Weekoverzicht #35: stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen

Hoihoi, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht! Het was best een intensieve week, waarin in naar de tandarts ging, de Circl gezocht in Amsterdam en ging (half dan) stemmen voor de Gemeenteraadsverkiezingen! Lees je mee?

Donderdag
Toen ik vandaag iets aan wilde trekken toen ik naar school ging, hing ik het uiteindelijk tóch weer terug in de kast en kleedde ik me om. Dus, meteen een knoop doorgehakt en het kledingstuk op de ‘wegbrengen naar de tweedehandskledingwinkel-stapel’ gesmeten. Belachelijk dat ik die überhaupt hebt, maar goed. Ik doe dit te vaak. Dan denk ik: ‘Ik doe het de volgende keer wel aan’, maar dat doe ik uiteindelijk nooit. Ik had zoals jullie weten frisse doelen en hupakee, weg met kleding! Wat een gestress op school voor de deadline van dinsdag! Het duurt nog even allemaal, maar wat een paniek. Ik gebruik mijn gezonde verstand en blijf lekker rustig. Het komt wel goed uiteindelijk! Het helpt me enorm om te denken aan grotere problemen als ik me zorgen begin te maken. Het is zó cliché dat weet ik wel, maar het helpt mij echt. Er zijn ergere dingen op de wereld, maar dan ook echt veel ergere dingen. Een vakantie boeken met onze vriendengroep blijkt erg lastig, en vandaag hadden we ook een soort beraad met ons handbalteam over een aantal zaken. Aan het eind van dag wilde ik gewoon meningloos zijn en op de achtergrond verdwijnen. Ken je dat gevoel?

foto 3-15

 

Vrijdag
Vandaag stond me een lange dag te wachten op school, er was echt genoeg te doen! Ik had mijn tijd niet goed ingeschat want ik had weer te weinig eten. Gelukkig had ik wel mijn katoenen zak mee en haalde ik net zoals vorige week afvalvrije broodjes bij de Jumbo! Toen ik in de trein naar huis zat was ik ook echt helemaal gaar. In de trein las ik ook eindelijk het boek ‘Start Nu’ uit. Ik deed er best wel lang over. Het gaat over het opstarten van je eigen micro-bedrijf (waar ik overigens nog steeds mee bezig bent, mocht je je afvragen hoe het daar eigenlijk mee gaat). Ik vind de verhalen die erin voorkomen heel gaaf, van ondernemers die zelf zijn begonnen en succesvol waren, maar de tips vond ik minder bruikbaar. Een beetje een middelmatig boek, jammer. Eenmaal thuis lekker naar de sportschool om even helemaal m’n hoofd leeg te maken met een lesje urban yoga. Het is weekend, yes.

Zaterdag
Vandaag moest ik weer werken, van 7:00 tot 17:00. En dat was best wel lekker eigenlijk. Het is best fijn om werk te doen waarbij ik niet te hard hoef na te denken. Na een weekje intensief denken (om het zo maar even te noemen) op school, is dit fijn. De dag vloog dus ook lekker voorbij. Eenmaal thuis ging weer in oma-modus haha, ik had namelijk geen plannen. Eerst ging ik met pap zelfgemaakte pizza eten, hmmm. En daarna in een lekker warm bad, nog meer hmmm. Ik ga niet zo heel vaak in bad, en als ik later zelf een huis heb zou ik er ook geen bad in nemen. Maar af en toe is het wel fijn, ik voelde me daarna helemaal lekker zen. Daarna een filmpje gekeken met pap, die uiteindelijk ging over man die gek werd (wat we beiden niet helemaal hadden verwacht). Het was een aparte film.

Zondag
In mijn oma-modus werd ik om 9:00 al weer wakker op zondag. Je kan er van zeggen wat je wilt, maar het voelt wel erg goed! Ik checkte mijn plantjes vandaag even, en er groeit een nieuw bloemkoolplantje uit! Wooo, wat kan ik daar toch blij van worden! Bij de eerste twee zaadjes kwam hij niet uit, maar drie maal is scheepsrecht hè. Je kan bij het moestuinieren er ook voor kiezen meer zaadjes in één gaatje te gooien, dan heb je grote kans dat er een plantje uitkomt. Maar, ik hou niet zo van die tactiek, het voelt een beetje als verspilling. ‘S middags moest ik weer handballen. Ik had er veel zin in en heb ook met plezier gespeeld. Maar we hebben helaas wel verloren, we hadden geen keepster. Dat is best wel belangrijk bij handbal haha. Eenmaal thuis nog wat huiswerk gemaakt en die avond lekker de hele avond televisie gekeken. Eerst studio sport en toen een aflevering Tegenlicht! Ik keek er stiekem al een beetje naar uit. Het onderwerp was ‘de worsteling van de groenmens’. Ik raad je aan de aflevering te bekijken, ik ben in ieder geval weer geïnspireerd geraakt! Een doel is om weer vaker afval te gaan prikken, nu het mooie weer er weer aan komt!

foto 4-9

Maandag
Een nieuwe week, helemaal fris. De eerste weken van school zijn voorbij, vandaag beginnen we aan een nieuw project en het oude is afgelopen. Fijn, een schone lei. Hopen dat ik de eerste toets heb gehaald, maar dat zien we later wel. Om de dag goed te beginnen ging ik voor school eerst maar even sporten, ik begon immers toch pas om 13:15! Lekker een lesje krachttraining, ‘Barbell strength’, mijn persoonlijke favoriet. Ik besloot vandaag de gewichten maar eens omhoog te gooien, van 2 kilo naar 5 kilo aan de stang en de overige oefeningen van 2.5 kilo naar 5 kilo. Dit klinkt wel heel zielig nu ik dit zo opschrijf haha, maar goed. Ik had het vorige keren best zwaar met 2 kilo, maar verbazingwekkend ging het met 5 kilo veel makkelijker allemaal. Ik ben tevreden! Ik was vandaag niet alleen in de groepsles, er was nog een mevrouw van laten we zeggen oma-leeftijd. En daar wordt ik heel vrolijk van, dat zijn wel echt #goals voor mij. Ik hoop dat ik op zo’n leeftijd ook nog krachttraining doe. Ik was echt impressed en heb er respect voor! Thuis lekker kalm aandoen en uitgebreid lunchen. De laatste loodjes van de toets van vorige week heb ik afgemaakt in de trein (persoonlijk reflectie en dat soort dingen, je kent het wel). Na school (om half 6 helaas dan wel), ging ik naar mijn vriend.

Dinsdag
Deadline dag. En dat merk je echt op school, iedereen heeft het erover en is er de hele dag mee bezig. Gelukkig had ik de meeste zaakjes al af en kon ik om 1 uur ook weer naar huis met de trein. Ik moest namelijk naar de tandarts. Ik schreef een tijd geleden over DIY Tandpasta en zei in dat stuk ook dat ik het recept nog even ging overleggen met mijn tandarts. En dat heb ik dus gedaan! Goed nieuws en slechts nieuw. Het goede nieuws (altijd mee beginnen) is dat zelf tandpasta maken helemaal oké is, ook mijn tandarts was van mening dat je zo goed zicht hebt op wat je erin doet. Het slechte nieuws is dat er één ingrediënt is die niet mag ontbreken, fluor. En heb je mijn recept gelezen, dan weet je dat het er niet in zit. Aan de ene kant denk ik: ‘Maar zo veel mensen die zonder afval leven doen dit!’ en aan de andere kant hecht ik toch wel heel veel waarde aan de mening van mijn tandarts, AKA de expert. Dus, dat staat voorlopig op de planning. Op zoek naar Fluor, hij zei dat ik het waarschijnlijk wel los kan kopen. Top! Gaan we doen. Ik ben vast niet de enige als ik zeg dat de tandarts me altijd vraagt of ik flos, en of ik dan de enige ben die braaf zegt: ‘Ja, maar niet iedere dag’. Blijkbaar is flosdraad voor mij geen goede optie, maar stokers wel, omdat de ruimte tussen mijn tanden best groot is (nu denk je vast dat mijn tanden er heel raar uitzien, maar ik heb 4 jaar netjes een beugel gehad, don’t worry). Dat is goed nieuws! Want ik was al van plan een alternatief voor flosdraad te gaan zoeken. De stokjes zijn plastic-vrij weet ik nu al, ik ga er binnenkort naar op zoek. Helaas deed het allemaal wel wat pijn toen de assistent voordeed hoe je ze moest gebruiken (tot bloeden, je kent het vast). Maar dan denk ik altijd maar heel hard hoe blij ik ben dat we toch betaalbare tandheelkunde in Nederland hebben, niet? Het bezoekje was trouwens niet helemaal afvalvrij, want ze leggen zo’n doekje op je borst tegen kwijl en al die taferelen. Maar goed, ik weet nog niet hoe ik dit ga vermijden. Ik heb van zero wasters gelezen dat ze een soort slabbertje meenemen naar de tandarts, maar ik weet nog niet helemaal wat ik hiermee ga doen. De aparte vraag over zelfgemaakte tandpasta was voorlopig al wel weer spannend genoeg. Vandaag besloot ik weer een item weg te doen, maar wel iets heel kleins haha. Deze button die je ziet op de foto kreeg ik vorig jaar opgestuurd door Sziget omdat ik in de eerste 24 uur kaartjes had gekocht. Lief, maar wat moet ik ermee? Mocht ik ooit weer gaan dan bel ik even om dit te annuleren. Eén van mijn vrienden die mee was naar Sziget wil hem wel hebben, dus dat is mooi. Weer een item minder.

foto 5-8

Woensdag
Het is zo ver, stemmen! Ik deelde het ook al op Facebook vandaag, stemmen vind ik heel belangrijk. Maar toch wil ik even verwijzen naar dit stukje wat ik een hele tijd geleden schreef. Ik vind namelijk dat je iedere dag kunt stemmen, iedere dag kun je voor een negatieve of positieve impact kiezen! Maar goed, ik ga vandaag niet zelf stemmen. Alweer! Tijdens de Tweede Kamer verkiezingen deed ik dat ook niet, maar mijn vader. Ik ben namelijk tevens weer niet in Enschede. Ik ga vandaag naar Amsterdam Zuid, naar The Circl, een circulair gebouw wat een initiatief is van de ABN-AMRO. Je weet misschien al wel dat ik geen klant ben bij de ABN, maar bij Triodos. Uiteraard neemt dit niet weg dat dit initiatief van ABN niet mooi is, integendeel zelfs! Wel vind ik dat de ABN nog flinke stappen moet maken als het gaat om duurzaamheid en MVO, maar dat is andere koek. Goed, deze dag duurt tot 4 uur en daarna ga ik naar mijn vriend, dus daarom stemt mijn vader voor mij. Ik vind het raar dat iedereen altijd zo lastig doet over het stemmen, want niemand verteld dat eigenlijk. Ik ga GroenLinks in Enschede stemmen, maar als we een Partij voor de Dieren hadden (helaas niet), dan stemde ik daarop. Ik stem vóór de zogenoemde ‘sleepwet’, ik denk dat ik me er genoeg in heb verdiept om ‘ja’ te kunnen zeggen. Zo las ik een tijd geleden het boek ‘Je hebt wél wat te verbergen’, aanrader, mocht je je willen verdiepen in privacy.

Het favoriete nummer van mij deze week is (p.s. dit is echt een goed workout nummer):

Imagine Dragons – Whatever It Takes

En ook tekende ik de afgelopen week weer een paar petities. Ik vind petities een mooie manier om je stem te laten horen én invloed uit te oefenen (als we het dan toch hebben over stemmen deze week, haha). Ik tekende:
– Deze petitie van Avaaz voor een volledig verbod op neonicotinoïden. Dit spul is namelijk giftig voor bijtjes. En gaat helemaal niet goed met de bijtjes, maar we hebben ze hard nodig! Mocht je nou nog meer invloed willen uitoefenen, kies dan vooral voor biologisch voedsel. Ook dit helpt de bijen, geen pesticiden meer!
– Deze petitie ook van Avaaz, die de minister van Binnenlandse Zaken van Colombia oproept om wat te doen aan de vernietiging van het Amazonewoud in Colombia.

Liefs,
Romee

 

0 thoughts on “Weekoverzicht #35: stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *