Weekoverzicht #7

Hi, leuk dat je er weer bent!

Donderdag
Mijn voornemen van 8:00 uur opstaan en gaan sporten, zodat ik nog veel van de dag overheb, was een beetje weggezakt. Dus vandaag pakte ik de draad weer op. Daarna moest ik wel meteen werken van 12 tot 5, maar toch voelde het goed. Ze zeggen altijd dat je over het algemeen beter in je vel zit als je regelmatig sport en ik geloof dat dat ook echt zo is. Na 5 uur pakte ik mijn tas in, morgen staat Mysteryland op de planning!

Vrijdag
6:00 ging de wekker dat is me toch echt te vroeg. Maar, het was voor een goed doel want ik ging dus naar Mysteryland en dat is in Hoofddorp. Zo’n 3 uur met het openbaar vervoer. Ik moest er om 10:00 zijn omdat ik dit jaar weer vrijwilliger ben op Mysteryland, yes! Ik wist gelukkig al hoe en wat, want ook vorig jaar was ik van de party. Vandaag was de planning om mijn tent op te zetten, de eerste campinggasten te verwelkomen en daarna lekker te feesten!

Zaterdag
Kamperen is helaas niet helemaal mijn ding. Ik zeg het je alvast, koop nooit een opblaaskussen. Het lijkt zo handig, maar uit eigen ervaring kan ik je vertellen, dat is het niet! Ik werd dus al vroeg m’n tent uit gebrand en stond fris en fruitig (*kuchkuch*) op voor de eerste shift. Als vrijwilliger krijg je 3 dagen een plekje op de crew camping, toegang tot het festival en muntjes voor eten en drinken. In ruil daarvoor werk je vrijdag een shift van 3 uur, en zaterdag en zondag ongeveer 6 uur. Ik zat in het Green Team dus zaterdag en zondag hou ik met een team de camping en het festivalterrein een beetje schoon door afval te prikken. We zijn er ook vooral om de boodschap over te brengen: hou onze mooie natuur alsjeblieft een beetje schoon! Na de shifts kun je lekker doen wat je zelf wilt! Goeie deal, toch?

Zondag
Een nieuwe dag, een nieuwe shift en een nieuw feestje. Heerlijk. Het weer was ook geweldig dit weekend, ik ben zelfs nog bruin geworden, ook al probeer ik dat altijd te vermijden (ik las namelijk dat dat veroudering van je huid versnelt). Net voor je shifts wordt je trouwens helemaal leuk gestyled door een team zodat je helemaal in het plaatje van Green Team past. Vandaag kwamen ook mijn vriend met wat vrienden naar het festival! Na mijn shift heb ik met hen dus lekker mijn tijd doorgebracht. Vooral de stages ‘Q-dance’ en ‘vunzige deuntjes’ waren mijn favoriet haha! Wist je trouwens dat Mysteryland een van de groenste festivals is? Ze hebben er verschillende prijzen voor gekregen.

 


Maandag

Mysteryland is voorbij, en in ga weer naar huis. Het opvouwen van de tent is uiteindelijk, na heel veel gedoe, toch nog goed gekomen! Dat was bijna onmogelijk lastig vond ik. Toen ik op station Schiphol stond had mijn trein vertraging en verdween hij opeens van het scherm, fijn. Dus toen ben ik al een gek schiphol over gerend, want hij kwam blijkbaar aan op een ander spoor zag ik in de verte, toch fijn dat ze dat even omroepen hè #nietdus. Op de website van NS stond dat ik door de vertraging mijn aansluiting zou missen, maar I like a bit of a challenge. Dus uiteindelijk is het lekker toch gelukt, ha, take that, NS. Gelukkig maar, want om 12:00 moest ik ook weer werken! Na het werk ging ik nog gezellig sushi eten met vriendinnetjes, I love it. Helaas had ik dit keer wat te veel gegeten …

sushi
Geen zorgen, alleen de vega-sushi en de spa blauw zonder rietje waren van mij!

Dinsdag
Ik stond redelijk vroeg op want vandaag had ik een afspraak bij de gemeente. Omdat ik een bedrijfje wil gaan opstarten, had ik een aantal vragen over vergunningen en bestemmingsplannen etc. Het ging erg goed en in principe heb ik een go gekregen! Superfijn, op naar de laatste loodjes! Daarna ging ik een middagje naar het Rutbeek (een plas in Enschede, helaas voor mij hebben we hier geen strand), waar ik heerlijk heb zitten zonnen en lezen. Fijn, die warme zomerdagen, hmm! Daarna was het weer tijd om te werken, en dat ging erg snel voorbij. In de avond had ik wederom een afscheidsfeestje van een vriend die naar Groningen gaat verhuizen, niet leuk. Of nou, het feestje was leuk hoor, het weggaan niet. Ik heb deze dagen het gevoel dat iedereen Enschede verlaat! Gelukkig vind ikzelf het nog hartstikke leuk in Enschede, home sweet home. Midden in de nacht haalde ik mijn vriend op van het station op en deden vreemde mensen een goocheltruc voor me, haha!

Woensdag
Uitslapen! Joepie! Vandaag kon ik gelukkig nog vrij krijgen, aangezien ik de rest van de week wel werk. We gingen de stad in naar de Broodbode! Ik was er nog nooit geweest, en daar moest toch even verandering in komen! Ik had een Popeye sapje en een veganistische salade, en wat een feestje was het! Het sapje met spinazie was een gok, want toen ik laatst bij Bagels & Beans wortelsap probeerde was ik totaal geen fan helaas. Ik vond het zo lekker dat ik van plan ben het thuis ook te maken. Het sapje bestond uit spinazie, banaan, ananas en sojamelk. Echt een aanrader. Wel vind ik het jammer dat alle sapjes bij de Broodbode standaard een rietje bevatten. Ik bestelde er eentje zonder rietje natuurlijk, en daar werd ook gehoor aan gegeven. Op een servetje na was mijn lunch zero waste! ‘S avonds maakten we zelf pizza, jum! En straks gaan we het terras op en het centrum in, Ali B en Brace komen, leuk!

 


Liefs,
Romee

0 thoughts on “Weekoverzicht #7”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *