Weekoverzicht #8

Hi! School is weer begonnen, maar toch ga ik weer door met dit weekoverzicht!

Donderdag
Ik werkte van 12 tot 4 en daarna had ik een gezellige barbecue! Onderweg haalde ik een zero waste snack bij de AH-to-go, een banaan, zonder sticker #doublewin. De barbecue werd georganiseerd door mijn SLB’er van school. Erg lief! En leuk ook om een aantal klasgenootjes weer te zien na zo’n lange periode van stage en vakantie, het voelt gek! Er is rekening gehouden met mij, want ik had erg lekkere vegetarische burgers, salades en dergelijke te eten! Wat een feestje! Ik heb niet helemaal veganistisch gegeten, want ik weet niet of de burgers veganistisch waren en twee stokbroodjes met kruidenboter waren me ook echt te baas. Oh, en ik heb een Magnum gehad. Oeps, laten we het dan maar op vegetarisch houden. Het was een gezellige avond.

Vrijdag
Ik werkte van half 9 tot 5, en daarna ging ik nog sporten. Ik was echt trots op mezelf omdat ik mezelf tegenwoordig echt naar de sportschool trap en niet 10000 smoesjes in m’n hoofd verzin! Want ook als ik werk ga ik sporten, hallo doorzettingsvermogen! Toen ik naar de sportschool liep zag ik op straat heel veel kapotte vuilniszakken liggen, overal lag afval #nietleuk. De straten liggen sowieso vol als ze het plastic op komen halen. Maar, pap had vandaag lekkere broccolisoep voor me gemaakt, hmm! Wellicht komt er binnenkort nog een receptje aan als ik zelf ook de handen uit de mouwen steek hihi.

afval op sttraat

Zaterdag
Van 7:00 tot 20:00 werkte ik. En zo’n lange dag had ik nog nooit gemaakt in mijn lange carrière in de supermarkt. Dus, toen ik thuis kwam plofte ik op de bank en daarna gauw in bed.

Zondag
Het handbalseizoen begint weer! Joepie! Volgens mij heb ik dat überhaupt nog nooit vermeld op mijn blog, maar ik ben handbalster! Inmiddels al zo’n 10 jaar gok ik, jeetje wat lijkt dat lang. Vandaag was mijn eerste training weer en ondanks dat ik vond dat ik goed mijn best deed in de sportschool was dit toch heel erg zwaar! Maar dat voelt goed, gelukkig. Heerlijk om weer lekker een potje te ballen. Eenmaal thuis keek ik dit filmpje van RTL Late Night. Hij stond al een tijdje op m’n lijstje want ik volg Boyan Slat (de jongen in het filmpje) al best lang. Boyan wil namelijk de oceanen opruimen (hé, dat hebben we gemeen!) en zijn plan gaat volgend jaar echt van start! Ik ben zo benieuwd en enthousiast. Je kan hier meer lezen over Boyan en zijn project, The Ocean Cleanup! Ook keek ik een documentaire van mijn lijstje: My Stuff. Omdat je vaak documentaires ziet onder het kopje ‘inspiratie’ op mijn blog, denkt je vast dat ik iedere documentaire leuk vind. Maar dat is helaas niet zo. My Stuff is weer net zo’n documentaire die wel leuk is om een keer gezien te hebben, maar echt enthousiast ben ik er niet over. Dus vandaar dat ik er nu hier wat over vertel. De documentaire gaat over een jongeman die al zijn spullen opbergt in een opslag, en dan een jaar lang elke dag een ding terug pakt van die opslag. Zo ziet hij welke spullen hij mist en welke niet, om wellicht nog meer minimalistisch te leven. Vandaag maakte ik tevens een nieuwe lading deodorant, hoe ik zelf deodorant maak kun je in de DIY Deodorant post die ik schreef. Vandaag gebruikte ik een munt geurtje, hmmm.

deo
Eén voor bij pap en één voor bij mam

Maandag
School. Ja, de vakantie is voorbij en ik moet weer naar school. Maar toch blijf ik doorgaan met dit weekoverzicht! Het begon als experiment in de vakantie, maar ik vind het zo leuk om te doen en het lijkt ook dat jullie het leuk vinden, dus ik blijf ermee doorgaan. Dus vanaf nu kan je lekker meelezen over mijn o-zo-spannende schoolleven. Inmiddels ben ik 3e-jaars Facility Management Student aan het Saxion. Jeetje, wat vliegt de tijd toch, hè. De aftrap van school was zoals gewoonlijk met de boodschap: wees speciaal en probeer jezelf te onderscheiden van alle anderen waar ik dan weer lekker misselijk van word. Ugh, Romee is Romee en als Romee zo wil zijn als ze is dan laat het lekker zo. Ik snap de boodschap wel, want het is slim om het beste uit je studie te halen, maar ze weten het altijd zo te brengen dat het overkomt alsof niemand speciaal genoeg of creatief genoeg is. Helaas. Maar! Toch ben ik wel gemotiveerd om weer goed mijn best te doen dit jaar en alles netjes bij te houden. Toen ik s’ avonds met mama Darco (onze lieve franse bulldog, waar ik ook nog nooit over heb verteld geloof ik), kwamen we langs het circus. Circus Renz. En heel eerlijk, ik vind het zó zielig als circussen dieren hebben en gebruiken voor shows. Volgens mij wordt het wel steeds minder, maar ze hadden nog steeds kamelen, honden, paarden, ganzen en eenden. Op de site van PETA las ik dat het hebben van dieren in een circus verboden is, dus ik ben toch wel benieuwd hoe dit zit, misschien vallen kamelen niet onder ‘wilde dieren’?. Een kaartje kopen doe ik in ieder geval niet! Kamelen in Enschede, dat is vreemd.

 

IMG_3193[1]
Excuses voor de ‘moeder-bij-de-kinderboerderij’ kwaliteit van de foto

Dinsdag
Ook vandaag ging ik weer naar school, maar tot nu is het allemaal nog een introductie op de vakken. Daarna bezocht ik de bieb weer eens #vastestekkie en deed ik een pakketje op de post. By the way, als je een pakketje op de post doet zonder track and trace bespaar je afval, want je krijgt geen bonnetje! Handig. Ik had mijn FC Twente sjaal verkocht op marktplaats, weer iets weg, erg fijn! Ik ga bijna nooit meer naar FC Twente en de sjaal had ik nooit om, dus hij lag maar op m’n kamer. Sinds kort werk ik met to-do lijstjes, maar die vandaag was iets te hoog gegrepen en ik krijg bijna niets af, en dat voelt dan toch niet zo goed helaas. ‘S avonds was het weer tijd voor handbaltraining, yes!

Woensdag
Vandaag had ik twee nieuwe vak op school, waaronder een keuzevak, sustainable accomodation. Dit past lekker in mijn straatje dacht ik toch! De les van vandaag was interessant, maar ik heb nog niets nieuws geleerd en dat is wel jammer. We kregen dit filmpje over het einde van bezit te zien, en daarna ook deze (een gouden ouwe), mocht je het interessant vinden. De eerste kende ik nog niet gelukkig. Toevallig kregen we vandaag ook als huiswerk om de serie Rot Op Met Je Milieu! te kijken. Grappig, want die had ik natuurlijk allemaal al gezien. Ik had er zelfs hier al een stukje over geschreven. Het andere nieuwe vak was Academic Review, waarbij je een thema mocht kiezen. Ik ga een adviesrapport schrijven over de effecten van klimaatverandering op de wintersportbranche, dat lijkt me ook interessant! Na school ging ik mee naar de oma van mijn vriend, zoals altijd is dat gezellig en we aten heerlijke spinazie met paddenstoelen in filodeeg, jum.

Ohja! Deze week tekende ik twee petities, een goede manier om invloed uit de oefenen vind ik. Ik zal je iedere week laten weten welke petities ik ondertekende, met deze week deze twee:

Deze petitie van Amnesty International, voor een vrouw in Iran die werd opgepakt omdat ze actief was voor een Koerdische oppositiepartij. De petitie is een oproep om haar vrij te laten en medische zorg te geven.
– Ook deze petitie tekende ik voor PETA, om REACH op te roepen om te stoppen met dierenproeven.

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Weekoverzicht #8”

  1. Ik probeer nu ook zoveel mogelijk via Marktplaats te verkopen, maar boeken schiet niet op 😛 Daar heb ik vandaag dus maar Bookcrossingboeken van gemaakt en die zet ik dan in de Boekenhoek op Utrecht Centraal 🙂
    De documentaire die je noemt ken ik niet… Maar ik heb geen 365 spullen (veel meer volgens mij, tel al het bestek maar eens :O), dus dan schiet het toch niet echt op met elke dag 1 ding uit de opslag halen? Ben je echt je hele leven bezig (en je moet dan wel beginnen met kleding en keukenspul, anders kan je ook niets thuis…).
    Verder heb ik deze week de petitie voor het sleepnetwet-referendum getekend! Hoe meer referenda in Nederland hoe beter 😛

    1. Goed idee dat van die boekenhoek! Met Marktplaats moet je inderdaad soms wat geduld hebben. Die man van die documentaire ging inderdaad wat extreem, zo had hij de eerste dag alleen een jas en sliep hij op de vloer, maar daar hou ik wel van haha! Heb je de link van dat referendum toevallig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *