stuk over een ‘zero waste week’ gezet! Ik was heel positief verrast! Het was de bedoeling dat je je eigen beker meenam en je eigen afval meeneemt naar huis om daar te scheiden. Wat een top idee! Helaas deed niet iedereen mee, maar het is zo leuk om een aantal studenten met hun eigen mok rond te zien lopen! Ik ben blij. Hieronder zie je mijn afval wat ik meenam van die dag, deze banaan gaat in de groene bak bij ons thuis. Uiteraard neem ik m’n afval altijd mee naar huis als ik naar school ga. Saxion scheidt haar afval namelijk niet, ik vind het schandalig. En dan les geven in MVO en Sustainable Accomodation. Ik zou me schamen. Maar goed, wellicht is er iemand geïnspireerd geraakt door de ‘zero waste week’, ik hoop het! Sporten deed ik ‘s avonds niet meer, ik was op. Ik beloof mezelf dat ik woensdag weer ga. Ook kwam vandaag een stuk online op mijn blog over een Kijktip: Het Succes van de Kringloopwinkel.

Dinsdag
De tweede dag van het schoolproject in Zutphen. En wow! Wat was het vanochtend druk in de trein van 8:05. Gisteren niet, toen had ik de trein van 7:05. Ik vermoed dat er een storing of wat is geweest vandaag. Wel kon ik vandaag dus om 7:15 opstaan! Ooo, en wat scheelt dat ene uurtje. Ik voel me fris en fit. Het is buiten al licht en ook niet meer zo koud. Perfect. Er gebeurde vandaag in onze projectgroep iets opmerkelijks (vind ik dan). Iemand uit mijn klas had een groot plastic bakje gekocht bij de Albert Heijn met exotisch fruit. Na ongeveer een paar hapjes wilde ze het bakje weggooien (met driekwart inhoud er nog in). Ze lustte de ananas niet en had geen honger meer. Er waren een aantal andere studenten die daar fel op reageerden: ‘Ga je dat weggooien?! Waarom?!’. Zij hebben het uiteindelijk opgegeten terwijl ik aan de andere kant moest glimlachen. Dit vind ik dus prachtig. Sommige mensen denken er niet helemaal bij na dat dat fruit van de andere kant van de wereld komt en dat plastic vervuilend is en er andere mensen in deze wereld sterven aan honger. Maar, anderen dus wel! En ik vond het mooi dat deze in de meerderheid waren (ik hield me zelf afzijdig hoor, echt!). Ik vind het zo jammer dat bepaalde privileges zo vanzelfsprekend zijn voor ons dat er op deze manier mee wordt omgegaan. Maar goed. Dat was wel het hoogtepunt van vandaag denk ik.

Woensdag
Vandaag was het ‘s ochtends al weer zo druk in de trein, om 8:05 naar Hengelo. Ongelofelijk. Ik dacht dus dat er een storing was gisteren omdat het zo belachelijk druk was. Maar blijkbaar is dit de normale gang van zaken. Het deed me een beetje denken aan de gekte van metro’s in Parijs met alle drukte, good memories. Ik was ook wel blij dat dit maar tijdelijk is, volgende week zit ik weer in de minder drukke intercity. Vandaag zaten we dus wederom in de Witte Vleugel in Zutphen. Ik merk dat mijn mind-set waar ik op heb gelet deze afgelopen weken me enorm helpt, ik probeer echt álles positief in te zien. En dat lukt me best goed, ik ben ervan overtuigd dat alles uiteindelijk goed komt. Ik loop helemaal bij. Dat cijfer waar ik laatst over baalde is aangepast naar een voldoende! Dat is fijn! Het project in Zutphen ging vandaag goed, maar ook best stroef. We komen erachter hoe moeilijk het is om met 30 mensen aan één project te werken. Maar ik vind het leuk. Rond half 8 was ik eindelijk thuis, helemaal natgeregend en met buikpijn van de honger. Op naar een lekkere vegan pasta in een warm huis. Het sneeuwt in ieder geval niet, daar ben ik al heel blij mee. Ik beloofde mezelf maandag dat ik vandaag wel zou gaan sporten, maar omdat het nu al wel laat is en ik echt leeg ben, heb ik besloten om niet te gaan. Lief zijn voor jezelf, dat is belangrijk.

Iets nieuws! Mijn favoriete liedje van deze week. Want ik vind het soms zó leuk om oude nummers terug te horen en dat te denken ‘O ja! Dat nummer bestaat ook nog ja!’. Door wekelijks mijn favoriete nummer te noemen hoop ik die nummers te bewaren. En het leek me ook gewoon leuk voor jullie. Want wat voor muziek luistert die Romee nou eigenlijk? Vaak oude muziek trouwens. Deze week:

Luniz – I got 5 on it

En deze week tekende ik ook weer een petitie. Ik vind petities een mooie manier om invloed uit te oefenen en je stem te laten horen. Ik tekende:
– Een petitie van Greenpeace voor statiegeld op kleine flesjes en blikjes. Want halleluja, wat zou dat mooi zijn! Blikjes zijn zowat de meeste dingen (naast sigaretten en kauwgom) die ik zo vaak tegen kom als ik afval ga prikken in de buurt.

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Weekoverzicht #33: Een hele week in een leeg gebouw”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *