Weekoverzicht #6

Hoi, ik ben er weer met een weekoverzicht! De afgelopen twee weken was het nogal stil op mijn blog, naast de posts die online komen te staan op maandag. Ik was namelijk op vakantie, hier schreef ik er al een stukje over. Goed nieuws (voor jullie dan, niet voor mij haha), voorlopig ga ik niet meer weg!

Donderdag
Omdat Sziget zo ongelooflijk vet, gaaf, onvergetelijk, speciaal en nog veel meer was, ga ik er vandaag maar niets over schrijven #logischromee. Ik zit er aan te denken om een kopje op mijn blog te maken met ‘hotspots’, met de eerste post dan over Budapest. Helaas ben ik geen wereldreiziger die 100x per jaar (al ben ik wel verwend hoor, hihi) op vakantie gaat, toch lijkt me het een leuke manier om mijn zero-waste ervaringen te delen op vakanties, of andere uitjes. Wellicht kan je er nog wat van leren, niet? Oké, dat heb je nog te goed van me! En ook heb je nog een zero-waste evaluatie van Sziget zelf te goed. Spoiler: ik ben er blij mee! Anyway, vandaag reisden we dus met z’n allen van hartje Budapest naar het oude vertrouwde Enschede terug. En hoe veel ik iedereen en alles ook heb gemist, het was niet leuk. Want Budapest/Sziget was mooi, heel mooi!

sziget

Vrijdag
Toen ik gisteren nog in Hongarije op het vliegveld zat werd alweer gebeld door mijn werk, ik moest vandaag dus 8 uurtje werken. Gelukkig was ik al zo uitgerust! Lees: niet dus. Maar ik heb het overleefd en zo zie je maar weer hoe onmisbaar ik ben, wat zullen die 10 dagen zonder mij zwaar zijn geweest, *kuchkuch*. Zoals verwacht viel ik ’s avonds al vroeg in slaap.

Zaterdag
Another day of work. Weer 8 uur. Na werk ging in het centrum naar ‘De Kater’. Ik had namelijk een afscheidsgebeuren (hoe noem je zoiets?). Een van mijn beste vrienden gaat een half jaar naar Australië! Voor mij is dit natuurlijk niet leuk, maar voor hem gaat het vast een vette ervaring worden. Alle mensen die ik sprak die zoiets hebben gedaan zeggen hetzelfde: mocht je de kans krijgen, doen! Het lijkt mij nogal spannend om zomaar (nou ja, niet zomaar dan) alles en iedereen achter te laten. Ik ben nu al benieuwd naar de verhalen. En, ik heb skype alvast maar weer geïnstalleerd haha!

Zondag
Werken, alweer haha! Geen lange dag, 4 uur maar liefst. Daarna was ik een tijd bezig met de blogpost die afgelopen maandag online kwam te schrijven. Heerlijk is dat, lekker met m’n laptop in bed, muziek op de achtergrond en lekker schrijven. Ik heb altijd al van schrijven gehouden als ik het zelf mocht doen, die geforceerde schrijfopdrachten van school vond ik daarentegen weer 10 keer niets. Tot deze blog waren alleen dikke dagboeken mijn slachtoffers haha, inmiddels zijn jullie dit geworden!

Maandag
Vandaag moest ik ook werken, maar gelukkig van 7 tot 12. Dus dan heb ik de rest van de dag nog helemaal over voor van alles en nog wat! Mijn lieve vriend kwam vandaag langs, fijn om hem weer te zien na de vakantie. We gingen het centrum in waar ik mijn horloge liet repareren en mijn laptop een check-up kreeg. Spullen laten repareren in plaats van vervangen past heel goed in het zero-waste plaatje, ik vind het fijn. Al word ik wel raar aangekeken met mijn Iphone 4, maar ach. Die check-up van mijn laptop was ook fijn, ik voel me altijd zo’n georganiseerd persoon als ik dit soort dingen onthoud, haha! Samen gingen we lekker lunchen bij Bagels & Beans, om de nieuwe menukaart te proeven, joepie! Ik heb de bagel met bospaddelstoelenkroketjes (mocht je ooit galgje spelen, there you go) gehad, en wat een succes wat het. Hmmm, zo lekker! Geen vegan bagel helaas, ik was te nieuwsgierig naar die kroketjes. De volgende keer ga ik de vegan ‘cheese’ bagel proberen, jum! Helaas, ik ben alweer vergeten een foto te maken! Ugh, ik word hier niet echt beter in hè. Zie hier dan de foto van Happy Italy, waar ik in de avond at hahaha. Ook geen vegan gerecht, maar dat hebben ze geloof ik niet, ik zal de volgende keer eens informeren. Een vegan ijsje is wel gelukt, bij Van der Poel. Ik heb nooit geweten dat het vegan ijs gewoon tussen de smaakjes in de display-koeling ligt. Vaak zijn het de basic smaakjes, zoals bosbessen en meloen. Fijn is dat toch, dat ik vegan én zero-waste (door het hoorntje op te eten, gheghe) een ijsje mee kan eten! Daarna gingen we ook nog bowlen! Maar daar ontbrak mijn talent nogal en helaas heb ik van de score geen foto gemaakt, hè shit.

happy italy 20-1

Dinsdag
Ik was vrij! Joepie. Toch stond ik vroeg op, 8 uur maar liefst! Om een dagje naar Madurodam te gaan. Nog nooit was ik er geweest en het werd toch wel een keertje tijd. Mijn opa had vier kaartjes gewonnen bij de Postcode Loterij en dus konden we gratis gaan, ik kreeg de kaartjes van hem, hoera! Gratis dingen zijn fijn en Madurodam is leuk! Maar ook hierover wil een stukje gaan wijden in de nog te komen categorie ‘hotspots’. Ook dit heb je dus nog van mij te goed. Enschede – Den Haag is best ver, dus uiteindelijk waren we best lang weg, zo’n 12 uur lang! We gingen wel met de trein, uiteraard.

madurodam

Woensdag
Werken, dat stond weer op de planning. Verder heb ik helaas niet zo veel speciaals te vertellen. Ik at heerlijke bijna vegan (op de boter die pap gebruikte bij het bakken na, geloof ik) taco’s! Ik haalde mijn laptop weer op, schrijf nu dit weekoverzicht en zo dadelijk ben ik weer te vinden in de sportschool. Tja, ook dat begint nu weer, help.

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Weekoverzicht #6”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *