Weekoverzicht 53: Amsterdam, golfen en waterskiën!

Hi! Daar ben ik weer met een volledig weekoverzicht! Op aanraden van een paar lezers heb ik het weekoverzicht iets ingekort, met vooral de afval- en vegangeregalteerde uitgelicht! De afgelopen week ging ik een dag naar Amsterdam, ging ik waterskiën en golfen! Lees je mee?

Donderdag
Toen ik vandaag naar de sportschool ging vroeg ik me af of Basic Fit eigenlijk energieneutraal is. En of dat überhaupt bestaat, een energieneutrale sportschool. Ik bedoel, met die apparaten kun je toch flink wat stroom opwekken lijkt me, misschien wel meer dan je verbruikt. Al kost de airco deze dagen ook veel stroom lijkt me. Zo erg als vandaag heb ik nog nooit gezweet, het is dan ook 38 graden in Enschede. Iedereen zeurt erover, ik denk alleen maar: klimaatverandering! Ook ging ik vandaag naar de fietsenmaker. Ik wil zó graag een dynamo op mijn fiets voor beide lampen, het wordt tijd dat ik ook mijn eigen stroom ga opwekken. Het kan dan nog niet met zonnepanelen (al heb ik er wel investeringen in), maar wel met mijn fiets! De fietsenmaker vond het lastig en ik word nog teruggebeld. Ook kocht ik vandaag iets nieuws! Niet duurzaam zou je denken, maar gelukkig zijn het geen fysieke spullen. Twee online games, The Sims 4 en een uitbreidingspakket. Ik wilde het al zo lang! Het is niet tweedehands verkrijgbaar want duh, het is een online game. Alvast mijn cadeau van mam voor mijn verjaardag. Ik ben blij!

Vrijdag
Tussen de middag ging ik naar de Rutbeek met vrienden. Een natuurplas! Heerlijk, geen chloor of chemische dingen. Milieuvriendelijker dan een zwembad en gratis! Zelf wat lunch mee en hoppa, zonder afval.

IMG_20180801_202318_824

Zaterdag
Vandaag ging ik erop uit naar Amsterdam! Naar de broer van mijn vriend en zijn vriendin, die wonen daar. Ik reisde met een meereiskaartje die ik van NS had gekregen, de hele dag gratis! O wat fijn, gratis dingen zijn geweldig. Zo spaar ik mijn geld voor andere dingen, zoals reizen. Gewoon in de trein vragen of ik met iemand mee mag reizen, yes. Hoe zeggen ze dat? Een brutaal mens heeft de halve wereld? Ik kocht vandaag niets, op eten na dan hahah, zoals gewoonlijk. Ik at per ongeluk vlees, want de ober had de verkeerde bitterballen geserveerd. En de bitterballen kwamen met een stukje bakpapier, wat ik niet wilde. Ach, shit happens. Ik doe mijn best. Maar wat kan ik tegenwoordig genieten van deze mooie zonnige dagen op nieuwe plekken, ik zat te glunderen in de metro! We aten sushi als avondeten, hmmm, deze dag is perfect.

‘Een brutaal mens heeft de halve wereld’

Zondag
Terug naar Harderwijk, waar mijn vriend woont. Gisteren hebben we helaas de laatste trein gemist, dus bleven we slapen. Dan weet je dat het een mooie en gezellige dag was! Vandaag gingen we wederom zwemmen bij een vriend. Huh? Ik zei toch dat een zwembad niet per se duurzaam is? Klopt. Maar hij is niet van mij en uitnodigingen sla ik zeker niet af! ‘S avonds een goede film en de dag is compleet.

Maandag
Vandaag gingen we golven en waterskiën! Mijn schoonouders namen ons mee op een leuk tripje! Experiences, not things! Wat fijn! Het was ontzettend leuk, maar voor golven heb ik nog niet zo veel talent. Voor waterskiën en wakeboarden wel! Wat een kick geeft dat me toch, heerlijk. We gingen waterskiën op een plas in Zwolle, dus veel meer dan stroom kost het niet, top! Tussendoor lunchen we bij Vito’s, waar ik wederom een broodje zonder papiertje eromheen vroeg en dit ook kreeg! Alleen het servetje vergeten, dat komt de volgende keer! Het avondeten bestond uit een vegan pizza van New York Pizza, de sea shepherd. Wat een geweldige dag!

Dinsdag
Vandaag keek ik weer een paat documentaires op Netflix, heerlijk! Daar komt binnenkort meer over online, ik ben weet flink geinspireerd. Toen we ‘s middags op het terras zaten besteld ik spa blauw, wat tot mijn verbazing in een plastic flesje kwam! Iew! Ik bracht het terug en vroeg om iets in glas. Ik bestelde een Radler die ze serveren in herbruikbare bekers, het glad mag namelijk niet het strand op! Win, win, win! Plastic vermeden. Een jaar geleden zou ik denk ik gewoon balen dat ik plastic kreeg, nu neem ik het heft in eigen handen. Voelt goed. Ook kregen we nachos, compleet zonder afval! Half vegan en half niet-vegan, kan allemaal. Tot slot gingen we naar de primère van Mission Impossible in de bioscoop. Daar bestelde ik popcorn in karton en een fanta in glas, zónder rietje! Yes. Jammer dat ze bij Kok Cinemaxx (de bioscoop) standaard rietjes serveren, ik wou dat het andersom was.

Woensdag
Weer een gratis reis, dit keer naar huis! Bedankt NS, deze arme student waardeert het echt. Ik bestelde vandaag weer iets nieuws, echt iets nieuws! Een dynamohouder en achterlamp met snoer. De fietsenmaker kon me niet helpen, hij kom geen dynamo op mijn fiets maken. Jammer, maar ik geef niet op! Tijd om de handen uit de mouwer te steken! Van mijn schoonmoeder kreeg ik een tweedehands dynamo en voorlicht met snoer. Ik had alleen nog een dynamohouder en achterlicht met snoer nodig, die waren tweedehands niet te vinden. Dus ik bestelde ze nieuw. Niets aan te doen. Nu wachten en dan klussen maar!

IMG_20180801_212456

Liefs,
Romee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *