Weekoverzicht #54: eindelijk een dynamo op mijn fiets!

Hi, welkom bij mijn laatste weekoverzicht voordat ik op vakantie ga. De komende twee weken zullen er dus ook geen weekoverzichten verschijnen hier. De afgelopen week kreeg ik eindelijk een dynamo aan mijn fiets, speelde ik veel bordspelletjes en at ik  veganistische pizza van de Lidl! Lees je mee?

Donderdag
‘S ochtends maakte ik zowel mijn camera als telefoon zelf! Doordat ik de Fairphone heb kan ik zelf de telefoon uit elkaar halen, hoe gaaf! Ik haalde het cameradeeltje eruit en deed het er opnieuw in. De camera heeft wat kuren. Jammer, na zo’n korte tijd al. Mijn camera moest leeggemaakt worden, of in ieder geval, de SD kaart. Uiteindelijk, na wat onderzoek, lukte me dat ook zelf. Zo fijn, als ik ‘kapotte’ apparatuur zelf kan maken! Ik was de rest van vandaag bij vrienden. Er gingen een paar mensen boodschappen doen en ze wilden wat meenemen voor iedereen meenemen. Ik vroeg om een veganistische broodje bapao. Stom, die zitten natuurlijk in plastic. Maar goed, ik had zelf ook geen lunch meegenomen en de plasticvrije opties in de supermarkt zijn nihil. Ik kan zelf eigenlijk niets bedenken zo. Ik neem zelf eigenlijk altijd broodjes in mijn eigen zakje, maar dat kan ik natuurlijk niet van hun vragen. Fruit had gekund, maar dan moet ik ook even vragen of ze het los willen meenemen. Hmmm, wellicht doe ik dat de volgende keer. Hoe dan ook, het was een heerlijke dag. Tot laat in de avond speelden we nog Monopoly. Bordspellen zijn zo’n gezellige vorm van vermaak vind ik. We hebben daarbij wel de helft van de dag in hun zwembad gezeten. Dat voelt wel een beetje dubbel met deze waterschaarste, maar goed, het is niet mijn zwembad denk ik dan maar? Lastig altijd.

IMG_20180808_230224_682.jpg

Vrijdag
Helaas heb ik vandaag niet veel geks te vertellen, ik werkte namelijk de hele dag. Ik hoorde vandaag iemand in de supermarkt zeggen: ‘Ja, dit weer is echt niet normaal meer, we moeten echt eens iets aan die CO2 in de lucht gaan doen’. Eindelijk! Dit extreme weer laat mensen dus wel zien hoe ernstig de zaken zijn. Iedereen klaagt trouwens flink over het weer. Ik vind het nutteloos om te zeuren over dingen die je toch niet kunt veranderen. Al kunnen we natuurlijk wel iets aan klimaatverandering doen natuurlijk.

Zaterdag
Pap had vandaag een heerlijke pasta gekookt. Dat is erg fijn, zo lekker na werk kunnen aanschuiven aan tafel met lekker eten! In de avond snackten we stokbrood met sausjes. Ik maakte een dipsaus met veganistische mayonaise (uit glas) en madras kruiden (uit blik). 100% recyclebaar en geen plastic! Super, lekkere sausjes en geen afval.

Zondag
Als ontbijt had ik vandaag brood, met daarop tomaatjes, vers uit eigen tuin! Dat is zo fijn, verse groenten zo uit mijn eigen moestuin. Dan merk je echt dat je wek zich terugbetaald. Al vind ik een moestuin helemaal niet zo gek veel werk. Ik ben vandaag de halve dag bezig geweest met mijn fiets. In vorig weekoverzicht had ik verteld dat ik graag een dynamo op mijn fiets wil. De fietsenmaker wilde dit niet doen, het kost vast te veel tijd en moeite. Ik dacht, dan neem ik het heft in eigen hand en doe ik het zelf. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Pap heeft er ook nog een tijdje naar gekeken, en opa ook. Conclusie was dat de dynamo kapot was. Oké, dan moet ik op zoek naar een andere. Ik had er een gevonden op Marktplaats. Die man vroeg er 10 euro voor! Dat is ruim meer dan een nieuwe. Ik betaal soms graag wat meer voor tweedehands spullen, het is duurzaam. Maar goed, sommige dingen gaan te ver. De zoektocht gaat dus verder. Toen ik ‘s middags bij opa en oma was met familie besloten ze spontaan uit eten te gaan die avond. Ik belde even om te reserveren en te melden dat ik veganistisch eet, dan kunnen ze wellicht nog wat regelen. Dat is handiger dan als je het pas aan de tafel zegt, nu hebben de koks meer tijd. Voordat we uiteten gingen had ik nog een afspraak voor Loose. Een nieuwe klant wilde graag haar eigen potjes gebruiken! Dat kan natuurlijk, graag zelfs! Dus ik haalde vandaag even de potjes bij haar op en dan breng ik ze donderdag weer vol bij haar thuis. Heerlijk om met Loose bezig te zijn altijd, het geeft me zó veel energie! ‘S avonds gingen we dus eten bij Het Middelpunt. Ze hebben weer positief verrast, wat was het weer lekker! De vorige keer kreeg ik mijn eten niet helemaal op omdat ik ook een voorgerecht had besteld. Ik besloot dat nu dus niet te doen. Helaas kreeg ik het dit keer ook niet op. Ik was niet goed voorbereid, want ik was mijn eigen broodtrommel vergeten. Ik wilde het eten ook niet laten staan. Ik heb dus gevraagd om een doggybag, voor mijn eigen eten en de bijgerechtjes die over waren (frietjes etc.). Fijn, geen voedselverspilling! Wel plastic, maar goed, dat neem ik nu maar even voor lief. De volgende keer hoop ik echt mijn eigen broodtrommel mee te nemen!

IMG_20180808_230258_065

Maandag
Mijn ontbijt was lekker, een broodje met onder andere gevuld met sla van gisteren, die over was in het restaurant. Nog prima te eten, heel lekker zelfs! Vandaag heb ik echt flink wat kilometers gefietst door alle klusjes die ik nog moest doen. Fietsen is fijn! Het is gezond, niet slecht voor het milieu en lekker fris. Ik wil mijn hele leven blijven fietsen. Ik ging vandaag ook even naar de bibliotheek om een reisgids op te halen, voor Kreta, ik ga volgende week namelijk alweer op vakantie. Nogmaals, ik ben ontzettend verwend. Ik geniet er maar gewoon, hè. ‘S middags lunchte ik ook weer van de restjes van gisteren, ook dit smaakte nog net zo heerlijk als gisteren. Als je het eten wat je niet opkrijgt meeneemt naar huis is het net alsof je twee keer uiteten gaat! Yes! Ook is mijn fiets vandaag eindelijk gemaakt door mijn opa! Ik wilde dus heel graag een dynamo op mijn fiets voor zowel het voor- als achterlicht. Opa was naar de oudijzer opslag geweest in Enschede, en daar hadden ze er nog wat liggen. Dus, dag meneer van Marktplaats met je 10 euro! Geen nieuwe dingen én het is gratis! Lekker duurzaam, mijn eigen stroom opwekken. Het was gisteren dus al een heel gedoe omdat het maar niet lukte, en nu is het eindelijk gelukt! Opa is gelukkig heel handig met van alles en nog wat, dus daar kan ik altijd terecht. Ik wou dat ik zelf zo handig was. Als avondeten at ik een veganistische pizza, lekker! Ze hebben ze weer bij de Lidl. Zo fijn, ik hoop dat ze het binnenkort in iedere supermarkt hebben. Vandaag fietste ik ook achter iemand die zomaar een leeg pakje kauwgom van zich afgooide, een meisje van zo’n 25 jaar denk ik. Absurd om te zien vind dat gewoon. Ik vond het lastig om te beslissen wat ik moest doen. Aan de ene kant wil ik het oppakken en zeggen dat ze hun spul bij hun moeten houden. Maar daar wordt ik zelf ook boos van en dan wordt ik vast verrot gescholden (als je toch als zo asociaal bent hè). Maar aan de andere kant vind ik het ook niet normaal dan iemand iets op straat gooit en dan dat niemand er wat van zegt en dat het maar normaal wordt gevonden. Ik denk dat ik er de volgende maar wat van zeg, want boos ben ik van binnen toch al. Lastig.

Dinsdag
Ik ben gisteravond wezen slapen bij vrienden en daar ben ik nu nog steeds. Hierdoor ben ik aangewezen op verpakte snacks, we gaan namelijk zwemmen bij de Rutbeek vandaag. Jammer, maar niets aan te doen. ‘S avonds gingen we nog sushi eten als afscheid van iemand uit onze vriendengroep, hij gaat een half jaar naar zuid-korea! Spannend. Bij Blue Sakura gaf ik aan dat ik veganistisch eet en ze maakten een speciale kaart voor me. Ik dacht: dat gaat goedkomen! Niet dus, op veel dingen zat mayonaise. Zo jammer dit. Ik heb besloten het niet meer aan te geven en zelf gewoon te bestellen, ik weet inmiddels wel welke gerechten standaard vegan zijn. Wel balen, de keuze wordt een stuk minder zo. Heel erg slecht als restaurant zijnde vind ik, maar goed. Dan los ik het zelf maar op de volgende keer. Voor nu heb ik een avondje niet 100% veganistische gegeten, maar dat geeft niets. Op de terugweg kwam ik erachter dat mijn voorlamp het niet doet. Ook project dynamo is dus nog niet helemaal gelukt.

Woensdag
‘S ochtends was ik druk voor Loose, ik had wederom een paar nieuwe bestellingen! Gaaf! Daarna door naar de verjaardag van een vriendinnetje. Ik gaf haar een ervaringen, en dus geen cadeau. Gelukkig vond ze het heel leuk! Binnenkort gaan we samen naar de bioscoop.

P.S. Ik heb op het moment wat probleempjes met mijn telefooncamera. Vandaar dat ik dit weekoverzicht erg weinig foto’s heb. Sorry, vanaf nu zou het weer beter moeten gaan.

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Weekoverzicht #54: eindelijk een dynamo op mijn fiets!”

  1. Misschien kan je de plastic bakjes die je dan krijgt, hergebruiken voor andere dingen? Bijvoorbeeld om even iets in te leggen in de koelkast of als je wat eten meegeeft aan mensen die bij je zijn komen eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *