Weekoverzicht #36: een nare Phishing-mail

Hi! Leuk dat je er weer bent. Ik deel vandaag mijn afgelopen week waarin de tijd naar voor werd gezet, ik een creepy dreigmail kreeg en verder er eigenlijk niet veel bijzonders gebeurde in mijn leven (tja, ik kan wel gaan liegen, maar ik ben ook maar een simpele student haha). Lees je mee?

Donderdag
Ah! Wat een heerlijke dag. School begint pas om 10:15, de deadlines van dinsdag zijn voorbij, het bedrijfsbezoek zit erop en voorlopig alleen nog ‘normale’ school. Ik vind het wel even lekker. Toen ik om school zat checkte ik even mijn e-mail. En daar was er weer één hoor, een phishing mail. Ik schreef er eerder al wel over dat ik die wel eens krijg en er echt een vreselijke hekel aan heb. Maar deze kwam meer in de buurt van een dreigmail. Iemand had zogenaamd mijn telefooncamera overgenomen en had beelden van mij en wilde geld. Ha, ik wist uiteraard meteen dat het nep was. Maar, toch gooide ik deze niet meteen weg zoals ik normaal doe. Want dit vind ik echt een ander niveau van oplichting, dit is gewoon dreigen, de e-mail kwam ook best intimidered over. Er moet hier toch een meldpunt voor zijn dacht ik? Tijd om aangifte, een melding of zoiets te doen, want dit soort gestoorde mensen moeten echt ophouden. Toen ik op internet rondzocht vond ik toevallig een bericht van Opgelicht?! over deze e-mail. Miljoenen Nederlanders hadden deze e-mail ontvangen en sommige hadden zelfs geld overgemaakt! Wat een ramp. Het bleek uit Rusland te komen en ik vond ook een artikel over dat een man uit Enschede (yes!) de oplichter had misleid en zo zijn IP-adres heeft gevonden. Ik hoop dat de politie er wat mee doet. Het doet me denken aan een aflevering van Catfish waarin een bekend iemand vertelde dat iemand met haar laptop beelden van haar had gemaakt en had bedreigd. Wat vreselijk. Ik snap niet dat mensen zo in elkaar zitten. Goed, trap alsjeblieft nooit in dit soort troep #wijzelessenvanRomee. Door omstandigheden op school waren mijn vriend en ik er allebei klaar mee voor vandaag en besloten we lekker naar Zwolle te gaan en vooral niets meer voor school te doen, ha. We gingen lunchen bij Vito’s. Vito’s heeft van mijn 1 ster gekregen op TripAdvisor, en dan ben ik wel echt ontevreden hoor. Ze hebben helaas geen veganistische opties op de kaart staan, jammer. Dus bestelde ik een broodje zonder feta maar wel met nootjes en andere vegan dingen. Uiteindelijk kreeg ik het broodje mét feta en blijkbaar zit standaard op alle broodjes kaas op de bovenkant. Dat van die kaas op de bovenkant staat niet op de kaart en dat vind ik slecht, ook voor mensen met allergieën. Dus, dubbele vegan faal. De serveerster bood netjes haar excuses en wilde het broodje weer meenemen. Dus toen vroeg ik: ‘Gaan jullie deze dan weggooien en een nieuwe maken?’. Het antwoord was ‘Ja’. Dus heb ik gezegd dat het oké was en het broodje toch opgegeten. Kijk, vegan eten is voor mij ook een statement tegen de eigenaar ‘Ik wil geen dierlijke producten, dus bied iets anders aan’. Maar ik ben er niet allergisch voor, ik ga ook niet dood als ik het opeet. Dus dan eet ik het liever op dan dat een vers broodje wordt weggegooid omdat ik vegan wil eten. Soms is het een belangrijker dan het andere. Ook serveren ze bij Vito’s alle broodjes standaard in een plastic/papier-achtige wrapper met daaronder nog een servetje. Ik heb gevraagd of ze beiden wilden weglaten voor mij. De wrapper hebben ze weggelaten, maar het servetje niet. Beter, maar nog niet wat ik wilde. Mijn jus d’orange die ik zonder rietje bestelde kwam trouwens wél zonder rietje. Ook vond ik het erg lang duren voordat we werden geholpen. Al met al vond ik het dus niets, jammer. Maar, mijn vriend is wel grote fan dus wellicht kom ik nog wel eens terug (en bestel ik alleen een drankje). Maar, om maar even positief te eindigen. Het ging al wel beter dan in een van mijn eerste weekoverzichten toen we daar ook gingen lunchen. Toen was ik vergeten de wrapper vergeten te weigeren. So, i’m making progress! En daar gaat het om. In de trein van Zwolle naar Enschede was het ontzettend druk, wat ik nog steeds niet begrijp want het is altijd zo. Eenmaal thuis was ik gelukkig net optijd voor de eerst EK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Hongarije! Oee, en dat was echt heel erg leuk, een mooie wedstrijd. Uiteindelijk wonnen ze met 19-18, zo spannend! Naar training fietste ik door de stromende regen (maar daar kan ik tegenwoordig niet meer van balen dus ik maak echt voortgang qua mindset). Maar, na de training werd duidelijk dat de fiets van iemand uit mijn team was gestolen! Tja, en daar ging mijn vertrouwens in de mensheid weer (vanochtend ook al). Zo, en nu ben ik weer klaar met klagen! Het overzicht dat deze dag is wel heel erg lang, zal ik de rest van de week maar overslaan? Geintje natuurlijk.

Vrijdag
Als er nog een lichamelijk iets is wat ik aan mezelf zou willen veranderen is dat mijn slaapbehoefte. Maar echt. Ik wil ook 6 uur kunnen slapen en me fit voelen. Maar door school sta ik deze dagen veel vroeg op (en dan ook de zaterdag want dan werk ik om 7:00), en ik kan dat echt slecht hebben. Ik word niet per se chagrijnig, maar wel heel erg afwezig. Ik val in slaap in de trein, heb veel moeite met opletten op school en ga dingen afzeggen. Gisteravond gingen vrienden van mij borrelen om 22:30, maar toen sliep ik al. Ik weet niet of je jezelf kan aanleren om niet moet te zijn met weinig slaap, maar mocht je de oplossing weten, let me know! Wat ik al wel probeer is ongeveer iedere dag dezelfde tijden handteren met opstaan en gaan slapen. Maar goed, ik ben altijd al zo geweest en dat zal vast ook altijd zo blijven. Misschien is het maar goed dat ik mijn grenzen ken. Vanochtend toen ik het station zag ik wat je op de foto hieronder ziet, afval van D66. Ik snap er niets van, wie wil nou zo’n imago door troep op straat. Ik vind het sowieso schandelijk hoe de Nederlandse politiek reclame maakt tijdens de campagnes, ik neem nooit iets aan. Ze delen altijd van die prullaria uit waar niemand wat aan heeft, en zoals je hier ziet veroorzaakt het ook nog heel veel afval. In 2018 kan je ook anders reclame maken, dus dat is gewoon slecht. Vooral als politici dan zeggen hoe goed ze het met het milieu voorhebben. Je kan echt overal reclame maken, telefoons (bijvoorbeeld Spotify en Youtube), online borden op straat, of de radio, er zijn zo veel afvalvrije opties. Erg jammer. Vandaag nam ik trouwens weer eens mijn bananenschil mee naar huis, maar op een andere manier. Ik had geen broodtrommel mee, dus dronk ik mijn waterfles leeg en deed ik de schil daarin. Lekker multifunctioneel! Thuis doe ik de schil bij het GFT-afval. Vroeger dacht ik altijd: ‘groenteschillen en dergelijke hoef ik niet mee te nemen naar huis, dat vergaat van zelf dus dat kan hier ook wel in de prullenbak’. Maar! Zo is het dus niet. Als bijvoorbeeld bananenschillen bij het GFT-afval gaan, dan worden ze goed gecomposteerd en maken ze er nieuwe grondstof van. Maar, beland het bij het restafval dat komt het op de afvalberg (iel!) en wordt het begraven onder ander afval. En dan kan het niet goed afbreken en gaat het methaangas produceren. En methaangas is heel schadelijk voor het milieu, het is ongeveer 23x keer zo slecht als CO2! Dus, daarom is het zo belangrijk om te scheiden! ’S Avonds deed ik nog een lesje Urban Yoga in de sportschool en sliep ik lekker op tijd.

foto 3-19

Zaterdag
Ik stond op voor een lange werkdag van 7:00 tot 17:00. Gelukkig vind ik mijn werk leuk, dus dan valt allemaal reuze mee. Mijn loonstrookje van gisteren viel een beetje tegen, dus die lange werkdagen mogen ook wel weer haha. Sparen, sparen, sparen. Na werk ging ik thuis lekker eten en tv kijken. Twee uurtjes later moest ik ook al wel weer weg, vandaag had ik een handbalwedstrijd. Om kwart voor negen stond ik op het veld. Helaas verloren we de wedstrijd, maar we gingen best goed vind ik. Over twee weken is onze laatste wedstrijd van het seizoen alweer. Toen ik weer thuis was ging ik meteen door naar vrienden, want als ik op de bank ga zitten zak ik helemaal in, dan word ik moe. Daar nog even gezellig gezeten en toen de stad in, lekker uitgaan. We zijn op meerdere plekken in Enschede geweest, maar overal viel de muziek een beetje tegen vond ik. Gelukkig drukte dat de pret niet, maar om 4:30 vond ik het wel weer mooi geweest (de tijd ging ook een uur vooruit, hè). Ik had wel honger dus zijn we nog even naar de muur in Enschede geweest. Een tijd geleden schreef ik dat ik de fout in was gegaan bij Ji-Nos, daar krijg je je patat namelijk in een plastic bakje (nee, bedankt!). Dus dit keer gingen we naar de Muur en daar krijg je de patat in een papieren zakje. Ik vroeg of ik de mijne zonder vorkje mocht (in eerste instantie zei ik ‘zonder rietje’ en die vrouw keek me heel raar aan, ik ben die twee woorden inmiddels al zo gewend haha!) en hupakee, plasticvrije patat! I am making progress! Ik besloot het papiertje mee te nemen naar huis en daar bij het papieren afval te doen. Om 5:00 lag ik tevreden in mijn bedje.

foto 4-13

Zondag
Vandaag was ik dus vrij, en dat gebeurd echt bijna nooit op zondag. Ik werd om 13:15 wakker en het voelde niet echt goed. Want ik wist al meteen dan ik dan s’ avonds niet goed kan slapen. Snel naar beneden gegaan! Mijn planning was om een blogpost in de plannen voor morgen en daarna had ik nog huiswerk. Dat alles had ik om 15:55 af, pfieuw! Want om 16:00 kwam er weer een wedstrijd van de Nederlandse handbaldames op tv! Weer tegen Hongarije. Wat een spannende wedstrijd weer. Helaas verloren ze met 22-23 omdat het laatste doelpunt van Nederland werd afgekeurd (waar ik het overigens nog steeds niet mee eens ben maar goed). Toen was het half 6. Ik had nog best veel van de dag over, dus besloot me maar enigszins nuttig te maken door wat dingen voor deze blog op een rijtje te zetten. Daarna zat ik maar wat rond te snuffelen op Youtube en uiteindelijk was het al 22:00. Zo laat probeer ik meestal wel te slapen, maar dat lukte vandaag echt niet. Ik was ten slotte ook maar 9 uur op geweest, en gisteren 22. Maar goed, uiteindelijk val je altijd wel in slaap.

Maandag
Ik was vandaag van plan om 8:45 op te staan en te gaan sporten. Maar, omdat ik ’s avonds ook verder niets had gepland, besloot ik dat te verschuiven naar de avond. Dus ik sliep lekker uit tot 10:15! Ik moet vandaag alleen naar school voor een presentatie van 8 minuten dus het was een hele fijne dag. Om 13:00 was ik op school om nog wat dingetjes voor te bereiden, 15:00 was de presentatie en 17:00 zat ik weer in de trein naar huis. Uiteindelijk ben ik wel heel mijn dag kwijt voor zo’n presentatie. Toen ik om 12:15 met de trein naar school ging was het een hele lange trein, met heel veel plek. En om 17:00 kwam er een heel lullig klein treintje aan waardoor we allemaal in een hoekje werden gedrukt, ik snap het niet. Eenmaal thuis besloot ik écht gezond te gaan eten vandaag, ik maakte voor mezelf een heel bord met groente, hmmm. Zoals ik mezelf had beloofd ging ik daarna (eerst de douche schoonmaken want dat is mijn klusje in huis) sporten. Ik deed een wielrenles die ik uiteindelijk niet helemaal afmaakte want allemachtig wat was dat zwaar, zweten! Wel goed uiteraard. Ik wilde daarna nog even gaan touwtjesspringen maar het springtouw was gestolen zei de man van de sportschool. Wat ongelooflijk sneu is dat zeg. Mijn slaapritme is nog steeds niet prima want ik kon niet slapen om 22:00. Ik heb 10000 miljoen ideeën in mijn hoofd zwerven die ik wil doen en wil doen. Ideeën, plannen, creatieve uitspattingen. Binnenkort ga ik maar even een lijstje maken denk ik, dan slaap ik vast weer.

foto 5-12

Dinsdag
Vanaf het moment dat ik om 6:15 opstond voelde ik me niet zo tof helaas. Misselijk, moe en hoofdpijn. *zucht*, en dat terwijl het een rustige en lekkere dag zou worden. Ik ging wel naar school, want wil je me vloeren dan moet je wel met wat beters komen. In de trein viel ik slaap (oeps!) en schrok ik even later spastisch weer wakker, de mevrouw naast mij schrok zich dood volgens mij. Ach, zo kan ik toch nog lachen. Op school deed ik goed mee en maakte ik flinke stappen voor de aankomende toetsen. Uitstellen is iets wat ik juist niét zo goed kan, gek hè? Ik word daar namelijk een beetje onrustig van, als ik alles op het laatste moment moet doen (maar ik zou mezelf ook weer niet omschrijven als een stresskip). Om 14:00 heb ik het toch opgegeven en ben ik naar huis gegaan (de lessen waren om 11:00 gelukkig al klaar). Daar heb ik de hele middag eigenlijk in bed gelegen en heb ik Youtube filmpjes gekeken (heerlijk). Waaronder deze undercover beelden in het Dolfinarium en vooral heel veel filmpje van Ditgebeurterals. Ik poste er ook een stukje over op Facebook en schreef eerder ook een stukje over de documentaire The Cove (die moet je echt zien vind ik). Ik kan wel janken om dit soort dingen, wanneer houdt die ellende nou eens op? Uiteindelijk ben ik wel gaan trainen ondanks dat ik me niet zo top voelde. Ik ben daarin best streng voor mezelf, niet kosten = niet ziek vind ik. Het ging best oké, gelukkig kon ik daarna lekker warm douchen.

Woensdag
Mijn vader vertelde dat wel meer mensen last hebben als de tijd vooruit gaat. En als je dan ook nog tot 5:00 uitgaat, dan wordt het er niet beter op. Gelukkig kon ik vandaag al wat langer slapen, tot 8:00! O, wat fijn. Ik voelde me weer stukken beter, maar viel wel weer bijna in slaap in de trein. Vandaag kreeg ik ook een berichtje van een vriendinnetje die ik ook blogt dat ze een week lang mijn 365-challenge gaat doen, maar dan een week, en ze gaat erover bloggen! Wat leuk zeg. Ik zal jullie binnenkort laten weten waar de link te vinden is. Op school ben ik als een van de weinigen gebleven om naar de laatste les te gaan en dan voel ik me toch stiekem wel een beetje trots. Het plan was om vanavond lekker All You Can Eat Sushi te gaan doen, maar helaas zat het allemaal vol. Dus, na school ga ik door naar mijn vriend en eten we thuis wat lekkers. Helaas klinkt dat wat makkelijker dan gedaan want de NS ging moeilijk doen. Seinstoring en een uur omreizen met daarin leuke wachtminuten in de regen. Tja, ik blijf een Nederlander hè, klagen doe ik altijd.

Mijn favo-liedje van deze week: Dua Lipa – IDGAF

Ik tekende afgelopen week weer een petitie, ik vind petities een mooie manier om je stem te laten horen en invloed uit te oefenen. Ik tekende:
– Deze petitie van Amnesty International, om twee mensen vrij te laten. Ze zitten vast omdat ze kritiek hebben op de regering van Ethiopië.

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Weekoverzicht #36: een nare Phishing-mail”

 1. Wat goed om in restaurants zo op te letten. Zo maak je het normaler dat mensen geen wegwerpmeuk bij hun eten willen. En ten minste een vegan optie op de kaart is toch niet heel gek tegenwoordig!

  Minder slapen is geen goed idee hoor! Te weinig slaap is slecht voor je hormoonbalans, je vetverbranding, energiehuishouding, je humeur, je vermogen om te leren… voor alles!

  Voel je je inmiddels weer wat beter?

  1. Nee, inderdaad. Het is ook wel heel fijn als het op de kaart staat want dat hoef je er niet altijd naar te vragen. Nee klopt wel helaas, maar als ik dan toch een superkracht zou mogen kiezen hihi! Ik voel gelukkig al weer stukken beter, lief dat je het vraagt 🙂

 2. Dus, daarom is het zo belangrijk om te scheiden!
  Mooie oplossing voor je bananenschil 🙂
  Bij mij op werk staan er wel 4 afvalbakken om afval te scheiden (rest, GFT, plastic en bekers), maar ik heb een keer met de schoonmaker staan praten en hij zei dat eigenlijk al het afval weer bij elkaar gegooid wordt, behalve de bekers! Dus daar is het alleen nuttig om de bekers te scheiden… Beetje zonde dus, denkt iedereen dat-ie goed bezig is, wordt het ‘s avonds alsnog allemaal bij elkaar in 1 afvalzak gegooid (behalve de bekers).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *