Weekoverzicht #50: een bruiloft én een vakantie op Ameland

Hi! Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht van mij, vers van de pers! Dit weekoverzicht is vrij beknopt, want ik was op vakantie naar Ameland! Als je me volgt via Instagram dan had je dat al gezien, ik deel er veel op. Naast dat ik op vakantie ging, had ik nog een bruiloft en leverde ik ein-de-lijk mijn deadlines in voor school. Lees je mee?

Donderdag
Vandaag vroeg ik me af of er wel genoeg uren in deze dag zouden zitten. Zo veel te doen! Mijn dag begon dramatisch. Ik stond op het punt om naar het station te fietsen, toen ik me besefte dat ik mijn ov-kaart niet kon vinden. Sinds ik een nieuwe telefoon heb gekocht, heb ik geen hoesje meer waar ik mijn ov-kaart achter kan stoppen. Ik heb er nog niet echt een nieuw plekje voor. En vandaag sloeg het noodlot toe, ik kon hem nergens vinden. Een dikke huilbui, mental breakdown, veel geklaag en gescheld later en toen was hij gevonden hoor. Hij zat in mijn laptophoes, in mijn tas. Ik kon me niet herinneren dat ik hem daar had gestopt en vanaf nu heeft mijn ov-kaart een vast plekje. De ochtend was echt dramatisch omdat ik zó boos op mezelf ben dat ik iets kwijt ben geraakt, ik voelde me dan echt de domste persoon op aarde. En doordat ik boos ben voel me ik nog ellendiger en zo gaat de cirkel maar door. Goed, een halfuur later zat ik in de trein en ging ik naar school. We hadden vandaag als groep de hele dag geblokt voor onze deadline van morgen. Dat was bijna af, de laatste dingen hebben we verdeeld en toen ging ik weer naar Enschede. Daar gooide ik snel wat friet in de oven, tegenwoordig eet ik dat erg vaak door gebrek aan tijd (en gebrek aan tijd voor boodschappen). Snel mijn eten naar binnen gewerkt en toen de laatste dingen voor mijn vakantie ingepakt, ik hoop maar dat ik alles bij me heb. Toen door naar het handbalveld, ik had beloofd een paar wedstrijden te gaan fluiten (toen besefte ik me nog niet dat dit zo’n krappe dag ging worden). Beloofd is beloofd, zo zit dat gewoon. Na de wedstrijden gauw door naar huis en mijn spullen gepakt en weer op naar de trein. In de trein heb ik nog de laatste puntjes op de i gezet van mijn individuele toetsen. Toen ik eenmaal bij mijn vriend was in Harderwijk was het al 11 uur en daar heb ik het laatste stuk van de groepstoets afgerond. Zo, dat voelt fijn. Het is allemaal klaar nu. Alleen nog een presentatie, maar dat komt volgende week wel weer.

Vrijdag
Grote dag, we hadden namelijk een bruiloft van een goede vriend van mijn vriend en zijn vrouw! We waren beiden uitgenodigd als daggast, heel speciaal allemaal! Ik heb in mijn leven nog maar twee bruiloften meegemaakt. Een van mijn moeder en een van mijn stieftante (dat klinkt nogal stom, maargoed). Dat waren beiden hele mooie dagen, dus ik had zin in vandaag. Het is prachtig om te zien hoe twee mensen zichzelf aan een ander geven, als het goed is voor altijd. Het paar zag er prachtig uit (als meisje keek ik uiteraard vooral naar de bruid hihi) en toen de bruid naar het altaar liep voelde ik echt kippenvel. ‘S middags hebben we heerlijk gegeten, en voor mij hadden ze speciaal veganistische tapas besteld, hoe lief! Er werd helaas wel wegwerpbestek gebruikt, daar was ik niet op voorbereid, wat stom van me. Ik heb het bord en bestek meerdere keren gebruikt, in plaats van dat ik iedere keer een nieuw setje pakte. Het enige wat ik in deze situatie kon doen. Een reminder voor mezelf: altijd je bestek bij je hebben, ook met dit soort dagen. Ook met het cadeau heb ik wel wat moeite gehad. Ik gaf het uiteraard niet alleen, dus ook hier heb ik moeten zwichten voor een plastic verpakking. Dat vind ik wel jammer, dit had anders gekund. Er zijn veel foto’s gemaakt en toen gingen we door naar de kerk. Dat vond ik vrij heftig, maar dat komt vast doordat ik zonder geloof ben opgevoed. Het feest was uiteraard ook prachtig! Ik vond het een mooie dag. Leuk om te weten van mijn onderstaande outfit: zowel het jurkje en de schoenen zijn tweedehands! Het jurkje een hand-me-down van een van mijn beste vriendinnetjes en de schoenen van United Wardrobe. De ketting had ik al van voor mijn groene levensstijl haha, die is helaas van de Primark.

 

Zaterdag t/m Woensdag
Vroeg uit de veren voor wederom een mooie dag, ik ga op vakantie! Samen met pap, opa en oma en mijn vriend naar Ameland. Jaaa, leuk! Naast dat ik uiteraard dol ben op vakanties en reizen, is dit natuurlijk de jackpot. We gaan namelijk in Nederland op vakantie, en dat betekend dat we niet gaan vliegen! Een doel voor mezelf dit jaar, want ik weet wat voor impact vliegen heeft op het milieu. Deze vakantie past helemaal in mijn straatje. Ik heb de dagen van deze vakantie flink samengevat, want binnenkort komt er een uitgebreid stuk over Ameland online op deze blog. Hier alvast een paar sneak peak plaatjes. We hebben geweldig weer, het is zonnig met een volledig blauwe lucht! Mijn dagen bestaan vooral uit genieten, lezen, fietsen (ook op een tandem!), wandelen (en tegelijkertijd afval rapen), lekker eten, lekker lang slapen, bordspelletjes en vooral weinig online zijn en tv kijken. Afgelopen maandag kwam er om deze reden ook geen blogpost online, ik wilde mezelf écht even een weekje vrij gunnen en ik kwam door alles gewoon in tijdnood. Om dan afgeraffeld een blogpost te schrijven, dat is niet echt mijn stijl. Zondag ging ik heerlijk uiteten met mijn vriend, we zijn namelijk 2,5 jaar samen, wat vliegt de tijd toch! Ik geniet van iedere dag samen en ben zo blij met mijn lieve, leukste vriend. Bij het restaurant gebeurde echter wel iets geks. We hadden echt uitgebreid gegeten (want we zijn immers niet van het inhouden haha) en toen moest ik 30,45 euro betalen. Op de terugweg bedacht ik mij opeens dat dat wel verdacht weinig was en dat het helemaal niet kon. Lang wikken en wegen, zal ik terug gaan? Mijn geweten speelde een beetje, maar ik kon deze korting ook als een gelukje beschouwen. Na lang twijfelen ben ik uiteindelijk terug gegaan en heb ik de situatie uitgelegd. Ik moest nog 35 euro bijbetalen. Er kwam een schraal bedankje van af en ik voelde me stom dat ik was terug gegaan, ze hadden het namelijk nog helemaal niet doorgehad. Goed, ik heb weer karmapunten verdiend, maar die voelen toch wel heel zuur zo. Andere opmerkelijke dingen, de vondsten op het strand. We hebben de gekste dingen gevonden tijdens het opruimen, van shampooflessen tot scheermessen tot aan handschoenen, het lag er allemaal. Ik vond het heel leuk om te zien dat iedereen meedeed met het opruimen, het werkt blijkbaar toch aanstekelijk haha! Het veganistisch eten ging goed, maar ik had daarnaast niet veel controle over de boodschappen. Soms maakt iemand per ongeluk iets voor me klaar wat niet vegan is, zoals een zacht bolletje. Ik eet het dan wel op, maar vertel het even voor de volgende keer. Als iemand het eten al heeft klaargemaakt dan vind ik het zonde om het niet op te eten, dat zou een verspilling zijn en vaak zijn het maar hele kleine dingen. Dat ik geen controle had over de boodschappen had vond ik best moeilijk, want dat betekend plastic, plastic en nog eens plastic. Ik probeer op dit soort momenten vooral mijn mond te houden en als ik zelf iets te kiezen heb voor de afvalarmste optie te gaan. Maar goed, dat is in de supermarkt ook niet erg makkelijk. Over veganistisch eten gesproken, vanmiddag aten we een ijsje met z’n allen. Ik neem altijd een hoorntje omdat ik het afval wat bij een bakje komt kijken onnodig vind. Maar, toen vroeg ik me af? Is dat eigenlijk wel veganistisch? Ik heb even op internet gekeken en volgens mij niet. Koekjes worden immers ook vaak met ei of boter gemaakt en een hoorntje is in feite een koekje. Wat stom dat ik hier nog nooit over na heb gedacht! In het vervolg ga ik het maar eens even vragen en de boel anders aanpakken. Dit waren alle highlights die ik voor nu wilde delen hihi, binnenkort meer! Als dit stuk online komt zijn we inmiddels weer thuis (jammer voor alle inbrekers haha) en vrijdag is mijn laatste officiële toets van dit kwartiel (ik heb ook nog een herkansing) en moet ik dus naar school voor een presentatie. Joeeee.

 

Mijn favoriete nummer van deze week: The Police – Roxanne

Liefs,
Romee

 

3 thoughts on “Weekoverzicht #50: een bruiloft én een vakantie op Ameland”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *