Weekoverzicht #49: Veganistische sushi in mijn eigen bakje opgehaald!

Hoihoi, welkom bij weer een nieuw weekoverzicht van moi! In deze weekoverzicht wil ik jullie laten zien hoe ik zo groen mogelijk leef. Leven zonder afval, tweedehands fashion en veganisme zijn onder andere dingen die aan bod komen. De afgelopen week zat ik helemaal alleen in een bioscoopzaal, fietste ik als oude ziel over de Veluwe en haalde ik sushi in mijn eigen bakje! Lees je mee?

Donderdag
Vandaag werd een leuke dag! Ik had namelijk weer een nieuwe bestelling bij Loose! Leukleuk, maar eerst naar school. Volgende week is de laatste schoolweek en er valt nog wel wat te doen. We hadden eerst even les, en daarna zijn we als groep aan de slag geweest. Dat ging goed, ik ging met een goed gevoel naar huis. Zoals ik al zei ging er vandaag ook weer een nieuwe bestelling de deur uit en dat is zo’n girlboss feeling. Dit gaat allemaal goed! Hieronder een foto van de bestelling, ik vind het altijd zo’n mooi plaatje hihi. Na het bezorgen ging ik sporten en dat was heerlijk. Ik heb deze week veel te weinig gedaan namelijk, dit is de eerste dag dat ik weer ga. Ik zit simpelweg lekkerder in mijn vel als ik regelmatig sport, dus.

IMG_20180627_193552_275

Vrijdag
Op school waren er voor vandaag presentaties gepland. Met onze groep gingen we nog even eerder naar school om te oefenen en daarna onze presentatie te nailen. Het ging heel goed voor mijn gevoel! Jammer dat ik een heel belangrijk deel van onze presentatie vertelde en ik daarop nogal verschillende feedback kreeg. Zo stond er op het formulier van één docent dat het eerste deel (wat ik deed) origineel en goed was, en op een formulier van een andere docent de vraag of ik überhaupt wel wat had gezegd en dat het heel belangrijk was dat iedereen aan de beurt komt. Lekker dan. Wat moet je nou met dit soort onzin? Goed, de andere algemene feedback neem ik dan maar lekker mee voor de officiële presentatie, dit was toch oefenen. Maar goed, mijn ego was in ieder geval lekker de grond in getrapt, school is daar altijd zo goed in. Gelukkig trek ik me niet te veel aan van dit soort onzin, maar het leek me wel even leuk om te vertellen. Na school begon het weekend en werd ik opgehaald door mijn vriend en een vriend van hem. We gingen naar Hengelo om een kunstwerk op te halen, die de ouders van mijn vriend hadden gewonnen maar hij mocht uitkiezen en houden. Onderweg stopten we nog bij de McDonalds, waar ik een McVeggie bestelde, plasticfree, vegan en hmmm. Tja, en wat zal ik eens zeggen van de kunst. Ik ben niet zo’n fan van kunst denk ik, behalve een mooi schilderij met patat erop die ik zag daar in de galerij. Voor de rest was ik niet zo enthousiast. Ik heb helaas geen foto’s voor jullie, want dat was niet toegestaan. ‘S avonds hadden mijn vriend en ik een feestje, en dat was reuzegezellig! Daarna gingen we met z’n allen de stad in, vind ik leuk. Toen ik midden in de nacht een patatje ging halen koos ik voor een friettent waarvan ik weet dat ze karton gebruiken. Maar helaas, de ketchup erbij kreeg ik in plastic. Fail. Ik had er een gesprekje over met degene die er werkte en de volgende keer kan ik de ketchup gewoon eroverheen krijgen. Nog een leuk feitje, ze hebben er veganistische burgers, dat wist ik niet! Mocht je uitgaan in Harderwijk, Burgerzaken is de tent! Ik zal je de volgende keer informeren als ik de veganistische burger heb getest hihi. Het was een gezellige avond, lang geleden dat ik ben uit geweest op een vrijdagavond.

Zaterdag
Freeedom, freedom, freedom, yeaaah freedom! Oké, dit is misschien een beetje overdreven want zo veel werk ik helemaal niet. Maar, wat voelde het vandaag fijn om vrij te zijn en niet om 7:00 al te hoeven werken. Ik sliep dus heerlijk uit en vandaag gingen we naar Bataviastad! Mijn vriend, een vriend van hem en ik, gezellig! Dit is misschien een beetje gek, want ik koop nooit nieuwe kleding. Dat betekend echter niet dat ik niet meewil, ik vind het best leuk om een beetje inspiratie op te doen in de winkels en te kijken wat de laatste trends zijn. De gezelligheid is ook belangrijk voor me, ik vind dagjes uit erg leuk. Best grappig, want ik postte vandaag ook een foto op Instagram met een verhaaltje over tweedehands kleding, met een foto van een ‘nieuw’ tweedehands kledingstuk wat ik onlangs van een klasgenootje kreeg. Tweedehands kleding vind ik veel leuker dan nieuwe kleding, ik zie nooit iemand met hetzelfde lopen als ik. Daarbij is het vaak goedkoper en vind ik echt praaltjes. En dan heb ik nog niet eens over de milieu impact en kinderarbeid van nieuwe kleding. I’m a fan, can u tell? Goed, wat ik wel kocht in Bataviastad was eten. Sushi! Ze hebben er een sushitentje met vegan sushi! Is this a dream? Ik wist dat het er zat dus ik had mijn eigen broodtrommel meegenomen. Ik vroeg de man of de sushi in mijn eigen bakje mocht, en dat was prima. In eerste instantie snapte hij niet helemaal waarom, hij zei: ‘Wij hebben ook wel bakjes hoor’. Maar toen ik het wat verder uitlegde snapte hij het, vond hij het een goed idee en vond net als ik dat we nog niet genoeg doen aan al dat plastic. Ik had alleen niet gerekend op de sojasaus, shit! Dus die kreeg ik nog wel in een klein plastic bakje. Maar goed, dit is vooruitgang! En ik ben er trots op. De sushi was heel lekker. ‘S avonds hadden we weer een feestje. Net als gisteren werd alles gewoon in glas geserveerd, mijn eigen beker was gelukkig niet nodig.

Zondag
Ik denk dat vandaag echt een typische luierdag was! Lekker laat uitgebreid ontbijten, daar begint het al mee haha. Tegen de middag aan besloten we een stukje te gaan fietsen door de Veluwe. Ik ben daar zo’n fan van, op dat opzicht ben ik wel een oude ziel. Heerlijk door de natuur heen, met een lekker zonnetje erbij. Ik word er blij van! ‘S avonds gingen we nog naar de bioscoop in Harderwijk. En er gebeurde iets wat ik nog nooit mee had gemaakt, we zaten alleen in de zaal! De man die er werkte zette zelfs speciaal voor ons de film aan. Incredibles 2 hebben we gezien. Ik heb deel 1 wel honderd keer gezien, Disneyfilms zijn geweldig. Ik vond deze film ook echt een aanrader, leuke film! Ik had me verheugd op de bioscooppopcorn die ik Enschede bijna altijd wel haal, in karton. Helaas hadden ze in deze bioscoop alleen popcorn in plastic, dus ik heb overgeslagen. Jammer, ook dat heb ik nog nooit meegemaakt eigenlijk.

Maandag
Extra lang weekend, want vandaag ben ik ook vrij! Ik had echter nog wel wat dingen af te ronden dus ‘s middags ging ik voor school bezig. Om de dag een beetje te breken gingen mijn vriend en ik weer een stukkie fietsen en wederom was het heerlijk. Onderweg besloten we te stoppen bij de Jumbo, om thuis even lekker wat te snacken. Ik koos voor vegan loempia’s van het Jumbo huismerk. Ik dacht dat ze in karton zaten, maar toen ik thuis kwam bleek er een plastic zakje in te zitten, noooo. Zooo misleidend, want op de verpakking staat dat de verpakking alleen bestaat uit karton. Ik was niet blij. Goed, laten we maar zeggen dat ik hiervan leer en dus de volgende keer een betere keuze kan maken. Ook kwam ik vandaag ein-de-lijk de veganistische biefstukc van Vivera tegen! De laatste uit het schap! Wiehoeee, ik zoek er al een tijdje naar want ik ben zo nieuwsgierig naar de smaak. Het zit in zwart plastic, wat mij betreft een grote misser, maar ik ben te nieuwsgierig. En wat blijkt? Ik vond hem helemaal niet zo geweldig. Ik zou het niet opnieuw kopen. Het plastic is het voor mij in dit geval niet waard. Ik heb wel lekkerdere vleesvervangers gehad moet ik eerlijk zeggen, de vegetarische kipkerriesalade van de Vegetarische Slager bijvoorbeeld, smullen! Maar dit, nee, voor mij is dit het niet. Maar, ik eet al bijna 2,5 jaar (zondag officieel) geen vlees meer, dus misschien vind ik de smaak van vlees inmiddels wel gewoon ranzig. Kan ook. Mijn vriend vond het heel erg lijken namelijk. Goed, mijn advies luidt: niet kopen, het is het niet waard.

Dinsdag
Ooooo, man! Vandaag moest ik weer naar school, om 8:30. En dan moet ik dus weer om 6:30 weg. Nee, nee. Vandaag kon ik het niet opbrengen. Voor een les waarvan ik de toets al bijna heb afgerond, nee. Ik ben soms zó klaar met die belachelijke tijden waar ik niets mee kan en die mijn hele ritme verpesten. Dus ja, dames en heren. Ik heb voor het eerst dit kwartiel een les overgeslagen. Ik voel me dan best schuldig tegenover mezelf, maar ik weet dat altijd op tijd komen voor studenten helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Zo ken ik medestudenten die überhaupt nog nooit naar de les zijn geweest. Daarna ging ik dus wel even naar school voor 1 les. Maar daar had ik spijt van. Hetgeen waarvoor ik kwam werd aangekondigd met ‘dit is wel te vinden op blackboard’, onze online leeromgeving. Het ging over de algemene feedback van de presentaties van afgelopen vrijdag. Het was niet leuk en na de les was ik er he-le-maal klaar mee. Feedback betekend voor sommige docenten dat ze ons een uur lang mogen afzeiken alsof we allemaal hetzelfde zijn. Daháág, ik ben hier klaar mee. Na de les snel naar huis gehopt en daar mijn eerste toets afgerond. Onderweg las ik het boek ‘On top’ van Anna Nooshin uit! En hier ben dus wél van! Een leuk boek, dat vind ik oprecht. De message die ik er vooral uitviste was: ‘Jaag je dromen na, het komt allemaal wel goed’. Anna is dan ook een goed voorbeeld van een girlboss en dat is fijn. Het boek is motiverend en inspirerend, wellicht daarover later nog meer! Maar goed, ik heb een boek uit. Tijd om weer naar de bibliotheek te gaan, voor nieuwe boeken! De bibliotheek is echt een walhalla voor mij, ik voel me er ook fijn en kan me er uren vermaken haha. Ik heb weer nieuwe leuke boeken gescoord! Lenen is duurzamer dan kopen, want er hoeven geen nieuwe spullen te worden geproduceerd. Eenmaal thuis ging ik snel door naar de sportschool, want het was warm en dan zakt mijn motivatie soms een beetje weg. En o! Wat was dit weer een goede work-out. Zweten als een malle en tot het gaatje gaan, heerlijk. Ik deed vandaag weer de bootcamp les, die is echt uitdagend. Morgen heb ik sowieso spierpijn!

Woensdag
Jup, ik sta op met een goede portie spierpijn. Maar dat is goed, nu weet ik dat ik goed mijn best heb gedaan. Ik word wakker, snel ontbijten en we gaan weer! Nu dat ik vrij ben ga ik ‘s ochtends sporten, dat vind ik veel fijner dan ‘s avonds. Ik voel me dan de rest van de dag fit en zit ook niet tegen een bepaalde tijd aan te hinken, want die groepslessen zijn verbonden aan vaste tijden. Goed, eenmaal thuis ging ik met pap boodschapjes doen. Mam zei trouwens gisteren dat ze wellicht ook klant wil worden bij mij, bij Loose! Gaaf! Het geeft me altijd een goed gevoel als mijn ouders ook duurzamere keuzes maken. Mam twijfelt vaak aan het feit of het wel uitmaakt wat één individu doet. Ik vind dat dat heeeel veel uitmaakt, en daarbij beïnvloed je ook andere mensen. Zo raakte ik deze week al met twee ondernemers aan de praat over plastic op één dag (bij Burgerzaken en de sushitent)! En dat is zeker geen uitzondering hoor, mensen vragen er vaak naar en ik zie mijn omgeving soms ook veranderen. Misschien dat pap ook ooit nog volgt, wie weet. Voor nu ga ik mee met hem voor de gezelligheid en probeer ik voor mezelf alleen duurzame verpakkingen te kiezen, maar ik ga lang niet over alle boodschappen en dat is prima. Iedereen zijn eigen keuzes hè? ‘S middags gingen we even naar opa en oma om gezellig bij te kletsen en daarna had ik nog een hele waslijst aan dingen die ik moest doen. Voornamelijk voor school wilde ik wat slagen maken, en daarbij heb ik nog wat klusjes in huis en nog veel meer. Het is fijn als ik op zo’n dag als vandaag veel kan doen, de vakantie komt stukje bij beetje dichterbij!

Mijn favoriete nummer van deze week: Jessie J – Casualty of Love

Ik tekende de afgelopen week een petitie. Ik vind petities een mooie manier om je stem te laten horen en invloed uit te oefenen. Ik tekende:
– Deze petitie aan Putin, waarin hij wordt opgeroepen om mensenrechtenactivisten te beschermen. Activist zijn in Rusland is namelijk heel gevaarlijk.

Volg je mij al via Instagram? Daar deel ik dagelijks dingen over mijn zo groen mogelijke levensstijl! En ook wil ik je vragen om mijn Facebookpagina van Loose te liken, thanks!

Liefs, 
Romee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *