Weekoverzicht #37: ik vierde Pasen!

Hoihoi, leuk dat je er weer bent! Vandaag deel ik mijn afgelopen week met jou in een weekoverzicht. Ik ging weer eens afval rapen, spijbelde en ik vierde Pasen! Lees je met me mee?

Donderdag
Ooo, tijd om te biechten. Misschien was je al wel verbaasd toen je net las dat ik ging spijbelen. Het past niet bij mij. Ik zou mezelf geen nerd noemen, maar ik ben wel áltijd aanwezig en heb tot nu toe al mijn toetsen gehaald. O help, ik ben wel een nerd. Maar goed, I’ll wear that with pride! Haha. Ik moest vandaag dus van half 9 tot 10 naar school. Dan moet ik om kwart voor 6 opstaan en ben ik bijna 3 uur onderweg voor 1,5 uur les. Daarbij was ik bij mijn vriend en die moet dan ook 2 uur eerder opstaan voor mij. Dus, ik ben niet naar school gegaan, rond die tijd. Ik ben later wel gegaan haha! Ik ben zo’n slechte spijbelaar. Ik had nog wel wat te doen en ik moest toch richting huis en op school ben ik veel productiever. Veel productiever dan wanneer ik om 5:45 opsta! Wist je dat het wetenschappelijk is bewezen dat wanneer je iets langer uitslaapt (dus tot 8:00 ongeveer) je beter presteert op school (en vast ook op je werk)? Ik las het in het Psychologie magazine. Nadat ik alles af had gemaakt op school ging ik nog even wat printen. Ik heb voor pap’s verjaardag van vorig jaar kaartjes voor FC Twente gekocht! Weet je nog? Experiences, not things. Blijkbaar moet je voor de wedstrijd je tickets per se uitprinten! Wat een onzin, dat vind ik wel heel slecht van FC Twente. Per wedstrijd kunnen er 30.000 mensen in het stadion, dat zijn 30.000 pagina’s! Nou zijn er ook veel mensen met een jaarkaart en dergelijke, maar alsnog. Het is wel 2018 jongens. Ze hebben bij Saxion het printsysteem aangepast, dus het lukte me allemaal niet. En waar ik vorige week mijn vertrouwen lichtelijk verloor in mensen door een vreemdeling, werd ik vandaag heel vriendelijk geholpen door een totaal vreemde! Een medestudent bood aan de tickets voor me uit te printen en ik hoefde ook niet te betalen. He just made my day. Daarna kon ik lekker vroeg naar huis en kon het weekend beginnen! Die avond had ik nog training, maar het ging allemaal zo slecht dat ik even klaar met mezelf was haha.

Vrijdag
Goede vrijdag! En het was ook echt een goede vrijdag ha! Lekker vrij van school. Spannend nieuws, om 11 uur had ik een afspraak in het ziekenhuis bij de laserafdeling. Iek, dat klinkt eng toch? Het is een laser voor ontharing, ik wil namelijk mijn oksels permanent laten ontharen! Dat is duur, en pijnlijk. Maar het lijkt me geweldig en ik heb er flink voor gespaard. Nooit meer scheren, joehoeee. Volgende week heb ik mijn eerste afspraak! O, wat spannend. Het gesprek duurde niet zo heel lang. Ik was nog nooit in het nieuwe ziekenhuis van Enschede geweest (gelukkig), maar wat is het mooi geworden! Ik stond al snel weer buiten en besloot gauw naar de sportschool te gaan. Ik vind het fijn om zo vroeg mogelijk op de dag te gaan, want uitstellen is echt mijn hobby niet. Ik gooide mijn gewichten vandaag wat omhoog, naar 10 kilo (ja, ik ben echt een sportschool mietje hoor), maar daardoor deed de stang in mijn nek erg pijn (ik hoop dat je snapt wat ik bedoel, zo’n stang met gewicht eraan die je dan op de schouders zet om squats te doen). Beetje lastig, ik ben na even weer terug gegaan naar 5 kilo. Als ik mijn buikspieren train in de groepslessen dan doen mijn nekspieren ook altijd meer pijn dan de buikspieren, dat lijkt me vast niet de bedoeling. Na het sporten ging ik met een vriendinnetje afval rapen. Het is al weer een hele tijd geleden dat we gingen! We gingen aan de Heutingstraat aan de slag en wat een reacties riep het deze keer op. We kwamen een man tegen die ons de andere richting op stuurde want het deel waar wij heen liepen had hij de dag ervoor al gedaan (zo fijn om te horen dat andere mensen ook meedoen) en een  andere vrouw bood het vriendinnetje waarmee ik samen was nog chocolaatjes aan! Wat schattig. Het is best leuk om te horen dat we goed bezig zijn, maar stiekem hoop ik toch mensen te inspireren om zelf ook af en toe iets op te pakken, al is het maar één ding. Ik gooide vandaag iets weg wat ik nog niet zo lang heb, helaas. Vorig jaar ging ik op vakantie en kocht ik een soort plastic toilettas (dat verbaasd je vast, hier kun je lezen waarom), die is nu dus al kapot en gaat bij het plastic afval (als het goed is mag dit erin). Gelukkig had ik nog een soort reserve. Hierin zat de make-up die ik wat minder vaak gebruik, ik heb echt veel make-up haha, ik kreeg vroeger heel veel en weggooien doe ik niet (de geoefende make-upper denkt nu vas: ‘neeee’, ik weet dat make-up lang bewaren niet de bedoeling is, maar toch gooi ik het niet weg). Deze gebruik ik nu dus voor mijn ‘normale’ make-up en de extra make-up ligt nu los in mijn kast. Ik voel me wel heel verwend zo. Ik ging even door de make-up heen en vond het kleine flesje wat je op de foto ziet. Er staat lip cote op, maar het rook naar nagellak. Ik weet niet wat het is, dus het gaat weg. Deze gaat helaas wel bij het restafval. 

Zaterdag
Time to earn some money! Ik moest weer werken. Vandaag was een beetje gek, want ik kon veel eerder weg dan verwacht, om 1 uur al. En toen had ik nog een hele dag over! Ik ging met pap even de stad in om wat boodschapjes te doen, we kochten ook de nieuwe vegan Ben & Jerry’s, chocolate fudge brownie! Lekker! Ik had heel veel energie vandaag, omdat ik zo ineens vrij was. Ik wilde graag van alles doen, maar eigenlijk kon niemand wat leuks doen van onze vriendengroep. Uiteindelijk zat ik de middag lekker te bloggen, keek ik een film met pap en sliep ik redelijk vroeg #omaRomee, maar niet zonder de Ben & Jerry’s te proeven, en die was heel lekker! Ik zou het niet nog eens kopen denk ik, want het is niet echt gezond uiteraard en een bak kost 6 euro. 

foto 1-24

Zondag
Ik stond lekker fris en fruitig op haha, tijd voor een goede wandeling! Ik ging met pap mee ongeveer 10.000 stappen wandelen, en dat is echt een goed begin van de dag. Rond de middag haalden we mijn vriend op van het station en gingen we door naar opa en oma. De hele familie kwam vandaag daar. We gingen samen gezellig uiteten bij Het Middelpunt! Hmmmm. Ze hebben helaas geen vegan gerechten op de kaart staan, maar ik had vrijdag even gebeld voor de zekerheid. Alles was top geregeld! Als voorgerecht had ik heerlijke champignons en als hoofdgerecht een couscous met een soort tahin-stoofpotje met groente. Het smaakte een beetje naar een Libanees gerecht wat de moeder van mijn stiefvader altijd maakt, heel lekker! Helaas vergat ik een foto te maken. Het was ook allemaal geen probleem dat ik vegan eet, de service was heel vriendelijk en goed! Na het eten gingen we naar het Paasvuur in Buurse. In het oosten van het land is het gebruikelijk om tijdens Pasen een hele berg van takken te bouwen en die dan in de fik te steken. Ik zou hier eigenlijk op tegen moeten zijn denk ik (want ja CO2 uitstoot en onnodig dingen verbranden), maar heel stiekem vind ik het altijd heel leuk. Ze willen het gaan verbieden hoorde ik ergens in de wandelgangen om het zo maar te noemen. Mij hoor je niet klagen (want ik snap het wel), maar ik sta ook niet te springen van blijdschap. Daar midden in Buurse zag ik iemand met een FairPhone! Zo leuk. De FairPhone is de eerste modulaire telefoon en de allerduurzaamste (is dat een woord?)! Zo zie je nog eens wat in Buurse.

Maandag
Nog een vrije dag! Met een Paasontbijt! Maar wel lekker vegan haha, uiteraard. Mijn vriend was er nog steeds en omdat hij tegenwoordig 40 uur per week afstudeert geniet ik echt van zulke dagen. We schoten wat foto’s voor mijn webshop (waar ik al zo lang mee bezig ben maar nog steeds niet af is), en ik ben er zo blij mee! Ik vertel het al zo lang op deze blog, maar het komt dichtbij, echt! Daarna gingen we gezellig shoppen in Enschede. Ik kocht uiteraard niets, behalve dit lekkere vegan, zero-waste ijsje! Hmmm. Het was een gezellige middag. Daarna gingen we lekker sushi maken thuis, een gerecht wat je heel makkelijk vegan kan maken! Sushi is mijn favoriete gerecht denk ik. I just love it. En daarna, gingen we naar de Paaskermis! Ik ben gek op de kermis, lekker in attracties zonder dat je helemaal naar een pretpark hoeft (wat ik ook graag doe trouwens). De lichtjes zijn ook zo leuk. Ik vind het gewoon leuk. Het is niet heel milieuvriendelijk denk ik, maar het zou wel kunnen d.m.v. duurzame energie. Daarbij valt het ook in de categorie Experiences, not things. Pasen was top!

Dinsdag
Terug naar school. Om 6:30 zou de wekker gaan, maar ik was al eerder wakker! Wow, dat gebeurd nooit. Ik ben lekker uitgeslapen door dit weekend denk ik. Ik was dus ook helemaal niet moe op school. Het zijn de laatste twee weken van dit kwartiel dus de motivatie zit wel goed. Na de lessen ben ik wederom even gebleven om wat huiswerk te maken. Het gaat allemaal goed! Mijn handbaltraining ging vandaag niet door en dat voelt dan altijd zo raar. Ik heb echt een vast weekritme en als dat dan wordt veranderd dan voelt dat gewoon raar. Ik besloot in de middag lekker te gaan sporten en daardoor was ik de hele avond lekker vrij.

Woensdag
Mijn les viel uit! Wieeehoeee. Dat is extra leuk vandaag want de enige les die ik had was van half 9 tot 10. Dus, uitslapen! En daarna ging ik weer wandelen met pap, anderhalf uur later waren we pas weer terug, pfff. Ik plantte wat nieuwe plantjes voor in mijn moestuin (ik kreeg van veel mensen op school moestuintjes van de Albert Heijn, lief) en mijn eerste bloemkoolplant ging naar buiten. Ik ben zo benieuwd. Ik was van plan niet te veel te doen en ging dus lekker naar de bibliotheek in de middag. Als er een nieuwe maand is zijn er altijd nieuwe tijdschriften en dat vind ik leuk. Helaas waren er een aantal mensen die heel luid aan het praten klagen waren over Nederland en hoe het hier allemaal gaat (heel random, ja). Ik ben uiteindelijk weggegaan want daar heb ik echt geen zin in hoor, daháág. De rest van de middag verveelde ik me eigenlijk zowaar. Het schijnt goed voor je te zijn, je vervelen. Maar ik vind het niets. Ik kan huiswerk gaan maken ja, maar daar heb ik geen zin in #surprise. Ik ga zodadelijk even naar de sportschool denk ik, ik moet even goed kijken wat ik ga doen, want de spierpijn van gisteren is echt bad.

 

Mijn favoriete liedje van deze week: Imagine Dragons – Believer

Ik tekende afgelopen week weer een petitie. Ik vind petities een mooie manier om je stem te laten horen en invloed uit te oefenen. Ik tekende:
– Deze petitie Avaaz, aan de investeerders van een project in Amazone. Een Canadees bedrijf wil namelijk goud gaan mijnen in het Amazonegebied, krankzinnig. Het gebied zal vernietigd worden, en dat wil ik niet.

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Weekoverzicht #37: ik vierde Pasen!”

  1. Goed bezig met afval rapen joh. Zo gaaf dat je dat doet. Vis hier (nu de sneeuw smelt) ook weer van alles uit de bermen. Gisteren nog drie plastic zakken met visafval tussen braamstruiken. Onbegrijpelijk, want tien meter verderop is de zee, altijd wel een meeuw die je er een plezier mee doet.

    In Finland beginnen middelbare scholen later, om reden die jij noemt. Ook hier in Noorwegen zijn er experimenten mee.

    Fijne week had je 🙂

    1. Jij ook goed werk! Inderdaad, zo kan in ieder geval een beestje het niet opeten. Mijn school begint om 8:30 wat best een normale tijd is. Alleen mijn trein komt om 8:00 en 8:30 aan en als ik die laatste neem dan kom ik te laat. Daarbij woon ik ook een uur reizen van school af dus dat maakt het allemaal lastig. Wel leuk die experimenten trouwens, 6:15 opstaan is geen pretje!

  2. Jij ook goed werk! Inderdaad, zo kan in ieder geval een beestje het niet opeten. Mijn school begint om 8:30 wat best een normale tijd is. Alleen mijn trein komt om 8:00 en 8:30 aan en als ik die laatste neem dan kom ik te laat. Daarbij woon ik ook een uur reizen van school af dus dat maakt het allemaal lastig. Wel leuk die experimenten trouwens, 6:15 opstaan is geen pretje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *