Weekoverzicht #9

Joehoee, dit is deels alweer de tweede week van school. Ik had nieuwe vakken, trainde eindelijk voor handbal en verkocht wederom spullen op marktplaats! Lees je mee?

Donderdag
De laatste schooldag van de week alweer, morgen is een vrije dag! Ik begon om 11:00 en dat is zo fijn, dan moet ik ongeveer 8:15 opstaan en dat is een fijne tijd. Voor het nieuwe vak Sustainable Accomodation gingen we op bezoek bij een docent om te zien wat hij allemaal aan zijn huis veranderd om het zo duurzaam mogelijk te maken. Leuke manier van leren toch? Geloof het of niet, dit was de eerste keer in mijn leven dat ik zonnepanelen van echt dichtbij heb gezien #shameshame. Als ik denk aan mijn eigen huis voor later, dan heb ik al wel wat plannen haha! Soms is het jammer dat ik hier nu nog geen invloed op heb. Maar, geld is vaak een factor wat veranderingen tegenhoud. ’S Avonds had ik weer handbaltraining, het is even wennen om weer in dat ritme te komen. Door mijn stage is het inmiddels alweer 7 maanden (!!!) geleden dat ik drie keer per week handbalde. Toch wel fijn moet ik zeggen, zo’n routine.

Vrijdag
Correctie van het rooster, ik ben vandaag dus niet vrij. Helaas had ik al gezegd dat ik kon werken, dus daar was ik te vinden, en niet op school. Helaas, maar soms mag dit van mezelf, het lag een beetje buiten mijn controle. Ik werkte van half 10 tot 8, dus best een lange dag. ’S Avonds sliep ik weer best vroeg. Ik merk dat ik school mentaal toch best zwaar vind, wat heel raar aanvoelt. Je raakt toch wel een beetje vermoeid van het opzuigen van informatie.

Zaterdag
Weer werken, maar heerlijke tijden. Van 7 tot 12 ’s ochtends. Daarna nog genoeg weekend over! Ik maakte schoon, omdat moederlief zich niet zo goed voelde. Daarna deed ik weer een pakketje op de post, weer iets verkocht via Marktplaats. Diddle! Als een mens wat bewaard … Daarna snuffelde ik weer wat rond in de bibliotheek, dat is zo lekker altijd, ook al is mijn lijstje met wat ik nog wil lezen echt gigantisch. Zo heb ik in ieder geval wat te doen, hè? Daarna ging naar het favoriete tweedehands kledingwinkeltje van mijn moeder en mij om wat kleding in te brengen en lekker rond te kijken. Ik kocht een trui, daar schreef ik afgelopen maandag ook al iets over. Als je bij tweedehands winkels kleding inbrengt krijg je een deel van de opbrengst als het wordt verkocht, dus uiteindelijk betaalden we slechts 2 euro voor de trui, dat is toch fijn, hè! Die avond ging ik met een vriendinnetje naar het terras als traktatie voor haar verjaardag. Ik ben van het ‘Experiences, not things’, dus daarom ga ik liever wat gezellig samen doen dan dat ik een gigantisch cadeau koop. Het was gezellig zoals altijd! Helaas hadden ze geen vegan opties op de kaart bij Bluff, dus uiteindelijk heb ik een salade Caprese gehad. Ik dacht dat ze wasbare servetten gebruikten, maar dat bleek uiteindelijk niet zo. Helaas, maar wel een verbeterpunt voor de volgende keer!

image

Zondag
Training! Weer lekker handballen op de zondag, en na de training was ik ook best moe. Daarna keek ik een aflevering van Game Of Thrones en heb ik denk ik besloten om niet meer verder te kijken. Ik ben inmiddels bij seizoen 3 en heb toch nog het gevoel dat ik doorkijk omdat iedereen er ‘hyped’ over doet en het geweldig vindt. Iedereen zegt dat dat later in de serie komt, maar ik vind het zonde om 3 seizoenen te kijken zonder dat ik het erg leuk vind. Het is wel oké, maar niet geweldig. Ook keek ik Expeditie Robinson terug, ik heb maar besloten dat ik dat dit jaar maar eens ga volgen. Het is altijd op tv als ik training heb, dus volgen is soms lastig. Maar ik vind het wel erg leuk, dus vandaar. Ergens tijdens mijn luie dag maakte ik een uurtje huiswerk. In de avond gingen we barbecueën en lukte het me bijna om vegan te eten, op een Foccacia na. Toch jammer, ik had niet verwacht dat er melk in ozu zitten. Bij een barbecue kan je zelf kiezen wat je eet, net als wanneer je uit eten gaat. Dat probeer ik vegan te eten.

Maandag
Alweer vrij! Mijn schoolrooster van dit kwartiel is zó chill. Maar met mijn nerd goede-student-gedrag ging ik toch naar school. Ik vind het fijn om iedere dag aan school te werken, ook in de weekenden doe ik een uurtje per dag. Zo heb ik geen stress aan het einde van het kwartiel, want dat is niet zo goed voor mij om het zo maar even te zeggen. Plus: als ik flink voor de deadlines mijn verslagen en stof af heb, heb ik langer vakantie! Joepie! Ik begin zowaar een gedisciplineerde, gestructureerde volwassene te worden. Wow. Na een lekkere productieve dag op school ging ik mee met mijn vriend om daar vooral niet productief te zijn. We hebben bijna alleen maar The Walking Dead gekeken en het was heerlijk. The Walking Dead is trouwens wél een serie waar ik geen genoeg van kan krijgen, inmiddels zijn we bij de seizoenfinale van seizoen 5 beland en hebben we dus nog 1 seizoen te gaan!

Dinsdag
Vandaag begon school wel echt, met les erop en al. Al had ik maar één vak, ik was toch zo’n 6 uur op school. School plant tegenwoordig 2,5 tussen lessen in, en dat is niet fijn. Ach, ik heb weer van alles gedaan, zo zie je maar. Ik ben sinds gisteren wel echt héél verkouden, met rode neus. In dit soort periodes ben ik bang dat ik niet genoeg herbruikbare zakdoeken heb, dus dat wordt vannacht even wassen en uithangen. Tegen papier zeggen we toch lekker nee! Ook las ik vandaag het boek ‘Dit is jouw leven’ uit, ik had er een tijdje geleden over gelezen op de blog van Ik Ben Iris Niet. Zij had er een hele post aan gewijd dus ik verwachte er veel van. Helaas was het boek niets voor mij, het was echt te zweferig. Jammer.

foto

Woensdag
School was prima, ik heb gevoel dat ik de zaakjes op orde heb en dat voelt goed. Ik ging weer naar de bibliotheek voor een paar nieuwe boeken. Er waren er een paar gereserveerd voor mij omdat ze letterlijk onvindbaar waren in de bibliotheek. Zelfs de mevrouw die er werkt kon ze niet vinden ondanks dat de computer aangaf dat ze er waren. Ik kies ze wel uit, hè? Door ze te reserveren komen ze dan tevoorschijn zei ze, wat nogal vreemd is maar goed, ik heb weer nieuwe boeken. Normaal gesproken probeer ik het reserveren van boeken te voorkomen omdat je er dan verplicht een bonnetje bij krijgt, en dat vind ik zó onnodig. Dan wacht ik liever, er zijn genoeg andere boeken vaak (gelukkig hihi!).

Nog een kleine note voor mensen die mij goed kennen (ik weet dat sommigen dit lezen namelijk haha!). Volgende week dinsdag ben ik dus jarig. Mocht je dit lezen: Ik wil geen cadeau’s! Vaak schrijf ik erover op deze blog dat ik zo min mogelijk spullen wil bezitten. Dus als je gezellig een stukje taart komt eten ben ik helemaal tevreden, leuk! Koop alsjeblieft geen cadeau’s, ook geen kleine dingen zoals kaartjes. ‘Experiences not things’, remember?.

Liefs,
Romee

0 thoughts on “Weekoverzicht #9”

 1. Ik vraag vaak dingen als thee, honing en ander eten dat toch gekocht zou worden, als cadeau 🙂
  Honingpotjes zijn ook goed herbruikbaar trouwens!

  Van GoT heb ik boek 1 gelezen en ik was heel teleurgesteld. Ook heb ik een ander boek van George R.R. Martin gelezen en dat viel me zwaar tegen (sciencefictionboek, terwijl ik SF over het algemeen wel heel leuk vind). Ik lees geen boeken meer van hem 😛 Er zijn veel betere boeken te vinden…

  En zonnepanelen zijn helemaal niet zo supergoed voor het milieu, denk maar aan de grondstoffen die gebruikt worden om ze te maken…. Elektrische auto’s rijden in principe ook gewoon op steenkool 😛 Het allerbeste is gewoon minder elektriciteit gebruiken.

  1. Wellicht dat ik over een tijdje weer opnieuw gebin met GoT, maar voor nu nog even niet. Wat betreft je mening over zonnepanelen, daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik denk dat een combinatie van beiden het beste is. Eerst stroom verminderen en dan de stroom die je nog nodig hebt opwekken met zonne-energie!

  1. Jazeker! Qua mindset al helemaal denk ik, maar qua spullen ben ik flink aan het minderen en dat duurt even omdat ik het duurzaam wil doen! Vooral een capsule wardrobe is een aandachtspuntje, daar moet ik nog aan werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *