Weekoverzicht #45: mijn eerste bestelling van Loose is geleverd!

Hi! Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht! Inmiddels probeer ik al 45 weken wekelijks te laten zien hoe ik probeer te leven, vegan, zonder afval en met positieve impact! De afgelopen week leverde de eerste bestelling van mijn webshop Loose, lees je mee?

Donderdag
Vandaag kon ik uitslapen! Althans, dat dacht ik. Onze buren hebben ook een hond en die ging vroeg in de ochtend de hele tijd blaffen. Hier kan ik dus echt heel erg geïrriteerd door worden, voed je dieren gewoon normaal op alstublieft. Ik moest ‘s middags wel gewoon naar school, voor 1,5 uur. Mijn reistijd is dan langer dan de tijd die ik op school zit, dus die reistijd probeer ik dan maar nuttig te besteden. Eenmaal in Enschede besloot ik even een kijkje te gaan nemen bij kringloopwinkel Het Goed. Ik ben altijd gek op tweedehands shoppen, ook zonder iets te kopen eigenlijk. Altijd leuk om zien wat ze allemaal hebben! Vandaag was ik wel degelijk op zoek naar iets, een mand voor op mijn fiets. Voor mijn bestellingen van Loose is het wel handig dat ik die heb. Ik vond een mooie picknickmand van perfect formaat voor maar 4,95! Dat is nog een fijn. Ik zoek spullen altijd eerst tweedehands, en dan pas nieuw. Dat scheelt heel veel grondstoffen (en mij geld) en is dus veel duurzamer. Eenmaal thuis had ik nog wat voor school te doen en ‘s avonds ging ik trainen. Tijdens het douchen begon ik aan een nieuw body-zeepje van de Lush! Een hele lang tijd geleden kocht ik er flink wat zeep in, omdat er in Enschede geen vestiging in. Ik vond dit zeepje (ik ben de naam vergeten) nogal stroef en niet echt fijn voor je huid dus. Maar, het geurtje was wel heel lekker. Afvalvrije zeep is makkelijk verkrijgbaar bij de Lush, en daarbij is het gewoon wel een heel goed merk.

Vrijdag
Vandaag had ik heel veel gepland om te doen. Ik had een heel to-do lijstje opgesteld, ik ben daardoor altijd veel actiever en productiever. Om 6:00 stond ik naast mijn bed om naar school te gaan! Ik had 1 les van 8:30 tot 10:00 en volgensmij was ik de enige van mijn klas die is komen opdagen. Classic. In de trein naar school begon ik al met wat kleine klusjes. In de les maakte ik goede slagen voor het desbetreffende vak zodat ik het vroeg in kan leveren en dus ook vroeg van mijn vakantie kan genieten! Daarna had ik een deadline van een andere toets die ik afrondde en inleverde. Gauw naar huis en wat boodschappen doen in stad, vooral cadeautjes. Eenmaal thuis gauw omkleden en naar werk. Werken, thuis koken. Eten, daarna een bestelling klaarzetten voor aanstaande zondag en even m’n plantjes verzorgen. Daarna heb ik een nieuwe telefoon besteld! Heel spannend, maar misschien verbazingwekkend! Daarover later meer. Sporten en ‘s avonds een blogpost klaargezet voor maandag en toen nog wat tijd over voor een aflevering van the handmaids tale! Zo, wat een dag.

Zaterdag
Mijn lieve moeder is vandaag jarig! Ik moest echter wel de hele dag werken. Daarna nog even lekker in de zon genoten, mams verjaardag gevierd en ‘s avonds vooral niet te veel meer gedaan. Weekend is weekend (soms dan).

Zondag
Wiehoeeee, vandaag een dagje naar de Rutbeek, een plas in Enschede. Zulke dagen zijn zo fijn! Zwemmen, chillen en gezelligheid, en ohja, zon! Daarna ging ik mijn eerste bestelling bezorgen! En dat was gewoon erg gaaf, ik doe dit gewoon. Met een dikke glimlach zat ik op de fiets! ‘S ging ik uiteten bij Habibi, een nieuw Libanees restaurant bij ons in de buurt, voor mam’s verjaardag. Ik had gisteren al even gebeld om te reserveren en even te melden dat ik veganistisch eet. ‘Geen probleem, we flansen wat leuks in elkaar!’ was het antwoord, fijn! Toen we er eenmaal waren vond ik de service ook heel goed. Ik kreeg een flinke portie! Volgensmij denkt iedereen dat veganisten heel veel eten, want ik krijg altijd zo veel! Maar ik krijg dat wel op hahaha. En wat was het lekker, hmmm. Ik ben dol op de Libanese keuken. Dit restaurant krijgt van mij vijf sterren op Tripadvisor! Gezellig, lekker en goede service. Later die avond keek ik nog een aflevering van Tegenlicht, dat vind ik bijna altijd heel interessant. Vandaag een aflevering over Kweekvlees! Het was echt heel interessant, maar ik weet nog niet of ik het zou eten. Ik weet er nog niet genoeg over. Het klinkt veelbelovend!

Maandag
Er was vandaag één hoorcollege ingepland op school en ik kreeg gisteren een e-mail dat ik eigenlijk alleen hoefde te komen als ik dringende vragen had. Mooi, ik ben een dagje vrij. Ik sliep lekker lang uit en om 11:00 begon ik de dag in de sportschool met een lesje Abs Attack. Thuis even de douche schoongemaakt en op naar het station. Ik ging namelijk naar Harderwijk, naar mijn vriend. Ik reis echt veel met de trein vind ik (daarnaast doe ik alles op de fiets en een enkele keer reis ik met iemand mee in de auto), ik ben van plan om binnenkort eens even te meten hoeveel kilometers ik per maand maak met de trein, so stay tuned!  We gingen ‘s avonds nog even op de fiets naar de zandverstuivingen in de buurt, fietsen in de buitenlucht vind ik altijd heel leuk! Het was een mooi plaatje zo.

IMG-20180530-WA0009

Dinsdag
Vroeg uit de veren! 6:00, en 6:30 op de fiets naar het station. School begon vroeg vandaag, maar gelukkig was het daardoor ook vroeg afgelopen. In de trein las ik het boek ‘Voedingsmythes’ uit, maar ik vond het echt geen goed boek. Het spreekt alle boeken die ik ooit heb gelezen tegen (en dat zijn dus meer argumenten dan die van dit boek) en de conclusies die de auteur trekt in dit boek vind ik ook wel heel plat. Behalve roken en alcohol drinken is niets slecht voor je. Hij beweert zelfs dat groenten en fruit niet per se gezond zijn. Goed, dan sla je bij mij de plank zeker wel mis. Het was lekker weer, maar ik wilde eigenlijk nog even gaan sporten. Er was niemand in de sportschool, wat een verassing haha. Weer tijd voor een lesje Abs Attack. Twee lessen achter elkaar (dezelfde als gisteren) vind ik altijd wel fijn, want dan voel je de spierpijn van de dag ervoor nog en dat betekend dat ik goed mijn best heb gedaan haha! Na het sporten nog wat kleine klusjes (ik kan niet zo goed stilzitten, dat merk je wel, hè?) en daarna door naar het werk. Doordat onze handbal trainingen nu nog maar 1 dag in de week zijn kan ik die andere vrije avond mooi gebruiken om te gaan werken, zo heb ik toch weer 3 uur per week erbij. Na het avondeten zag ik een pakketje thuis, mijn nieuwe telefoon is binnengekomen! Zoals ik als zei, daarover later meer (ik laat jullie wel in spanning hè?)! ‘S avonds was ik helemaal kapot, mooi, dan slaap ik altijd heel fijn.

foto 4-1

Woensdag
9:00, en wat ben ik lekker uitgeslapen! Vandaag ben ik weer vrij van school. Ik wilde naar de sportschool gaan, maar er waren de komende 2 uur eigenlijk geen leuke lessen, dus besloot ik met paps mee te gaan wandelen. 10 kilometer loopt hij iedere dag, dus dat is ook een prima work-out. Onderweg kwamen we nog allemaal grappige plantjes en bloemen tegen. Het lijkt me leuk om ooit eens wat meer te gaan leren over wildplukken! Voor nu nog niet, maar in de toekomst misschien een leuke bezigheid. Als je toch aan het wandelen bent? We kwamen ook een aantal bramenstruiken tegen, dus die kunnen we binnenkort in ieder geval wel gaan plukken, leuk! Over bramen gesproken, ik ging na het wandelen ook nog even boodschappen doen. Omdat ik niet over deze boodschappen ga kan ik niet voor verpakkingsvrij kiezen, maar wel voor lokaal. Bij de Lidl heb ik als lunch bramen en champignons uit Nederland meegenomen, hmmm. Dat is lang geleden, die bramen. Smullen. Op dit moment plan ik dit weekoverzicht voor morgen alvast in, want rond het middaguur ga ik weer naar Harderwijk.

Mijn favoriete nummer van deze week: Langesjaak en Joyba – Wat Zou Je Doen

Ik tekende de afgelopen week ook weer wat petities. Ik vind petities een mooie manier om je stem te laten horen en invloed uit te oefenen. Ik tekende:

  • Deze petitie van Avaaz, om de grootste aandeelhouder van Oliegigant Chevron wakker te schudden en te laten zien wat hij met het Amazonegebied doet.
  • Deze petitie van Amnesty International, omdat er alweer twee milieuactivisten zijn vermoord in Colombia. Amnesty International roept de autoriteiten op deze zaak te onderzoeken.

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Weekoverzicht #45: mijn eerste bestelling van Loose is geleverd!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *