Weekoverzicht #47: wederom een bestelling bezorgd van Loose!

Hoihoi, welkom bij weer een nieuw weekoverzicht waarin ik jullie probeer te laten zien hoe ik leef zonder afval en mét positieve impact! De afgelopen week was mijn vriend jarig, kwam ik op het idee om vleesvervangers zelf te gaan maken en bracht ik wederom een bestelling voor Loose rond!

Donderdag
Gisteren hebben we helaas de handbalwedstrijd verloren. Maar, er was tijdens onze wedstrijd ook een wedstrijd van een oud-teamgenootje in hetzelfde sportcomplex. We hebben daar wel even kunnen kijken, heel leuk, ze speelt op een hoger niveau nu. Vandaag was eigenlijk weer een hele normale schooldag. Ik heb nog twee toetsen te gaan tot aan de zomervakantie dus dat valt allemaal reuze mee, ik loop prima op schema. Na school snel doorracen naar werk, iemand had vervanging nodig. Altijd handig, zo een paar uurtjes. Eenmaal thuis ging ik nog even sporten en een presentatie voorbereiden voor morgen op school. Wat een basic day.

IMG_20180613_111748_046

Vrijdag
Vandaag begonnen we redelijk vroeg op school, maar zolang dat niet iedere dag het geval is vind ik het altijd wel prima te doen. Na school was ik rond half 3 thuis, en om 5 uur moest ik werken. Ik wilde gaan sporten, maar helaas was daar geen tijd voor. En dat is prima. Na werk keek ik weer The Handmaid’s tale, ik ben verslaafd.

Zaterdag
Gisteren bleek iemand op werk ziek te zijn geworden, dus stond ik vandaag eerst in de slagerij en daarna pas bij het brood. Normaal sta ik eigenlijk de hele dag op de broodafdeling. Bij de slagerij beginnen ze een uurtje later op zaterdag, dus ik kon een uurtje langer slapen! Joepie, dat scheelt echt een hoop! Na het werk kookte ik een maaltje voor mezelf wat zó lekker is geworden uiteindelijk. Ik kookte wat rijst en maakte er een soort tomatensaus met groenten bij. Een ui, sperziebonen, zwarte bonen en een blik gepelde tomaten erbij. Smullen! Veganistisch koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Koken in het algemeen ook niet vind ik. Je gooit gewoon bij elkaar wat je lekker vind en het wordt vanzelf wel iets haha. ’S Avond had ik afgesproken met vrienden, we zouden een avondje bij iemand thuis gaan zitten om een stedentrip (soort van) te plannen. Dat was best snel gefixt. Ik ga best wel veel weg deze zomervakantie, dus ik hoop dat het allemaal uitkomt met werk! Ze willen liever niet dat je te veel vrijvraagt in de zomervakantie, en dat snap ik best. Maar, dat is de enige periode dat dit soort tripjes kunnen met iedereen dus dat is best lastig. Ik had die avond ook monopoly meegenomen, dus uiteindelijk is het een spelletjesavond geworden. Monopoly is echt mijn favoriete spel!

Zondag
Ik ben de hele dag vrij! Geen handbal, geen werk, geen school! Ik was van plan om van alles te doen. Maar, ik hoorde dat mijn broertje moest honkballen en dat mijn stiefvader ging kijken. Leuk! Ik ga mee. Honkbalwedstrijden duren best lang, dus 4 uur later waren we weer terug. Toen ik meewilde had ik nog maar 5 min om me klaar te maken, dus ik was én mijn drinkflesje vergeten én me vergeten in te smeren. En dat was dom. Ik ben dus dik verbrand op mijn arm en in mijn gezicht. Probeer je iedere dag je best te doen om je in te smeren, en dan wanneer ik de hele dag in de zon zit vergeet ik het, zo dom! Uiteindelijk kreeg ik ook best wel dorst. Gelukkig hadden ze in de kantine wel blikjes, waardoor ik in ieder geval plastic kon weigeren. Blik vind ik beter dan plastic, want het is veeeel makkelijker te recyclen en ook 100% recyclebaar, plastic is dat geen van beiden. Gelukkig had ik wel zelf een broodje en een banaan meegenomen in mijn eigen broodtrommel. De bananenschil en het blikje nam ik weer mee naar huis om te scheiden. Toen ik die dag nog tijd over had deed ik nog een aantal dingen van mijn to-do lijstje die ik in eerste instantie had. Ik vind het niet erg dat ik niet alles afkreeg, soms moet je ook een beetje vrij zijn natuurlijk. ’S Avonds wilde ik tegenlicht kijken, maar dat was er niet op helaas. Dan maar een aflevering van The Handmaids Tale, joepie!

IMG_20180613_111818_098

Maandag
Vandaag was ik in principe vrij van school, maar we gingen zitten met onze projectgroep. Uiteindelijk vulde dat toch de hele dag. In de pauze ging ik naar de Jumbo om wat verpakkingsvrije broodjes te kopen in mijn eigen zakje. Ik had zelf beleg mee genomen, maar ging eenmaal in super toch weer voor de kipkerriesalade van de vegetarische slager. Toen ik bij de kassa stond en keek naar het hele kleine bakje kwam ik op het idee om het eens zelf te maken! Dat lijkt me heel erg leuk, en als ik de ingrediënten zo bekeek dan was dat ook helemaal niet zo moeilijk. Dat staat dus op mijn lijstje! Ik kan waarschijnlijk of een grotere portie met relatief minder plastic maken (als ik nog wel de echte kipstukjes van de vegetarische slager gebruik welke ook in plastic zitten), maar ik zou zelfs kunnen proberen het helemaal zonder plastic te maken. Een challenge, we zullen zien. Een vriendin van school en ik raakte aan de praat over kleding en ze zei dat ze nog wel een leuk kleding stuk voor me had! Ik ben al heel lang op zoek naar een soort tuinrok (een korte tuinbroek maar dan met een rokje eraan ipv een broek). Ik kon het heel lastig in de goede maat vinden tweedehands. Dus met dit aanbod ben ik reuze blij! Binnenkort neemt ze hem mee naar school en hoop zo dat hij me past! Eenmaal thuis kookte ik een maaltje voor mezelf en vond ik het zo lekker dat ik at tot ik buikpijn had. Niet goed, want ik wilde ook nog sporten. Gelukkig ging dat prima, ik deed een indoor cycling class en damn wat zijn die zwaar! Ik heb de hele les nieteens afgemaakt, na een half uur hield ik het voor gezien haha. Ik vroeg of er alweer een springtouw aanwezig was, maar nee. Een hele tijd geleden is die gestolen, erg triest. Eenmaal thuis sprong ik op de bank met een aflevering van The Handmaids Tale. Dit was de meest recente aflevering, dus nu ben ik helemaal up-to-date. Shit, dat is helemaal niet leuk. Dat betekend dat ik niet meer kan kijken wanneer ik wil, maar elke week moet gaan wachten op een nieuwe aflevering en bij een seizoensfinale zelfs een heel jaar! Ik ben er niet zo van. Maar goed, gelukkig zijn er nog genoeg andere leuke dingen die ik wil kijken. Vandaag heb ik trouwens ook een boek uitgelezen, Mijn Leven in De Wilnernis. Ik zou het boek wel aanraden, alleen het is een beetje langdradig. Ik ben wel meer van de informatieve boeken, en dit is meer een verhaal.

IMG_20180613_111835_532

Dinsdag
Vandaag begon school weer vroeg, om 8:30. Maar goed, dat betekend in ieder geval dat ik de rest van de dag vrij ben. Maar, na de les zijn we nog even met onze groep bij elkaar gaan zitten, om verder te gaan voor ons project. Dat is wel echt een tip voor alle HBO studenten die ik zou willen geven: ga na een informatieve les meteen aan de slag en niet naar huis, dan weet je namelijk nog beter wat de opdracht ook alweer was. Het helpt mij altijd wel! Na school kreeg ik een mailtje van de Minor die ik volgend jaar ga volgen in Nijmegen. Ik heb een compleet ander vakgebied gekozen, gezondheid en prestatie op het werk. In de mail stond dat ik vast een bedrijf moet zoeken om een advies voor te schrijven. Raar, ik weet namelijk nog best weinig over dit vak, hoe kan ik mensen dan gaan adviseren? Goed, ik raakte lichtelijk in paniek. Dit is zo’n moment dat ik mezelf even streng moet toespreken: Romee, je gaat gewoon zoeken en dan vind je vast iets leuks en uiteindelijk leer je tijdens lessen vast hoe je een advies moet schrijven. Het komt allemaal goed. Een docent vertelde vandaag over dat steeds meer studenten een burn-out hebben. En dat hij denkt dat dit komt door onze telefoons. Dat irriteerde me best een beetje, ik denk namelijk niet dat dit zo is. Ik denk eerder dat het komt door alle touwtjes die je in de lucht moet houden, school (staat 40 uur per week voor), een bijbaantje, je vrienden en familie, sporten, sommige mensen zijn nog lid van een studievereniging, en ga zo maar door. Ik denk eerder dat dit de reden is. Maar goed, ik weet het natuurlijk ook niet. ‘S avond werkte ik weer een paar uurtjes in de slagerij en pakte ik mijn tassen, morgen is een spannende dag!

IMG_20180613_111844_194

Woensdag
Wiehoeee, mijn lieve vriendje is vandaag jarig! Mijn plannen waren eigenlijk om gisteren al naar hem toe te gaan, maar vandaag heb ik wederom een bestelling voor Loose staan! Ook spannend! Nu dat ik dit schrijf is het nog ochtend, zometeen ga ik mijn bestelling bezorgen en daarna gauw omkleden en door naar Harderwijk. Vanavond gaan we uiteten voor de verjaardag van mijn vriend en het is natuurlijk ook fijn om de dag samen te vieren! En mijn cadeau, dat is wederom een experience!

Mijn favoriete nummer van deze week: Kanye West – All mine

Ik tekende de afgelopen week weer een petitie. Ik vind petities een mooie manier om invloed uit te oefenen en je stem te laten horen. Ik tekende:

  • Deze petitie om een mensenrechtenactivist vrij te laten in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij kwam op voor mensenrechten en moet hiervoor 10 jaar de cel in.

Liefs,
Romee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *