Weekoverzicht #48: eigenlijk een beetje een sh*tweek

Hoihoi, daar ben ik weer met een nieuwe weekoverzicht! In deze weekoverzichten wil ik laten zien aan jou dat het heel goed mogelijk en leuk is om vegan, zero waste, milieuvriendelijk en met positieve impact te leven! Nou val ik wel meteen met de deur in huis met deze titel, want de afgelopen week viel me een beetje zwaar in het begin (voor hoe ver dat kan deze westerse wereld). Maar uiteindelijk krabbelde ik weer op en beleefde ik veel leuke dingen! Zo vierde ik vaderdag, leverde mijn vriend ein-de-lijk zijn thesis in en had ik een leuke afspraak voor Loose! Lees je mee?

Donderdag
Dit was echt even een slechte dag voor mij. Toen vanochtend de bus te vroeg wegreed en we hem dus misten begon de reeks al. We moesten dus het hele stuk fietsen naar het station en hebben de trein uiteindelijk wel gered gelukkig. De hele weg op de fiets probeerde ik vooral niet te klagen (want daar heb je toch niets aan), maar mijn gezicht stond wel op onweer. Net toen ik dacht dat ik wel redelijk op weg was met onze toets op school, kregen we weer een nieuwe opdracht op school. Eentje voor morgen, maar die werd uiteindelijk gelukkig herzien, want te veel studenten hadden geklaagd over de haalbaarheid ervan. De andere na het weekend, maandag. En ik ben geen student die dingen doet in het weekend. Ik probeer alles door de weeks op school te doen en dan het weekend vrij te nemen. Dat zat er nu dus niet in dacht ik. Vandaag werd alles me even te veel en dat werkte helaas averechts. Ik was na school mentaal helemaal gebrand. Het is me nog wel gelukt om mezelf naar de sportschool te slepen. Daar kwam niet al te veel uit want mijn motivatie was ook daar echt weg. Uiteindelijk was ik na de tijd toch nog wel trots op mezelf, dat heb ik toch maar even gedaan. Thuis heb ik qua school alles laten vallen en heb ik een serieavondje voor mezelf ingelast en ben ik vroeg gaan slapen. Mijn hoofd zat totaal niet mee en in plaats van dingen te gaan proberen heb ik het maar laten vallen. Even opladen en dan zie ik morgen wel weer verder.

 


Vrijdag
Oké, op naar school met frisse moed. Die was helaas snel weer weg. Vandaag hadden we een herkansersdag voor een toets die bijna de gehele klas niet heeft gehaald, een project die je met 30 mensen moest doen. En in plaats van dat ik me beter voelde, werd alles vandaag alleen maar erger. Ik heb blijkbaar documenten gemaakt die ik niet hoefden gemaakte te worden, ook al stond het zo in het boek. Fijn. En de dingen die ik wel moet maken ontbreekten en daar snapte ik helemaal niets van. Ugh, uiteindelijk ben ik weer  teleurgesteld naar huis gegaan. Vandaag was ik wel goed bezig in de sportschool, want ik moest al mijn woede even kwijt. Het is nog twee weken totdat mijn vakantie begint en ik moet en zal alles afronden! Dus, ik heb bijna mijn gehele vrijdagavond gespendeerd aan school, erg fijn #not. Tussendoor liep ik nog even met Darco (ons lieve, lieve hondje) en raakte ik onderweg afval op, dat voelde wel weer even goed. Wel leuk om misschien even te vertellen. Darco komt me altijd knuffelen als ik me niet goed voel. Honden voelen dat aan denk ik. Nadat ik de avond een aantal dingen had afgerond voelde ik me al een stuk beter.

IMG_20180619_214020_101

Zaterdag
6:15 ging de wekker, ik ging werken. Van 7 tot 5 was ik weer druk in de weer op werk en de dag vloog voorbij. De komende twee weken ben ik vrij op zaterdag, dus dat is wel heel erg fijn. Na het werk wilde ik nog even naar de markt in Enschede, ook al sluit het om 17:00. Iknow, ik ben een van die vervelende klanten die op het laatste moment nog dingen wil hebben. Maar de markt is er alleen op zaterdag en dinsdag, dus ik heb niet echt een keus. Ik wist nog spitskool, champignons en aardappels te scoren, allemaal uit Nederland. De jongen achter de kraam vond het prima om het allemaal in mijn eigen tasje te doen en ik was weer tevreden. Alleen bij de aardappels deed hij het in een plastic zakje. Toen zei ik dat ik geen plastic wilde. Hij haalde de aardappels er weer uit en ik deed ze in mijn eigen tas. Ik weet alleen niet zeker of hij die plastic tas nu ging weg gooien of ging hergebruiken. Wel een beetje jammer, maar kan gebeuren. Na me thuis te hebben omgekleed en even wat gesnackt te hebben, ging ik door naar vrienden. We deden wederom een spelletjesavond bij iemand thuis. Het was een gezellige avond! Het plan voor die avond was pizza bestellen. Dat vind ik oké omdat het in karton zit. Ik had een de vegan BBQ pizza van Domino’s geprobeerd, en wat was die lekker! Echt een aanrader.

IMG_20180619_214027_332.jpg

Zondag
Vaderdag! Ik wilde pap op een terrasje trakteren vandaag, want experiences not things. Het kwam niet zo handig uit, dus dat staat op de planning voor binnenkort! Wel gingen we samen even boodschapjes doen (de boodschappen die ik gisteren deed zijn voor mezelf bij mam thuis, daar kook ik namelijk zelf) en naar opa en oma. Het was een heerlijke rustige dag, maar helaas had ik nog wat dingen te doen. Ik stofzuigde het hele huis vandaag, omdat het woensdag niet was gelukt. Daarnaast wilde ik mijn blogpost voor morgen nog even afwerken en had ik dus nog steeds genoeg huiswerk. Om 6 uur was dat wel zover klaar als dat het kon en gingen we zelfgemaakte pizza eten! Pizza kunnen we heel goed samen delen, we maken een deel vegan voor mij en een deel met vlees voor pap. Tussen de verschillende kazen laten we gewoon een randje bloot, zo weet je precies welk deel voor jou is! Superhandig. Na het eten ging weer door naar mam, ik vier vaderdag altijd dubbel haha! Ik heb ook nog een stiefvader namelijk. Hij kreeg van mijn broertje en mij parfum. Geen experience, maar hij wilde deze graag geloof ik. ’S Avonds deed ik nog zo veel mogelijk van mijn to-do lijstje en rond 21:00 vond ik alles wel weer jetje. Op naar een nieuwe drukke week, maar het gaat helemaal goed komen!

IMG_20180619_214032_259.jpg

Maandag
Maandag, een nieuwe week en een nieuwe start. Ik kan lekker uitslapen want ik ben vandaag vrij, maar ik heb wel afgesproken met onze projectgroep. Vandaag is echt een hele leuke dag, mijn vriend levert namelijk zijn thesis in! En dat voelt ergens (ook al gaat het niet eens om mij) wel een beetje gek. Als hij dit haalt, en ik denk het wel, dan is hij afgestudeerd. Niet meer naar school, zo gek! Ik ben in ieder geval heel blij voor hem en ik kan niet wachten tot ikzelf ook vakantie heb. Nog twee weekjes en dan mag ik ook! Eenmaal in Enschede zocht ik nog een winterpeen voor het gerecht wat ik ging koken, maar helaas was die nergens plasticvrij te vinden, ik kocht uiteindelijk een aardappel haha, hetzelfde idee dacht ik, maar dan zonder plastic. Thuis ging ik het maaltje koken, een gerecht voor vier personen. Ik ben alleen, maar meer maken is altijd handig dacht ik. Meer, was tot mijn verbazing, wel heel veel meer. Ik eet hier vanavond, morgenmiddag, morgenavond en misschien zelfs woensdag nog van. Hahaha! Ik vind het niet erg, ik heb me namelijk gefocust op een gezonde maal en dus eet ik morgen en overmorgen ook nog gezond. Toen ik het eten klaar had gemaakt sprong ik snel op de fiets naar SamSam. Ik had namelijk een afspraak! Vorige week werd ik benaderd door twee dames die ook het idee hebben om een zaak te beginnen wat in het teken staat van zero waste. En, omdat we uiteindelijk bondgenoten en hetzelfde doel hebben leek het ons goed om even een kopje koffie (of voor mij water hahah) te gaan drinken. Het was echt een hele leuke avond, en barstend van energie ging ik weer naar huis! Altijd fijn om mensen te ontmoeten die een beetje op dezelfde lijn zitten.

IMG_20180619_214040_928.jpg

Dinsdag
Vandaag weer vroeg uit de veren, maar dat is niet zo erg. Het zijn de laatste paar dagen voor school en als ik nu nog goed mijn best doe heb ik een lekkere vakantie. We hadden eigenlijk maar één les, maar die was in een soort consult-vorm. Ik heb goede stappen kunnen maken! Na de lessen hadden we een soort picknick gepland met onze studieloopbaanbegeleider (galgje, anyone?), dat is altijd heel gezellig. Ik was niet goed voorbereid omdat ik mijn lunch al in gedachten had, de restjes van het diner gisteren. Ik heb dus niet wat gemaakt voor iedereen, alleen voor mezelf. Een beetje stom vind ik. Dus, ik heb vriendelijk alle hapjes en vooral ook het plastic geweigerd. Ik probeerde mijn eigen lunch naar binnen te werken, maar laten we het zo zeggen, mijn kookkunsten van gisteren waren niet zo geweldig. Toen ik eenmaal thuis was had ik nog steeds heel veel over. Ik vond het echter op een gegeven moment zo vies worden dat ik er misselijk van werd. Dus, ik heb het weggegooid. Wat?! Ja, ik voel me hier best lullig over. Ik heb goed eten weggegooid. Maar ik kreeg het helaas echt niet weg en ik heb er weer van geleerd, dit gerecht was niets voor mij. Niet omdat het zo veel was (dat leek me juist handig namelijk), maar omdat het zo vies was! Later die middag ging ik werken en ‘s avonds probeerde ik vroeg te slapen, ik heb nog wat in te halen.

Woensdag
Ik weet dat ik dit bijna iedere week doe, maar het lukt me niet om te veranderen. Vandaag ga ik namelijk heel kort houden. Het is een drukke dag en dus plan ik deze blogpost voor morgen vast in! Vandaag heb ik een soort excursie vanuit school naar Spirit, een organisatie die werkzaam is op Schiphol. Het is ver reizen dus ik ga vroeg weg en daarna gaan mijn vriend en ik Amsterdam nog even verkennen! Ik zeg, aju!

Mijn favoriete liedje van deze week: J. Balvin, Jowell & Randy – Bonita

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Weekoverzicht #48: eigenlijk een beetje een sh*tweek”

  1. Wij vonden de meeting van maandag ook heel erg leuk! 😀 De tijd vloog voorbij haha. Dit was trouwens weer een leuke blogpost om te lezen; sommige struggles zijn echt herkenbaar. 🙂

    1. Hahaha, gelukkig! Ik denk dat het wel belangrijk is om af en toe ook de slechtere dagen te laten zien, het leven gaat niet altijd over roosjes namelijk haha. Alleen maar menselijk denk ik dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *